REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
2017-ieji mados pasaulyje (nuotr. tv3.lt)

Prabangūs audiniai, įmantrūs raštai ir kirpimai – šie metai mados pasaulyje buvo tikrai išskirtiniai. Ne viena dešimtis garsių kūrėjų, dizainerių, juvelyrų pristatė unikalius savo darbus mados pristatymuose, tad, baigiantis dar vieniems metams, kviečiame prisiminti, kas įvyko Lietuvos mados pasaulyje 2017-aisiais.

35

Prabangūs audiniai, įmantrūs raštai ir kirpimai – šie metai mados pasaulyje buvo tikrai išskirtiniai. Ne viena dešimtis garsių kūrėjų, dizainerių, juvelyrų pristatė unikalius savo darbus mados pristatymuose, tad, baigiantis dar vieniems metams, kviečiame prisiminti, kas įvyko Lietuvos mados pasaulyje 2017-aisiais.

REKLAMA

Julija Janus: „Stilius neturi nei amžiaus, nei dydžio“

Penkioliktąją kolekciją „Timeless“ pristačiusios J. Janus kūriniuose susipina miesto klajoklio dvasia, intelektualios struktūros, žmogaus judesio tyrinėjimai, prisiminimai – visa tai nuskamba per pačios kurtus marginimus ir nestandartines konstrukcijas.

„Timeless“ vertimas yra abukart tikslus: apie tai, kas amžina, ir tai, kam siaubingai stinga laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Švarios formos, išilginančios figūrą konstrukcijos, subtiliai pabrėžtas liemuo – visas rūbų derinimas tarpusavyje lengvas, suprantamas, kuriantis patogią, saugią stiliaus visumą.

REKLAMA

Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas

Šiemet Vilniaus menų spaustuvėje drabužių kūrėja Agnė Kuzmickaitė pristatė šiam pavasariui/vasarai bei rudeniui/žiemai skirtas drabužių kolekcijas, kurias jau įvertino mados profesionalai neseniai vykusiuose prestižiniuose mados renginiuose.

Šis asmeninis madų šou buvo jau penktasis toks A. Kuzmickaitės karjeroje. Žiūrovai išvydo kolekcijos pristatymą pagal vakarietiškas tradicijas — modernų, lakonišką, išgrynintą.

„Sėkmingi mados ženklai neapsiriboja vien konceptualiais modeliais. Drabužiai turi būti dėvimi. Jie turi būti parduodami ir perkami. Suderinti konceptualumą ir praktiškumą – nelengvas uždavinys, kurio sprendimo nuolat ieškau. Lietuvoje nėra šių tradicijų, kiekvienas dizaineris ieško savo kelio“, — neslėpė ryškiausia šalies drabužių kūrėja, bendradarbiaujanti ir su stipriais kitų sričių kūrėjais.

REKLAMA
REKLAMA

E. Rainys „Niekas nevyko taip, kaip buvo planuota“

E. Rainys podiumą šiemet nuliejo ryškių spalvų mozaika. Tiesa sakant, kai kurie spalviniai deriniai anksčiau galėjo atrodyti ir visiškai nesuderinami. Tačiau nepabūgęs jų sugrupuoti, dizaineris perrašė visas taisykles.

„Šioje kolekcijoje nėra nė vieno juodo ir pastelinio drabužio. Kitais metais žiema bus deganti, nes moterų garderobe vyraus visi įmanomi raudoni atspalviai, – prieš kolekcijos pristatymą kalbėjo E.Rainys. – Pastebėjau, kad kai realiame gyvenime atsiranda išgyvenimų, mano kūryboje apstu spalvų, o kai kasdienybė graži ir lengva – drabužiai tamsūs ir ramūs… Yra ir tokių kūrinių, kurie primena mano paauglystės laikų disco ir aerobikos drabužius. Kolekcija – labai eklektiška, o deriniai kontrastingi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viktorijos Jakučinskaitės vestuvių suknelių kolekcija

Iš Vilniaus senamiesčio į Žvėryną persikėlę „Tiulio fėja“ mados namai svečius pasitiko alsuojančiu tropikų karščiu. Nors už lango buvo gūdus ruduo, tačiau dizainerė kviestiniams svečiams nors kelioms valandoms leido pabėgti nuo šaltų orų.

Ši vasariška aplinka buvo sukurta ne veltui. V. Jakučinskaitė pastebi, kad tarp lietuvių itin populiarėja vestuvės egzotiškuose kraštuose. Merginos nori susituokti ten kur šilta, geras oras, o nuotraukos atima kvapą. Poros svarbiausiai gyvenimo šventei renkasi Maldyvus, Tailandą, Balį ar kitus egzotiškus kraštus. Ta proga „Tiulio fėja“ mados namų įkūrėja sukūrė egzotiškuose kraštuose tinkančių suknelių kolekciją.

Vestuvinių suknelių modeliais tapo žinomos Lietuvos moterys. V. Jakučinskaitės kūrybą demonstravo aktorė Justė Zinkevičiūtė, šokėja Greta Mikalauskytė, tituluota gražuolė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, profesionalus modelis Justina Ieva Steponavičiūtė, verslininkė Inga Paksaitė-Stumbrienė ir modelis Deimantė Andriuškaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų