REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2017-ieji metai Lietuvos sportui padovanojo daugybę emocijų - netrūko ne tik skambių pergalių, paženklintų medaliais, bet skandalų ar skaudžių nesėkmių, o kai kurie įvykiai mūsų valstybę nušvietė visame pasaulyje.

2017-ieji metai Lietuvos sportui padovanojo daugybę emocijų - netrūko ne tik skambių pergalių, paženklintų medaliais, bet skandalų ar skaudžių nesėkmių, o kai kurie įvykiai mūsų valstybę nušvietė visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt kviečiai prisiminti visus šiuos įvykius.

Andriaus Gudžiaus metai

Disko metikas Andrius Gudžius rugpjūčio mėnesį nutraukė dvylika metų trukusią tylą - Londone vykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate iškovojo aukso medalį. Kartu jis pasiekė ir asmeninį rekordą, diską nusviedęs 69,21 m. Paskutinį medalį planetos pirmenybėse Lietuvai buvo iškovojęs Virgilijus Alekna 2005 m.

REKLAMA

Po kiek mažiau nei mėnesio A.Gudžius triumfavo ir prestižinėse Deimantinės lygos varžybose. Turnyro finale diską jis nusviedė 68,16 m.

Šios pergalės galiausiai buvo vainikuotos geriausio Lietuvos sportininko titulu.

Auksas ir rekordas

Londone vyko ir pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas, kuriame auksą pelnė Mindaugas Bilius. Vyrų rutulio stūmimo rungtyje jis įrankį nustūmė 16 m ir 26 cm. Kartu lietuvis pagerino ir čempionato rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

Kvarteto auksas

Irkluotojai Aurimas Adomavičius, Martynas Džiaugas, Dovydas Nemeravičius ir Rolandas Maščinskas 2017 metus atsimins ilgai. Porinių keturviečių klasėje jie tapo Europos ir pasaulio čempionais. Vėliau sekė ir pasaulio čempionų titulas, o planetos pirmenybėse šioje rungtyje Lietuva iki tol nebuvusi laimėjusi jokių medalių.

Aurimas Didžbalis - pasaulio čempionato sidabras

Sunkiaatletis Aurimas Didžbalis pasaulio sunkiosios atletikos čempionate pelnė sidabro medalį. Karjeros laimėjimą palydėjo sveikinimai iš prezidentės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Palšytės triumfas

2017 metus lengvaatletė Airinė Palšytė pradėjo triukšmingai - tapo Europos lengvosios atletikos uždarų patalptų čempione ir kartu įveikė Lietuvoje neregėtą 201 cm aukštį.

Metus šuolininkė į aukštį taip pat pabaigė skambiai - tapo geriausia šalies sportininke.

Auksinės žuvelės ir D.Rapšio triumfas

Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys pasistengė, kad metų pabaiga Lietuvos sportui būtų pakili. Danijoje vykusiame Europos plaukimo čempionate trumpajame baseine (25 m) abu jie tapo Europos čempionais. R.Meilutytė buvo geriausia 50 ir 100 m plaukimuose krūtine. 

REKLAMA

Tuo tarpu D.Rapšys auksą iškovojo 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje, o 200 m nugara rungtyje pelnė bronzą.

Padarė tai, ko negali vyrai

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė vasarą po dešimties metų pertraukos padovanojo Universiados auksą. Lietuviai finale įveikė galingą JAV rinktinę 85:74.

JAV studentai pirmenybėse gynė čempionės titulą.

Golbolo rinktinė - Europos čempionė

2016 metų parolimpinė golbolo čempionė Lietuvos rinktinė šiais metais tapo ir Europos pirmenybių užkariautoja. Lietuvos sportininkai Europos čempionato finale 6:3 įveikė Vokietiją ir dar kartą parodė savo galią.

REKLAMA

Europos čempione golbolo rinktinė yra tapusi 2007, 2009 ir 2013 metais.

„Sūduvos“ stebuklas

Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubas šiais metais A lygoje sukūrė tikrą stebuklą - po ketverių metų dominavimo nukarūnavo Vilniaus „Žalgirį“ ir pirmą kartą klubo istorijoje tapo šalies čempione.

Viskas sprendėsi paskutiniame A lygos ture, kuriame „Sūduva“ 3:0 sutraiškė vilniečius.

Šaro žygis su „Žalgiriu“

Šarūnas Jasikevičius su Kauno „Žalgiriu“ stebino Europą ir šokdino Eurolygos grandus, kai praėjusį sezoną pabaigė netoli atkrintamųjų ribos ir pasiekė 14 pergalių per 30 rungtynių. Tada ir prieš šį sezoną kauniečiams buvo prognozuojams dugnas stipriausiame Europos klubiniame krepšinio turnyre, bet 2017 metus Lietuvos čempionai palydėjo skambiai - dar tik įpusėjus sezonui turi dešimt pergalių ir yra trečioje turnyro vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad Šaro kuriama magija ir toliau lieka neįkandamu dalyku daug turtingesniems klubas - viso to rezultatu gali tapti „Žalgirio“ žygis į atkrintamąsias varžybas.

Naudingi D.Sabonio mainai

NBA lygoje rungtyniaujantis Domantas Sabonis vasarą netikėtai turėjo pakeisti klubą - „Oklahoma City Thunder“ jį išsiuntė į „Indiana Pacers“. Nors iš pradžių šie mainai kėlė kiek nerimo, bet galiausiai viskas išėjo tik į gerą - vos antrus metus stipriausioje krepšinio lygoje žaidžiantis D.Sabonis tapo tikru atradimu ir kildamas nuo suolo renka po 11.8 taško ir atkovoja 8.1 kamuolio.

REKLAMA

Pasikeitęs „Lietuvos rytas“

Praėjusio sezono pabaigoje Vilniaus „Lietuvos rytą“ sukrėtė rasizmo skandalas - buvęs savininkas Gedvydas Vainauskas savo valdomos televizijos laidoje pareiškė, kad komandoje negali būti daugiau nei dviejų juodaodžių, nes tada jie buriasi į gaujas.

Šie žodžiai pasklido po visą pasaulį - G.Vainauskas buvo cituojamas JAV žiniasklaidos gigantuose, jo pavardė figūravo socialinėje erdvėje.

Po tokių žodžių jam beliko atiduoti klubą į kitas rankas - „Lietuvos rytą“ gelbėti ėmėsi Antanas Guoga, perpirkęs didžiąją dalį akcijų, prie jo prisidėjo Vilniaus miesto savivaldybė, Linas Kleiza.

REKLAMA

Galiausiai po kelių mėnesių tas pats A.Guoga pasitraukė skandalingai, bet viena aišku - „Lietuvos rytas“ dabar yra geresnėse rankose nei buvo paskutiniais metais ir bando tapti tuo galingu klubu, kuriuo buvo prieš dešimt metų.

Dainiaus Adomaičio debiutas

Dainius Adomaitis debiutavo kaip Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausias treneris - Europos krepšinio čempionate mūsiškiai iškrito jau aštuntfinalyje ir jos pasirodymas buvo įvertintas neigiamai. Nepaisant to, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) išlaikė tikėjimą D.Adomaičiu ir leido jam dirbti toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Futbolo rinktinės skausmai

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė kaip reikiant gavo per nagus atrankoje į pasaulio futbolo čempionatą, kuris artėjančią vasarą vyks Rusijoje. Atrankos varžybas lietuviai baigė iškovoję vos vieną pergalę per dešimt rungtynių ir savo sąskaitoje turėdama šešis taškus.

Ballų atvykimas į Prienus

Dar vienas įvykis, kuris Lietuvos vardą išgarsino visame pasaulyje. Skandalingojo JAV veikėjo LaVaro Ballo vaikai LiAngelo ir LaMelo pasirinko Prienų „Birštono-Vytauto“ klubą profesionalios karjeros pradžiai.

Apie šią šeimyną JAV kuriamas realybės šou, o jų pavardės nuolat figūruoja dėl tėvo skandalingų pasisakymų.

Vyriausias šeimos sūnus Lonzo žaidžia NBA lygoje, o tėtušis LaVaras ne kartą sakė, kad jo tikslas - matyti visus tris vaikus vilkinčius „Los Angeles Lakers“ marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų