REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Toksinai (nuotr. Fotolia.com)

Po ilgai trukusio Kalėdų šventimo jaučiatės lyg išsipūtęs balionas? Mitybos specialistas Dale‘as Pinnockas pataria išbandyti greitą ir tikrai veiksmingą, tačiau kiek netikėtą ir didelių pastangų nereikalaujantį organizmo valymo būdą ir Naujuosius metus pasitikti geresnės savijautos.

48

Po ilgai trukusio Kalėdų šventimo jaučiatės lyg išsipūtęs balionas? Mitybos specialistas Dale‘as Pinnockas pataria išbandyti greitą ir tikrai veiksmingą, tačiau kiek netikėtą ir didelių pastangų nereikalaujantį organizmo valymo būdą ir Naujuosius metus pasitikti geresnės savijautos.

REKLAMA

„Kai susidomėjau sveika gyvensena, išbandžiau ne vieną organizmo valymo būdą. Ilgą laiką maniau, jog jie tikrai padeda.

Bėgant metams supratau, kad ne itin atidžiai pasidomėjau šių organizmo valymo būdų veiksmingumu, teigiamomis savybėmis ir pačiu kūnu“, - pasakojo specialistas.

Pasak Dale‘o Pinnocko, mūsų organizmai patys nuolatos skirsto ir šalina kenksmingas medžiagas ir toksinus. Tai vyksta kiekvieną minutę, kiekvieną dieną ir mums nereikia atlikti jokių ritualų ar laikytis specialių mitybos planų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vietoje to, kad imtumėtės griežtai laikytis organizmo išvalymo arba kitaip detoksikacija vadinamų režimų, rekomenduoju pasitikėti sudėtingais, įspūdį keliančiais ir visiškai natūraliais mūsų pačių kūnų veikimo principais“, - tęsė jis.

REKLAMA

Sužinokite, kaip mūsų kūnai patys atsikrato nereikalingomis ir kenksmingomis medžiagomis bei kaip galime padėti jiems tai padaryti.

Natūralūs procesai

Kiekviena kūno ląstelė pati moka pašalinti nereikalingas medžiagas. Ląstelėse esantys fermentai skaido teršalus arba kaupia mažiau kenksmingus tol, kol pasitaiko proga juos pašalinti.

Kai šios niekam nereikalingos medžiagos yra neutralizuojamos, ląstelės jas išskiria į skystį, kurį išnešioja mūsų limfinė sistema, prilygstanti antrarūšei kraujo apytakos sistemai.

Limfine sistema teka maždaug 3 litrai skysčio, kurį sudaro kraujo plazma, ląstelių pašalintos atliekos, kraujo kūneliai ir kt..

REKLAMA
REKLAMA

Šis skystis teka po visą organizmą, o ties kaklu patenka į kraują. Kraujotakos sistemoje kenksmingos medžiagos ruošiasi būti pašalintos, o tai padaryti padeda inkstai.

Inkstai – puiki ir ganėtinai jautri filtravimo ir atliekų šalinimo sistema. Vos per kelias minutes pro inkstus prateka visame kūne užsilikę nešvarumai, kurie vėliau, kartu su vandeniu, pašalinami ir organizmo.

Sveikos kepenys – raktas į organizmo išvalymą

Kepenys, kaip ir inkstai, filtruoja kraują, tačiau jos, priešingai nei inkstai, daugiausia reikalų turi su medžiagomis, patekusiomis į kraują per virškinamąjį traktą.

Dviejų žingsnių programos dėka kepenys neutralizuoja kenksmingas medžiagas ir padaro jas tinkamas pašalinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių nuodingomis mūsų organizmui laikomos medžiagos yra oksiduojamos, o vėliau - pašalinamo su šlapimu.

Antrasis žingsnis, vadinamas konjugacija, vyksta tuomet, kai medžiagos, kurių neįmanoma pašalinti su šlapimu, pašalinamos kitu būdu – su išmatomis.

Detoksikacija be streso

Visa tai vyksta ir dabar, kuomet skaitote šį tekstą. Pasak mitybos specialisto, tam tikri mitybos ir gyvenimo būdo faktoriai gali sutrikdyti šias normalias organizmo išvalymo sistemas.

Rūkymas, alkoholio vartojimas, tinginystė, prasta mityba tinkamai detoksikacijai turi daugiausia neigiamos įtakos. Tačiau jei rūpinsitės savimi, savo kūnu, jums nereikės bandyti populiarių organizmo valymo metodų, kurie veikia ne ką geriau, nei mūsų organizmai.

REKLAMA

Net jei pastarąsias kelias savaites apsileidote, linksminotės ir tikrai negalėjote atsispirti neparagavę visų mamos paruoštų šventinių patiekalų, nesijaudinkite, nes jūsų kūnas pats pasirūpins tinkamu toksinų šalinimu iš organizmo.

Jei norite padėti savo kūnui greičiau išsivalyti, padidinkite suvartojamo vandens kiekį, sportuokite ir taip pagerinsite limfinės sistemos cirkuliaciją, valgykite sveiką ir daug skaidulų turintį maistą, kad padėtumėte savo virškinimo traktui.

Tik tiek tereikia padaryti, kad jūsų organizmas šiek tiek apsivalytų ir būtų pasiruošęs sutikti Naujus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų