REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Naujieji metai (nuotr. Vida Press)

Savaitgalis bei stebuklinga naujųjų metų naktis mus pasitiks jau čia pat. Pasižiūrėkime, kokie orai mūsų laukia šį ypatingą savaitgalį.

20

Savaitgalis bei stebuklinga naujųjų metų naktis mus pasitiks jau čia pat. Pasižiūrėkime, kokie orai mūsų laukia šį ypatingą savaitgalį.

REKLAMA

Šiandien daugelyje rajonų numatomas lietus. Aukščiausia temperatūra dieną 4–5 laipsniai, pajūryje 6 laipsniai šilumos.

Šeštadienio naktį – sniegas

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų numatomi trumpi krituliai, daugiausia sniegas, o pajūryje šlapdriba. Naktį ir rytą daug kur formuosis plikledis. Atvės iki 0 – 2 laipsnių šalčio, pajūryje laikysis maždaug 3 laipsnių šiluma.

Dieną krituliai trauksis, tik Vilniuje ir Klaipėdoje numatoma trumpa šlapdriba. Visoje Lietuvoje pro debesis kartais pasirodys saulė. Dieną temperatūra bus artima nuliui, pajūryje 2 – 4 laipsniai šilumos.

Sekmadienį pasnigs

Sekmadienio naktį vės iki 1 – 2 laipsnio šalčio, pajūryje bus apie 0 laipsnių. Daugelyje rajonų bus debesuota su pragiedruliais, be kritulių. Nedideli krituliai – šlapdriba numatoma pajūryje.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio dieną vyraus 1– 3 laipsnių šiluma, pajūryje apie 5 laipsniai šilumos. Daugelyje rajonų numatomas trumpas sniegas, o pajūryje – lietus.

REKLAMA

Naujųjų metų naktį numatoma šlapdriba

Naujųjų metų naktį temperatūra bus artima nuliui, pajūryje iki 1 - 2 laipsnių šilumos. Daugelyje rajonų numatomi nedideli krituliai – šlapdriba ir sniegas. Gera žinia, kad naktį bent jau nelis, kitaip nei dieną.

Pirmąją naujų metų dieną vyraus 4 – 5 laipsnių šiluma. Daugelyje Lietuvos rajonų įsivyraus lietus, jo išvengs nebent panevėžiečiai, ten bus debesuota su pragiedruliais.

Antradienį šlapdriba ir lietus

Antradienio naktį bus iki 2 – 3 laipsnių šilumos, pajūryje laikysis 5 laipsnių šiluma. Pajūryje bei Panevėžyje numatomas lietus, kitur krituliai neprognozuojami.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną vyraus 3 – 4 laipsnių šiluma, pajūryje bus apie 5 laipsniai šilumos. Visoje Lietuvoje numatomi krituliai: šiauriniuose rajonuose – šlapdriba, kitur – lietus.

Kada prasidės žiema?

„Pernai gruodžio viduryje buvo tokia šalčio bangelė su sniegu, ir paskui sausio mėnesį taip pat buvo tokia pat šalčio bangelė. Jos gali būti ir šiemet”, – kalbėjo klimatologas.

Arkties išsiveržimų laiką nustatyti sunku.

„Tie šalčio išsiveržimai iš Arkties, jie vyksta ir yra sunkiai prognozuojamai, šiuo metu jie yra šiaurės Amerikoje. Jų gali pasitaikyti, bet kol kas, taip tiksliai jų dar nematyti. Bet kad bus irgi negalime sakyti, bet paprastai jų pasitaiko. Sniego taip pat galima tikėtis, kad besniegių žiemų būtų, tai tikrai retas atvejis. To sniego dar tikrai, manau, sulauksime”, – kalbėjo klimatologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 2 – 5 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +4 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +4 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +2 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +2 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +2 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +2 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +2 laipsniai, Kuršių mariose +3 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų