REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Automobilio įsigijimas – daugelio mūsų siekiamybė, suteikianti patogumą norint greitai bei saugiai keliauti iš vieno tašką į kitą. Šiuolaikinėje visuomenėje ypač daug pavienių asmenų bei šeimų keliauja automobiliais, o jų neturintys – siekia įsigyti. Esant būtinybei keliauti automobiliu, tačiau neturint reikiamo santaupų kiekio, gali padėti paskola.

Automobilio įsigijimas – daugelio mūsų siekiamybė, suteikianti patogumą norint greitai bei saugiai keliauti iš vieno tašką į kitą. Šiuolaikinėje visuomenėje ypač daug pavienių asmenų bei šeimų keliauja automobiliais, o jų neturintys – siekia įsigyti. Esant būtinybei keliauti automobiliu, tačiau neturint reikiamo santaupų kiekio, gali padėti paskola.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskolų banko specialistai primena, kad finansavimui, skirtam automobiliui įsigyti, nereikia pradinio įnašo, o finansuojama iki 100% automobilio vertės. Prieš pildant paskolos paraišką, specialistai rekomenduoja išsirinkti norimą įsigyti automobilį tam, kad būtų pasirinkta tiksli paskolai skirta suma. Paskolų bankui nėra svarbu, kokių pagaminimo metų, modelio, prekinio ženklo, naudotą ar naują automobilį paraiškos teikėjas planuoja įsigyti, nes teigiamu paskolos sprendimo atveju, tolimesnį transporto priemonės finansavimo etapą tvarko jos gavėjas. Norint įsigyti šiuolaikišką, modernų, ne vieną išmanią funkciją turintį, galingos charakteristikos automobilį gali tekti nemenkai atverti piniginę. Aukštos kokybės transporto priemonės ne tik pasižymi patvarumu, ilgaamžiškumu, bet ir ekonomiškomis degalų sąnaudomis, kurios tampa ypač svarbios renkantis automobilį, su kuriuo planuojama važinėti kasdien.

REKLAMA

Paskolų bankas siūlo skirtingų tipų finansavimus. Tai gali būti ne tik paskola automobiliui, bet ir vartojimo paskola, skirta didesniems pirkiniams, kursams, mokslų išlaidoms, kelionėms apmokėti, paskola namų remontui, nekilnojamo turto įsigijimui, finansavimas medicinos bei sveikatinimo paslaugoms ar paskola, dirbantiems užsienio šalyse. Prireikus jau minėtos paskolos automobilio įsigijimui, specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį, ar bus įsigyjamas naujas, ar naudotas automobilis, kadangi perkant naudotą automobilį, neretai prireikia pakeisti tam tikras jo detales, o tai pareikalauja papildomų išlaidų. Tokiu atveju, pasirinkus konkretų naudotą automobilį, galima preliminariai paskaičiuoti, kokios sumos prireiks jo remonto ar detalių keitimo išlaidoms padengti. Tai svarbu renkantis paskolos dydį, kadangi neturint reikiamo santaupų kiekio transporto priemonės įsigijimui bei remontui, galima pasirinkti didesnę paskolos sumą, kurios likusi dalis nuo automobilio pirkimo galės būti skirta kitoms automobilio reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas paskolos tipas turi skirtingą palūkanų normą, o konkreti finansavimo sutartis individualiam atvejui turi pritaikytą paskolos grąžinimo terminą bei įmokų sumą. Tam, kad paskolos sprendimas būtų teigiamas, paraiškos davėjas turi turėti gerą kredito istoriją, be pradelstų mokėjimų, nuolatinį pajamų šaltinį, tai patvirtinančius sąskaitų išrašus, o mėnesio pajamos atskaičius mokesčius negali būti mažesnės negu 230 eurų. Taip pat taikomi ribojimai asmens amžiui, nes paraišką paskolai gauti gali pildyti žmonės nuo 19 iki 72 metų. Imant paskolą automobiliui įsigyti, paskolų bankas gali reikalauti dokumentų, įrodančių transporto priemonės pirkimą. Dėl šios priežasties yra būtina pasirinkti tinkamą paskolos tipą, atsižvelgiant į jos paskirtį.

Kiekvienam, besikreipiančiam dėl paskolos, būtina įsidėmėti, kad tai – finansinis įsipareigojimas, kurį reikės vykdyti laiku atitinkamą laiko tarpą. Paskola jokiu būdu neturi tapti galvos skausmu ir našta, o gaunamų pajamų turi užtekti ne tik kiekvieną mėnesį skirtoms įmokoms atlikti, bet ir kasdienėms pragyvenimo reikmėms kaip maisto produktų pirkimas, degalai, medicinos paslaugos, kursai, turint vaikų – darželiui ar mokyklai skirtoms išlaidoms padengti ir pan. Kai kurie specialistai rekomenduoja prieš kreipiantis dėl paskolos atlikti tam tikrą „treniruotę“ ir tokiu būdu tapti tikriems, kad gautas finansavimas neturės neigiamos įtakos kasdienėms išlaidoms. Žinant apytikslę pinigų sumą, kurią bus siekiama pasiskolinti, nuo keleto mėnesių iki pusės metų laikotarpiu rekomenduojama atsidėti galimą įmokų sumą ir stebėti, ar likusių neatidėtų pajamų pakanka kasdienėms išlaidoms padengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų