REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Teroro išpuolis Sankt Peterburg prekybos centre: sprogmuo buvo prikimštas varžtų (nuotr. SCANPIX)

Sankt Peterburgo prekybos centre „Prekriostok“ („Sankryža“) trečiadienį driokstelėjus sprogimui sužeisti 10 žmonių, pranešė vicegubernatorės Anos Mitianinos biuras.

8

Sankt Peterburgo prekybos centre „Prekriostok“ („Sankryža“) trečiadienį driokstelėjus sprogimui sužeisti 10 žmonių, pranešė vicegubernatorės Anos Mitianinos biuras.

REKLAMA

„Nukentėjo 10 žmonių, vienas hospitalizacijos atsisakė, devyni nugabenti į Marijos, Aleksandro ir Jelizavetos ligonines“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas biuro atstovas.

Informacijos apie nukentėjusiųjų būklę šaltinis pateikti negalėjo.

Rusijos tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko sakė „Interfax“, kad prekybos centre detonavo šrapnelio prikimštas savadarbis sprogstamasis užtaisas.

„Prekybos komplekse Sankt Peterburge buvo aktyvuotas savadarbis sprogmuo, kurio galia atitinka 200 gramų trotilo, jis buvo pripildytas sunkesnius sužeidimus sukeliančių elementų“, – cituojama teisėsaugos atstovė „Interfaks“. Jos teigimu, tyrimas šiuo metu tikrina visas galima įvykio versijas. Oficialiai tyrėjai kol kas klasifikuoja šį išpuolį kaip „pasikėsinimą nužudyti du ar daugiau žmonių visuotinai pavojingu būdu“. 

REKLAMA
REKLAMA

 

Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas sakė matęs į įvykio vietą atvykusius gelbėtojus ir policiją, taip pat Federalinės saugumo tarnybos (FSB), tiriančios teroro aktus, automobilį.

REKLAMA

 

Policija nurodė, kad incidentas įvyko į šiaurę nuo miesto centro esančiame prekybos centre, o liudininkai pasakojo, kad sprogstamasis užtaisas buvo paslėptas daiktų saugojimo spintelėje. „Apie 18 val. 30 min. (vietos, 17 val. 30 min. Lietuvos) laiku pasigirdo sprogimas. Buvo sužeisti keli žmonės“, – sakoma policijos pranešime.

„Gaisras nekilo. Visi pirkėjai evakuoti“, – „Interfax“ sakė vienas Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas.

Įvykio liudininkas Arturas Jericianas sakė valstybinei naujienų agentūrai TASS girdėjęs sprogimą ir matęs prekybos centre pasklidusius dūmus. Tačiau tuo metu pirkėjų ten nebuvo daug. Pasak vyro, kelis nukentėjusiuosius išvežė greitosios pagalbos automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimų komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas į įvykio vietą pasiuntė patyrusius detektyvus ir kriminalistus. Komiteto biuro Sankt Peterburge vadovas Aleksandras Klausas sakė, kad hospitalizuota 10, bet jų gyvybei pavojaus nėra.

Vienas vicegubernatorės Anos Mitianinos biuro atstovas anksčiau sakė „Interfax“: „Nukentėjo 10 žmonių, vienas hospitalizacijos atsisakė, devyni nugabenti į Marijos, Aleksandro ir Jelizavetos ligonines.“

Sankt Peterburgo gubernatoriaus atstovas spaudai Andrejus Kibitovas savo ruožtu „Twitter“ žinutėje nurodė, kad vieno sužeistojo būklė sunki. Kiti nukentėjusieji patyrė vidutinio sunkumo ir lengvų sužeidimų, sakoma A. Kibitovo žinutėje.

Rusijos antrajame pagal dydį mieste šių metų balandį per sprogdinimą metropolitene žuvo 14 žmonių, dar dešimtys buvo sužeisti. Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė su teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi grupuotė. Pasak jos, ši ataka buvo žinutė šalims, įsitraukusioms į karą su musulmonais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų