REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino partietės Agnės Širinskienės žinute. Pastaroji savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino informacija apie Edmundo Jakilaičio įmones, nedeklaruotus žmonos interesus.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino partietės Agnės Širinskienės žinute. Pastaroji savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino informacija apie Edmundo Jakilaičio įmones, nedeklaruotus žmonos interesus.

REKLAMA

Vieša kova tarp R. Karbauskio ir E. Jakilaičio internete vyksta jau daugiau nei savaitę. Prieš didžiąsias šventes nuskambėjo vieši klausimai kai kuriems žiniasklaidos atstovams, susijusiems asmeniniais ir verslo ryšiais.

A. Širinskienė savo žinutėje rašė, kad šiemet kaip niekad daug klausimų sprendžiama korupcijos temomis.

„Šie metai Seime buvo kaip niekada aktyvūs sprendžiant korupcijos problemą. Rudens sesijoje priėmėme teisės aktų pakeitimus (tarp jų Baudžiamojo kodekso, Specialiųjų tarnybų, Prokuratūros įstatymų pataisas), kuriais padidinome atsakomybę už korupcinius nusikaltimus, stiprinome atsakomybės neišvengiamumą, plėtėme korupciją tiriančių tarnybų ir pareigūnų funkcijas. Parengtas naujas Pranešėjų apsaugos įstatymas, kuris garantuos konfidencialumą, nemokamą teisinę pagalbą, teisminių išlaidų kompensavimą tiems, kurie praneš apie korupcinius nusikaltimus. Daug kam nepatinka, kad į valdžią atėjo politinė jėga, kuri siekia, kad valstybėje nebeliktų tokių atvejų, kada “draugeliams” atiduodamos valstybės biudžeto lėšos, kurios paverčiamos stabilaus ir nepajudinamo biznio šaltiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš šventas Kalėdas žiniasklaidoje nuskambėjo vieši klausimai kai kuriems žiniasklaidos atstovams, susijusiems asmeniniais ir verslo ryšiais (Edmundui Jakilaičiui, Rasai Jakilaitienei, Laurynui Šeškui, Indrei Trakimaitei – Šeškuvienei, Jogailai Morkūnui). Iš tiesų - pasidomėjus viešai prieinama informacija apie viešuosius pirkimus, kyla daug klausimų.

REKLAMA

Štai viešoji įstaiga "Pirmoji kava", įsteigta 2000 metais, steigėjas Jogaila Morkūnas. Nuo 2013 iki 2017 metų ši viešoji įstaiga sėkmingai dalyvauja ne viename Užsienio reikalų ministerijos skelbiamame viešųjų pirkimų konkurse. Taip VšĮ "Pirmoji kava" 2013 01 30 pasirašė preliminarią sutartį daugiau nei 11 milijonų litų sumai (11688600 Lt) sumai (http://mw.eviesiejipirkimai.lt/…/vpt_pub_n5_vppa_print_form…). Tiesa, preliminarios sutartys šiame konkurse buvo sudarytos ir su dar keliomis įmonėmis.

2013 02 13 laimėtas dar vienas Užsienio reikalų ministerijos viešųjų pirkimų konkursas - 1166889 Lt sumai (http://mw.eviesiejipirkimai.lt/…/vpt_pub_n5_vppa_print_form…).

REKLAMA
REKLAMA

Taip jau sutapo, kad 2013 01 23 Užsienio reikalų Ministro patarėja visuomenės informavimo klausimais tampa Rasa Jakilaitienė, Edmundo Jakilaičio žmona. Tuo pat laikotarpiu Rasa Jakilaitienė dirbo Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai atstove spaudai Lietuvoje. Pirmasis iš aukščiau nurodytų URM viešojo pirkimo objektas vadinosi „Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai B susitikimų Lietuvoje organizavimo ir aptarnavimo paslaugos“, antrasis – „Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai A susitikimų Lietuvoje socialinės ir kultūrinės programos organizavimo ir aptarnavimo paslaugos“, – rašė politikė.

Visą jos žinutę galite rasti žemiau.

Valstiečių lyderis netruko pasidalinti A. Širinskienės žinute tvirtindamas, kad ši informacija jį šokiravo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Seimo narės Agnės Širinskienės pateikta informacija apie E. Jakilaičio įmones, nedeklaruotus žmonos interesus mane šokiravo. Dalinuosi šiuo Agnės Širinskienės pranešimu ir kviečiu visus taip pat pasidalinti šia informacija. Ar tokie reiškiniai nediskredituoja verslo ir negriauna žmonių pasitikėjimo valstybe? Pateikta informacija rodo, jog Seimo narių sprendimas išsiaiškinti LRT skiriamų valstybės biudžeto lėšų naudojimo skaidrumą, yra būtinas ir teisingas“, – rašė politikas.

Į politikų žinutes netruko sureaguoti ir E. Jakilaitis, prieš kelias dienas davęs sutikimą Seimo nariams susipažinti su visomis jo vedamų ir prodiusuojamų laidų sutartimis su LRT.

REKLAMA

„Šiomis dienomis yra tas momentas, kai Ramūno Karbauskio ir su juo susijusių įmonių advokato (to paties, kuris atstovavo ir p. Gretai) buvau pareikalautas paneigti mano užduotus klausimus Seimo nariui bei iš biudžeto finansuojamo juridinio vieneto - politinės partijos - lyderiui Ramūnui Karbauskiui.  Žinoma, kad atsisakiau paneigti klausimus, remdamasis daugybe argumentų, vadovaudamasis įstatymais ir, akivaizdu, sveiku protu.

Esą mano klausimai gali žeisti minimo asmens reputaciją. Mano nuomone, visuotinai žinoma, kad Ramūnas Karbauskis yra viešai melavęs asmuo (Kad ir dėl Agrokoncerno turimų lengvųjų automobilių nuomos sutarčių su fiziniais asmenimis skaičiaus), todėl visuotinai žinoma yra ir tai, kad jis yra prastos reputacijos asmuo.

REKLAMA

Mane atstovaujantis advokatas Dr. Algimantas Šindeikis

(A. Šindeikio padedamas esu laimėjęs bylas kelių instancijų teismuose dėl šaltinio slaptumo prieš prokuratūrą ir a.a. buvusį finansų viceministrą V. Galvoną. Buvo suformuota svarbi Lietuvos žurnalistikai teismų praktika) išsiuntė atsisakymo publikuoti paneigimą argumentus. Su kai kuriais šių argumentų galite susipažinti žemiau“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė E. Jakilaitis.

Visą jo žinute gali pamatyti žemiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų