REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Dūminis makiažas (nuotr. Organizatorių)

Šventės ir yra šventės tam, kad visu grožiu atsiskleistų nekasdieniški sprendimai. Tai galioja ne tik garderobui, bet ir makiažui. Vizažo ir estetikos profesionalė Viktorija Perifijeva dalinasi patarimais, kaip pačioms susikurti kerintį dūminį akių makiažą didžiausioms metų šventėms.

12

Šventės ir yra šventės tam, kad visu grožiu atsiskleistų nekasdieniški sprendimai. Tai galioja ne tik garderobui, bet ir makiažui. Vizažo ir estetikos profesionalė Viktorija Perifijeva dalinasi patarimais, kaip pačioms susikurti kerintį dūminį akių makiažą didžiausioms metų šventėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maištaujanti klasika

Nors dūminis makiažas yra amžina klasika, unikalaus stiliaus ieškotojos turėtų nusiimti tradicinius rėmus. Šio stiliaus makiažas nėra vien tik juodos spalvos ir gali būti interpretuojamas labai kūrybiškai. Šventiniam makiažui labai tinka naudoti kontrastingas spalvas, pavyzdžiui, mėlyną ir oranžinę.

REKLAMA

Šios spalvos yra priešingose pusėse makiažo spalvų rate, todėl kartu naudojamos kuria žaismingumą. Kiekviena spalva turi daug atspalvių, tad ir mėlyna gali būti balinta, prigesinta, tamsinta.

Naudoti galima įvairius kontrastingų spalvų derinius, tačiau vertėtų atsižvelgti ir į savo natūralias plaukų, akių ir veido spalvas.

Kokios spalvos tinka?

Jei akys, plaukai ir oda yra šviesūs – makiažas turėtų būti prigesintas ir neužgožti natūralaus pigmento. Naudojamos spalvos negali būti tamsesnės už plaukų spalvą ir šviesesnės už akių baltymą.

REKLAMA
REKLAMA

Ir, priešingai, jei moters pigmentas yra tamsus – ryškus makiažas dar labiau pabrėš jos išraiškingumą. Visada galima sužaisti su šiltais ir šaltais tonais: raudonplaukės gali rinktis šaltas spalvas tokias, kaip mėlyna, pilka, o pelenų spalvos plaukais pasidabinusios moterys gali rinktis šiltesnius tonus – rausvą, rožinę, oranžinę.

Violetinė spalva be išimčių tinka visoms. Atrodysite įspūdingai, jei naudodamos šią spalvą išlaikysite vientisumą. Pavyzdžiui, tas pats atspalvis paryškins lūpas, skruostus, antakių viduriuką, o ant juodo tušo įkomponuota violetinė spalva suteiks elegantiško netikėtumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad netrodytumėte juokingai, patariu nepersistengti su lūpdažiu: nesirinkti ryškaus, o tik neutralios spalvos. Kūno spalva turi daug atspalvių, todėl gali būti švelniai oranžinė, persikinė, lašišos ar švelniai ruda. Rinktis tikrai yra iš ko.

Dūminis makiažas: žingsnis po žingsnio

Dūminiam akių makiažui reikės: norimos spalvos akių pieštuko, akių teptuko su sintetiniais šereliais, kreminės tekstūros skaistalų, kelių spalvų matinių pigmentuotų šešėlių, kūno spalvos šešėlių.

1. Prieš kurdama makiažą būtinai gerai nuvalykite veidą kempinėle su destiliuotu vandeniu.

REKLAMA

2. Pieštuku brėškite liniją ties blakstienų augimo linija ir ją labai gerai išretušuokite teptuku sintetiniais šereliais. Jeigu akys ganėtinai mažos, verčiau rinktis kūno spalvos pieštuką, o ne klasikinį juodą. Spalvotas pieštukas pagyvins dideles akis.

3. Vokus padenkite kreminės tekstūros skaistalais, pavyzdžiui, auksiniais. Tik juos reikia išskirstyti greitai, nes jie ir džiūva greit. Kreminiai skaistalai naudojami kaip pagrindinė bazė šešėliams, jie suintensyvina makiažą.

4. Profesionaliais pigmentuotais šėšeliais, būtinai matiniais, padenkite akies vidinį kampą iki akies obuolio ir pratęskite liniją viršuje ties akies voko raukšle bei apačioje ties blaktienų augimo linija.

REKLAMA

5. Vidinį akies plotelį patepkite panašiu, tik šiek tiek ryškesniu atspalviu į pagrindinę spalvą.

6. Pašviesinkite akies vidinį kampą.

7. Su kūno spalvos šešėliais ir retušavimo teptuku išlyginkite visas grubias linijas ir padarykite gražius perėjimus. T.y. kūno spalvos šešėliai turi įeiti į odą, kad makiažas atrodytų maksimaliai natūralus. Svarbu atsižvelgti į spalvos ryškumą, šešėlių tekstūrą, pagrindą – matinį arba satininį.

Dienai rinktis švelnesnius tonus ir tekstūras, vakarui – intensyvesnius.

Ideali kombinacija: dūminis makiažas ir palaidi plaukai. Plaukai gali būti tiek ištiesinti, tiek pagarbanoti, suvelti.

Tobulas makiažas įkvepia pasitikėjimo savimi. Būtent tokios ir pasitikite naujus metus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų