REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
„Unha-3“ raketa Šiaurės Korėjos kosminiame centre 2012 metais  (nuotr. SCANPIX)

Jungtinės Valstijos antradienį skyrė sankcijas dviem Šiaurės Korėjos pareigūnams už jų dalyvavimą šios šalies branduolinių raketų programoje.

26

Jungtinės Valstijos antradienį skyrė sankcijas dviem Šiaurės Korėjos pareigūnams už jų dalyvavimą šios šalies branduolinių raketų programoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis sprendimas žymi Vašingtono naujausias pastangas nubausti Pchenjaną už jo energingai vykdomą ginklavimosi programą.

REKLAMA

Įtampa tarp abiejų šalių labai padidėjo, izoliuotam, bet branduolinių ginklų turinčiam režimui surengus virtinę branduolinių ir tarpžemyninių balistinių raketų (ICBM) bandymų. Vėliausia raketa buvo paleista lapkričio 28 dieną.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas ne kartą įžeidžiamai atsiliepė vienas apie kitą.

„Iždo (departamento) sankcijos Šiaurės Korėjos balistinių raketų programų lyderiams yra dalis mūsų kampanijos daryti maksimalų spaudimą ir izoliuoti DPRK (Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką, Šiaurės Korėją) bei užtikrinti branduoliniai ginklai būtų visiškai pašalinti iš Korėjos pusiasalio“, – sakoma JAV Iždo departamento sekretoriaus Steveno Mnuchino pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

JAV ėmėsi priemonių prieš du Šiaurės Korėjos pareigūnus, minimus penktadienį priimtoje naujausioje Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijoje dėl sankcijų Šiaurės Korėjai.

„Turime informacijos, kad Kim Jong Sikas yra svarbus asmuo Šiaurės Korėjos balistinių raketų plėtros programoje, atsakingas už pastangas skystąjį kurą pakeisti kietuoju, o Ri Pyong Cholas, kaip pranešama, yra pagrindinis pareigūnas, susijęs su Šiaurės Korėjos tarpžemyninių balistinių raketų vystymu“, – sakomas Iždo departamento pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kieto kuro raketos gali būti greičiau paruoštos startui, nes prieš paleidžiant jų nereikia pripildyti degalų.

„Po šiandien priimto sprendimo, visas į JAV jurisdikciją patenkantis OFAC įvardytų (asmenų) turtas arba nekilnojamo turto interesai blokuojami, o JAV subjektų sandoriai, susiję su šiais asmenimis, yra draudžiami“, – nurodė Iždo departamentas, turėdamas omeny savo Užsienio lėšų kontrolės biurą (OFAC).

JT Saugumo Taryba penktadienį vienbalsiai priėmė naujas JAV pasiūlytas sankcijas, apribosiančias naftos tiekimą Šiaurės Korėjai, gyvybiškai svarbų Pchenjano raketų ir branduolinių ginklų programoms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų