REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Betsafe-LKL“ sezonas artėja prie antrojo rato pabaigos. Kartu po truputį aiškėja dėlionė, kurios aštuonios komandos žais SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

„Betsafe-LKL“ sezonas artėja prie antrojo rato pabaigos. Kartu po truputį aiškėja dėlionė, kurios aštuonios komandos žais SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keturios pirmos komandos nekelia abejonių – Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ užsitikrinę ne tik vietas turnyre, o ir namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje.

REKLAMA

Keturios pirmos komandos vasario 13–14 d. žais ketvirtfinalio rungtynes namie, o jų varžovai paaiškės ištraukus burtus. Kurios kitos keturios ekipos turi daugiausia galimybių kovoti SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyre?

Kuo reikšminga „Juventus“ pergalė prieš „Nevėžį“?

Per 16 „Betsafe-LKL“ turų daugiausia pergalių iškovojo „Žalgiris“ (14), antras žengia „Neptūnas“ (13), trečias – „Lietuvos rytas“ (12), ketvirtas – pastaruoju metu buksuojantis „Lietkabelis“ (10).

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis ratas baigsis komandoms sužaidus po 18 rungtynių ir nesvarbu, kaip pirmasis ketvertas baigs pasirodymą – burtai įtakos tam neturės: pirmasis ketvertukas bus suskirstytas su antruoju ketvertuku.

Tvirtą žingsnį, siekdamas vietos SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, žengė Utenos „Juventus“, šeštadienį 78:74 nugalėjęs Kėdainių „Nevėžį“.

„Juventus“ (6 pergalės) pavijo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir Alytaus „Dzūkiją“ – šios trys komandos turi rimčiausias galimybes užimti tris iš keturių likusių vietų į SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pieno žvaigždės“ galėjo užsitikrinti kelialapį į turnyrą, bet per savaitę pralaimėjo ir „Dzūkijai“, ir Klaipėdos „Neptūnui“, prieš kurį turėjo 22 taškų pranašumą.

Lentelės viduryje prasčiausia – „Dzūkijos“ padėtis

„Pieno žvaigždės“, „Juventus“ ir „Dzūkija“ antrajame rate žais po dvejas rungtynes.

„Pieno žvaigždės“: su „Lietkabeliu“ (sausio 2 d.) ir „Juventus“ (sausio 7 d.). „Juventus“: su „Žalgiriu“ (gruodžio 30 d.) ir „Pieno žvaigždėmis“ (sausio 7 d.). „Dzūkija“: su „Lietuvos rytu“ (gruodžio 30 d.) ir „Lietkabeliu“ (sausio 6 d.)

REKLAMA

Pagal tvarkaraštį, sudėtingiausias – „Dzūkijos“ kelias į SIL-Karaliaus Mindaugo taurę. Dzūkams abejos rungtynės liko su pirmojo ketverto komandomis. „Dzūkija“ pasinaudoti galėtų nebent „Lietkabelio“ duobe, tačiau Panevėžio klubas žais namie.

Todėl „Pieno žvaigždės“ ir „Juventus“ tarpusavyje sausio 7 d. turėtų kovoti, kuri komanda antrąjį ratą baigs penktojoje vietoje.

Įnirtinga kova lentelės dugne

Trys paskutinės „Betsafe-LKL“ komandos dviem pergalėmis atsilieka nuo artimiausių varžovų: „Šiauliai“, Prienų-Birštono „Vytautas“ ir „Nevėžis“ laimėję po keturis kartus. Vis dėlto, „Šiauliams“ ir „Vytautui“ liko po trejas rungtynes, „Nevėžiui“ – dvejos.

REKLAMA

„Šiauliai“: su „Nevėžiu“ (gruodžio 28 d.), su „Vytautu“ (sausio 2 d.) ir su „Neptūnu“ (sausio 4 d.). „Vytautas“: su „Neptūnu“ (gruodžio 27 d.), su „Šiauliais“ (sausio 2 d.) ir su „Lietuvos rytu“ (sausio 6 d.). „Nevėžis“: su „Šiauliais“ (gruodžio 28 d.) ir su „Žalgiriu“ (sausio 7 d.).

Turnyro lentelės dugne kova verta ypatingo dėmesio. Bet kuri iš šių komandų gali patekti į SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtų ceremoniją.

Geriausia padėtis atrodo „Šiauliams“ – jie iš likusių trejų rungtynių dvejas žais su pagrindinėmis varžovėmis ir visus kozirius laiko savo rankose. Abi pergalės atvertų „Šiauliams“ kelialapį į SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą. Maža to, jos gali pakylėti „Šiaulius“ iki šeštosios vietos „Betsafe-LKL“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilčių vykti į burtų traukimo ceremoniją neprarado ir „Nevėžis“, kuris privalo po Kalėdų įveikti „Šiaulius“ ir tikėtis, kad „Vytautas“ pralaimės visas likusias trejas rungtynes, o „Šiauliai“ nepateiks staigmenų, žaisdami su „Neptūnu“.

Nors iki „Betsafe-LKL“ antrojo rato pabaigos komandoms liko sužaisti po 2-3 rungtynes, vis dar vyksta ypatingai arši kova dėl kelialapių į SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, ir kiekvienos rungtynės komandoms dabar tarsi gyvybės ir mirties klausimas. Intrigos galima tikėtis iki pat „Betsafe-LKL“ antrojo rato finišo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų