REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio naktį ant seklumos netoli Klaipėdos uosto užplaukusiam sausakrūviam laivui ir jo įgulai pavojus negresia, sako uosto kapitonas Adomas Alekna.

Sekmadienio naktį ant seklumos netoli Klaipėdos uosto užplaukusiam sausakrūviam laivui ir jo įgulai pavojus negresia, sako uosto kapitonas Adomas Alekna.

REKLAMA

„Grėsmės įgulai, kaip ir laivui, nėra kol kas tokios ir manau, kad per dieną paaiškės, kokių veiksmų laivo savininkas imsis“, – žurnalistams Klaipėdoje sakė A. Alekna.

Laivo „Ocean Crown“ agentas Sergejus Tarchovskis teigė, kad su Kipro vėliava plaukęs laivas priklauso Graikijos įmonei, jo kapitonas yra ukrainietis.

Klaipėdos uosto generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus atstovė spaudai BNS sakė, jog oro sąlygos siųsti vilkikus laivui iš seklumos ištraukti šiuo metu yra palankios, darbai gali būti pradėti artimiausiu metu.

Maždaug 190 metrų ilgio laivas su 20 žmonių įgula ir trimis keleiviais yra įkalintas maždaug jūrmylės (beveik 1,9 kilometro) atstumu į šiaurę nuo šiaurinio molo.

REKLAMA
REKLAMA

Laivas ant seklumos užplaukė apie 5 valandą. Preliminari incidento priežastis yra pagrindinio variklio gedimas.

Situaciją apsunkino audra

Šeštadienį „Ocean Crown“ negalėjo įplaukti į Klaipėdos uostą, nes jame dėl stipraus vėjo ir audros buvo ribojama laivyba. Todėl leidimo įplaukti laivas laukė inkaravietėje.

REKLAMA

Anot Klaipėdos uosto, laivo kapitonas ne kartą buvo įspėtas nestovėti audroje nuleidus inkarą, tačiau šio įspėjimo nepaisė, o apie 2 valandą pranešė negalintis paleisti pagrindinio variklio.

Laivui ėmus dreifuoti kranto link, jo atstovai paprašė vilkikų pagalbos, tačiau Klaipėdos uostas teigia, kad specialus transportas negalėjo išplaukti į atvirą jūrą esant tokioms prastoms oro sąlygoms.

Ant seklumos laivas užplaukė likus 200 metrų iki kranto. Jo įgula ir keleiviai šiuo metu yra laive, jie atsisakė būti gelbėjami.

Klaipėdos uosto generalinis direktorius sakė, jog incidento aplinkybės bus ištirtos vidinio tyrimo metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano įsakymu yra sudaryta komisija, (...) ji turės ištirti, ar nėra padaryti kokie neteisėti veiksmai, ar aplaidūs veiksmai, pasistengti išsigryninti, kokios priežastys buvo, kad turėtumėme visą išsamią informaciją“, – teigė A. Vaitkus.

Klaipėdoje vykusios spaudos konferencijos garso įrašą BNS perdavė uosto vadovo atstovė Dovilė Ringis.

Šiuo metu specialistai aiškinasi, ar incidento metu nebuvo padaryta žala gamtai. Preliminariais duomenimis, taršos nepastebėta.

Laivyba Klaipėdos uoste iki šiol yra ribojama. Šiuo metu leidimo įplaukti laukia trys laivai, išplaukti – vienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų