REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijoje penktadienį įvykus burtų traukimui dėl didžiausio pasaulyje loterijos „El Gordo“ („Storulis“) prizo, paaiškėjo, kad per 10 mln. eurų pasidalys vienų slaugos namų darbuotojai.

Ispanijoje penktadienį įvykus burtų traukimui dėl didžiausio pasaulyje loterijos „El Gordo“ („Storulis“) prizo, paaiškėjo, kad per 10 mln. eurų pasidalys vienų slaugos namų darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos televizija parodė reportažą iš centrinio Kampo de Kriptanos miesto, kur apie laimėjimą sužinoję slaugos namų „Sagrado Corazon“ darbuotojai, vilkintys baltas uniformas, šokinėjo, dainavo ir gėrė putojantį vyną.

REKLAMA

22 darbuotojai turėjo bent po vieną bilietą, ant kurio buvo laimingas skaičius. Kiekvienas jų gaus po 400 tūkst. eurų.

„Jie – darbuotojai, kuriems tikrai to reikia“, – vietos žiniasklaidai sakė slaugos namų direktorė Ana Maria Campos (Ana Marija Kampos).

Sunkvežimio vairuotojas, kuris savanoriauja tuose namuose, nupirko 30 laimingų bilietų per savo išvyką į šiaurės vakarinį Galisijos regioną.

Du bilietus jis pasiliko sau, po vieną atidavė dviem savo broliams, o likusius pardavė slaugos namų darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad į savo gimtąjį miestą parvežiau labai daug sėkmės ir pinigų“, – internetiniam leidiniui „El Espanol“ sakė 54 metų Jesusas Martinezas (Chesusas Martinesas), jau dešimtmetį savanoriaujantis „Sagrado Corazon“.

Šio vyro turėti bilietai jam atnešė 800 tūkst. eurų, o visi 26 slaugos namų darbuotojų bilietai, kartu sudėjus, praturtins juos 10,4 mln. eurų.

Kampo de Kriptanos meras Antonio Lucasas-Torresas (Antonijus Lukasas-Toresas) sakė esantis „labai laimingas, nes bet kas, apipilantis pinigais (Kampo de) Kriptaną, yra gerai, nes tai veikia miesto ekonomiką“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

14 tūkst. gyventojų turinčiame mieste, įsikūrusiame Siudad Realio provincijoje, fiksuojamas 19,4 proc. nedarbo lygis.

„Kiekvienas nusipelno laimėti, bet šie žmonės – ypač, nes jie labai sunkiai dirba. Jie viską atidavė šiems slaugos namams“, – pridūrė A. Lucasas-Torresas.

Šiemet loterijos prizų fonde buvo 2,38 mlrd. eurų. Kitaip negu loterijos, siūlančios vieną didelį „aukso puodą“, ši Ispanijos kalėdinė loterija prizą padalija tūkstančiams. Kasmet gruodžio 22-ąją vykstanti loterija laikoma turtingiausia pasaulyje.

REKLAMA

Šių metų laimingas skaičius 79140 buvo ant 1 600 bilietų, taigi, loterijos organizatoriai laimėtojams išmokės 640 mln. eurų.

Daugiausiai – 1 300 – bilietų šiemet buvo parduota Galisijoje.

Pirmąkart Ispanijos nacionalinė loterija buvo surengta 1763 metais valdant karaliui Carlosui III (Karlosui III). Kaip labdaringa akcija prasidėjusi loterija vėliau tapo būdu papildyti valstybės iždą.

Nepertraukiamai Kalėdinė loterija vyksta nuo 1812-ųjų. Netgi 1936-1939 metų Ispanijos pilietinis karas nesudrumstė šios tradicijos, mat abi pusės tada rengė atskirus burtų traukimus.

REKLAMA

Įprasti bilietai kainuoja 20 eurų, ir žmonės paprastai įsigyja daugiau bilietų drauge su draugais, artimaisiais ar kolegomis.

Prie bilietų pardavimo vietų eilės nusidriekia likus kelioms savaitėms iki loterijos, o laimingo skaičiaus traukimo dieną žmonės prilimpa prie ekranų, kad sužinotų, ar tapo laimingaisiais.

Vaikai iš vienos Madrido mokyklos, anksčiau buvusios našlaičių namais, per tris valandas trunkančią ceremoniją traukia mažus medinius rutuliukus su laimingais skaičiais ir prizais iš dviejų didžiulių būgnų, ir paskelbia juos dainuodami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų