REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Lietuvis Kęstutis Pricevičius užfiksavo išskirtinį rekordą (nuotr. asm. archyvo)

2017 metus rekordu pasitiko Kaune gyvenantis švėkšniškis Kęstutis Pricevičius. Jis gruodžio 31 d. pasinėrė į Nemuno vandenis, o į krantą išlipo tik kitų – 2017 metų sausio 1 d.

21

2017 metus rekordu pasitiko Kaune gyvenantis švėkšniškis Kęstutis Pricevičius. Jis gruodžio 31 d. pasinėrė į Nemuno vandenis, o į krantą išlipo tik kitų – 2017 metų sausio 1 d.

REKLAMA

Taip pasinėrus atviruosiuose vandenyse Naujuosius Metus K. Pricevičius sutiko ne pirmą kartą, todėl tapo daugiausia 8 kartus atviruose vandenyse dalyvavusiu Naujametės nakties maudynėse. Tokiose maudynėse jis dalyvavo sutinkant 2001–2004, 2008–2010, 2017 metus.

Sutikite, rekordas nėra įprastas, tad tv3.lt nutarė pasikalbėti su 60 metų K. Pricevičiumi. Vyras atskleidė, ar ir 2018-sius sutiks taip netradiciškai.

- Kada prasidėjo jūsų maudynės lediniame vandenyje?

- Viskas prasidėjo dar 1979 metais. O pastaruosius 20 metų maudausi kasdien, kiekvieną rytą. O jeigu dar patikslinčiau, tai paskutinius 10 metų net be jokių išimčių kiekvieną dieną. Anksčiau dar pasitaikydavo, kad per metus neišsimaudydavau 3-4 dienas, tai pastaruosius 10 metų – jokių išimčių.

REKLAMA
REKLAMA

- Kiek jums tada buvo metų?

- Jei gerai prisimenu, tai man tada buvo 22 metai.

- Tai kaip viskas prasidėjo?

- Nuo pradinių klasių daug sportavau, maždaug nuo 4 klasės. Buvau pakankamai sportiškas vaikinukas. Atvykau į Kauną studijuoti ir tos sportinės veiklos nenutraukiau. Į tarptautines arenas neišėjau, bet Lietuvoje sekėsi pakankamai gerai.

REKLAMA

Mačiau per televizorių tokį pagyvenusį žmogeliuką, kuris pasikinkė arkliuką vidury žiemos, užsimetė skrandą ir nuvažiavo prie ežero. Ten išsikirto eketę, išsimaudė, apsivilko skrandą ir sugrįžo. Man paliko didelį įspūdį ir ta mintis manęs neapleido ilgai. Galiausiai tos mintys materializavosi. Pradėjau kiekvieną rytą lįsti po šaltu dušu.

Baigus pirmą kursą Kūno kultūros institute turėjome itin palankias sąlygas. Gyvenome prie pat Kauno marių. Pasiūliau draugams, kodėl mums vaikščioti į prausyklas apšnerkštas, jei galime nerti nuo lieptelio bei išsimaudyti. Nuo vietos kur gyvenome iki marių buvo iki 100 metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Aišku, draugai kartais patingėdavo, o aš laikiausi nuoseklumo. Iš pradžių užtekdavo šeštadienių, sekmadienių. Vėliau per savaitę 2-3 kartus išsimaudydavau. Net kai atėjo žiema, nenutraukiau tokio užsiėmimo. Taip prabėgo metai ir supratau, kad nenoriu nutraukti.

O po daugelio metų kilo mintis sutikti Naujuosius būnant vandenyje. Pagalvojau, kad bus tikrai išskirtinis jausmas įlįsti į vandenį paskutinėmis senųjų metų akimirkomis ir išlipti jau kitais metais. Ir padariau šitą.

- Esate neįprasto Lietuvos rekordo autorius. Net 8 kartus Naujuosius metus sutikote būdamas vandenyje. Ar taip pasitiksite ir 2018-sius?

- Dar negaliu pasakyti. Nežinau, kur būsiu. Šventės yra šventės. Nesu įsipareigojęs registruoti rekordus. Bet jei aplinkybės palankiai susiklostys, tai gal nersiu ir 9 kartą. Pamatysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Koks jausmas apima panėrus į ledinį vandenį?

- Šalčio tikrai nejaučiu. Tai yra išankstinis nusiteikimas. Galiu bet kada ir su bet kokia apranga įšokti į ledinį vandenį. Sykį esu net su kostiumu žiemos metu atėjęs prie vandens, be jokio apšilimo išsirengęs, išsimaudęs, apsirengęs ir namo sugrįžęs.

Esu įregistravęs šalčio rekordą. Šalčiausių maudynių rekordas. Tada buvo minus 30 laipsnių.

Ir pokalbio pabaigai K. Pricevičius dar pasidalijo malda, kurią sukalba kiekvieną rytą prieš lipdamas į Nemuną:

„Nemunėli, su Dievo pagalba suteik man sveikatos, gerosios energijos, o visas ligas, negalavimus, blogą nuotaiką ir visą negatyvą nuplauk ir nunešk į jūras marias, išsiųsk į Visatos platybes".

„To paties prašau ir Naujametę naktį“, - pokalbį užbaigė K. Pricevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų