REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Margiris Normantas tobulės Kėdainiuose. 21-erių gynėją Vilniaus „Lietuvos rytas“ skolins „Nevėžiui“. Tokį sprendimą paaiškino ir pats krepšininkas, ir vyriausiasis vilniečių treneris Rimas Kurtinaitis.

Margiris Normantas tobulės Kėdainiuose. 21-erių gynėją Vilniaus „Lietuvos rytas“ skolins „Nevėžiui“. Tokį sprendimą paaiškino ir pats krepšininkas, ir vyriausiasis vilniečių treneris Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Važiuoja tam, kad grįžtų

Pasak M. Normanto, dėl jo nuomos kreipėsi ne vienas Lietuvos klubas. Sprendimą esą priėmė R. Kurtinaitis, nes „Nevėžio“ žaidimui vadovauja Ramūnas Cvirka. Pastarasis kartu su Kurčiu dirbo Maskvos srities „Chimki“ trenerių štabe.

REKLAMA

„Lietuvos rytas“ ir „Nevėžis“ rungtyniauja panašiu stiliumi. Manau, gausiu žaidimo laiko, bet jo reikės užsitarnauti, – samprotavo M. Normantas. – Idėja mane paskolinti brendo nuo sezono pradžios. Matėsi, kad reikia žaisti, ne tik treniruotis. Galiausiai į „Lietuvos rytą“ atvyko Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius. Stiprus papildymas. Taigi man vietos neliko.“

M. Normantas praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone žaidė po 18 minučių ir rinko 4,2 taško. Šiemet krepšininko vidurkiai – 10 minučių, 3,1 taško.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusiame sezone žaidžiau daugiau, nes nebuvo konkurencijos. Šiemet ji daug didesnė, klubas nori kilti aukščiau. Padėjau, kiek įmanoma daugiau. Ačiū, kad jie man suteikė sąlygas tobulėti ir leidžia eiti toliau, kilti. Apmaudu palikti Vilnių, bet žinau, kad viskas bus gerai“, – neabejoja 21-erių gynėjas.

„Nevėžis“ LKL turnyro lentelėje rikiuojasi aštuntas. Į Kėdainius neseniai atvyko vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Tadas Sedekerskis. Jį „Nevėžiui“ paskolino Vitorijos „Baskonia“.

M. Normantas tiki, kad aštuntoji vieta – ne riba. Krepšininkas viliasi, jog kėdainiečiai poziciją turnyro lentelėje pagerins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai „Nevėžį“ sudrebino skandalas. Komandą paliko Malcolmas Grantas. Amerikietis sakė, kad pagrindinė to priežastis – vėluojantys atlyginimai.

„Jaunam žaidėjui tai nėra aktualu. Man reikia žaisti, tobulėti“, – nukirto M. Normantas.

Krepšininkas neatskleidė, kuris klubas jam mokės atlyginimą. Esą tai lems „Lietuvos ryto“ ir „Nevėžio“ susitarimas.

M. Normanto nuoma baigsis po paskutiniųjų „Nevėžio“ 2017–2018 metų rungtynių.

„Atsisveikinti su „Lietuvos rytu“ tikrai nesiruošiu. Važiuoju ten, kad įrodyčiau savo vertę, patobulėčiau ir grįžčiau čia“, – tikino vilnietis.

REKLAMA

Kvietėsi „Dzūkija“ ir „Vytautas“

M. Normantas neatskleidė klubų, kurie domėjosi galimybe jį pasiskolinti.

Atviresnis buvo R. Kurtinaitis. Jo teigimu, Margirį savo gretose norėjo matyti Alytaus „Dzūkija“ ir Prienų-Birštono „Vytautas“.

„Svarstėme ilgai, gal porą savaičių. Norėjau, kad Margiris liktų, bet jam žaisti mūsų komandoje ankstoka. Tuo labiau, jog turime daug krepšininkų. Gaila Margirį laikyti ant atsarginių suolelio, o rasti laiko aikštėje sudėtinga. Patys matote, kokie mūsų uždaviniai. Neturime teisės klysti, pralaimėti“, – sprendimą aiškino R. Kurtinaitis.

REKLAMA

Jis viliasi, kad M. Normantui žaidimas silpnesnėje komandoje duos panašios naudos kaip Martynui Echodui, kuris praėjusiame sezone kaupė patirtį LKL autsaiderių „Šiaulių“ gretose.

Pasak R. Kurtinaičio, Margirio žaidimo laikas „Nevėžyje“ priklausys nuo paties krepšininko.

„Vakar kalbėjau su R. Cvirka. Paskiau, ko norime. Jis tai supranta ir pats sako, kad nori, jog Margiris rungtyniautų. Tačiau turiu suprasti ir Ramūną. Jei jis darys taip, kad Margiris žaistų, o jis rungtyniaus prastai, komanda vis pralaimės, treneris turės problemų, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Margiris – gero lygio žaidėjas, jis jau išaugo iš Nacionalinės krepšinio lygos kelnių. Jam reikia aukštesnio lygio, kietesnio krepšinio. Nežinau, kaip susiklostys mano situacija dėl kito sezono, bet M. Normantą matau kaip „Lietuvos ryto“ ateities žaidėją, nes jis yra perspektyvus, klubo sistemos dalis, čia užaugęs.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kurtinaitis nėra tikras dėl „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjo pozicijos. Esą ši vieta kol kas laisva, bet ją turėtų užimti po peties operacijos sparčiai sveikstantis Egidijus Mockevičius.

„Greičiausiai šiame sezone išsiversime su tokia sudėtimi, kokią dabar turime“, – svarstė Kurtis.

Trenerio buvo paklausta, kodėl M. Normantas neskolintas „Vytautui“, mat vilnietis būtų pažaidęs su sausį atvyksiančiais žymiaisiais amerikiečiais – LaMelo ir LiAngelo Ballais.

„Nėra vietos. Dabar „Vytautui“ galime pasiūlyti Kardashian“, – juokėsi R. Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų