REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ biuras (nuotr. bendrovės)

Vasarį Kaune oficialiai duris atvers didžiausios IT paskirties patalpos mieste. Naujose 4200 kv. m. erdvėse įsikurs JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge Group“, šios bendrovės įkurta pirmoji Lietuvoje nemokama kūrybinių technologijų akademija vaikams „Sourcery for Kids”, programuotojų ir testuotojų akademijos studentams. Bendrovė sukurs 200-250 papildomų darbo vietų.

5

Vasarį Kaune oficialiai duris atvers didžiausios IT paskirties patalpos mieste. Naujose 4200 kv. m. erdvėse įsikurs JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge Group“, šios bendrovės įkurta pirmoji Lietuvoje nemokama kūrybinių technologijų akademija vaikams „Sourcery for Kids”, programuotojų ir testuotojų akademijos studentams. Bendrovė sukurs 200-250 papildomų darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2008 m. Čikagoje įkurta programavimo paslaugų įmonė į Lietuvą atkeliavo prieš septynis metus, kai čia atvėrė pirmąjį savo biurą ir įsikūrė Kaune. Dešimtmetį veikianti kompanija šalies IT specialistus traukia galimybėmis dirbti su naujausiomis technologijomis, kurti sudėtingus projektus JAV rinkai ir amerikietiška darbo kultūra.

REKLAMA

„Devbridge Group“ viceprezidento ir Lietuvos padalinio vadovo Viktoro Gurgždžio teigimu, naujame biure IT specialistus pasitiks modernus interjeras, uždaros aikštelės automobiliams ir dviračiams, sporto salė su treniruokliais bei grupinių užsiėmimų erdve darbui su profesionaliais treneriais.

„Naujasis pastatas atitinka visus šiuolaikinio darbuotojo poreikius – nuo sumanių darbo zonų iki poilsio, sporto, maitinimosi ar žaidimų erdvių. Tiesa, nors kolektyvui kuriame motyvuojančią aplinką, tai ¬– ne svarbiausia dalis. Mūsų komanda vertina darbą su sudėtingais projektais, laisvę spręsti realias problemas ir matyti, kad tie projektai ir jų darbas išeina į rinką. Būtent tai ir siūlome IT profesionalams“, – sako V. Gurgždys.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonė įsikurs keturių aukštų pastate, esančiame Žemuosiuose Šančiuose. Naujasis statinys – architekto Gintauto Natkevičiaus vadovaujamo kolektyvo objektas.

Unikalaus objekto flirtas su istorija

G. Natkevičiaus teigimu, naujasis „Devbridge Group“ ofisas yra unikalus projektas, orientuotas į maksimalų komfortą darbuotojams ir pulsuoja šiuolaikiškais sprendimais.

„Progresyvūs darbdaviai seniai suprato, kad darbuotojams nebeužtenka stalo, šviestuvo ir rozetės, kad jie jaustų komfortą, norėtų ateiti į darbą. Šiuolaikiniame ofise žmonės turi ir patogiai dirbti, ir pavalgyti, ir pažaisti, ir pamiegoti ar sportuoti. Visą tai turime omenyje, planuodami šiuolaikinį interjerą“, - sako G. Natkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis pastatas įkurtas naujam gyvenimui prikeltose buvusiose kareivinėse. G. Natkevičius atskleidžia, kad šis objektas turi ypatingą nuotaiką. Ją kuria unikalus medžiagų ir konstrukcijų santykis.

„Judant po pastatą, keičiasi nuotaika: autentišką laiptinę keičia arkos iš plytų, toliau – metaliniai laiptai ar betono siena, o pasiekus palėpę, patenkama į itin modernias erdves, kur dominuoja vitrinos, didžiuliai led ekranai ir jau visai kita nuotaika. Projektuodami šį objektą, davėme sau pažadą išlaikyti kuo daugiau erdvės, kad būtų jaučiama pastato struktūra. Mums tai pavyko”, – šypsosi architektas.

REKLAMA

Architekto komanda, kurią sudaro Adomas Rimšelis, Lukas Lebednykas ir Eglė Savodnikaitė, ieškojo būdų, kaip šias erdves padaryti kuo universalesnes: suderinti jas ir atviras, ir uždaras. Tai – naujausia biurų tendencija, kuri pakeitė iki šiol modernia laikytą atvirų erdvių koncepciją.

Kūrėjai akcentuoja pastato autentiškumo ir modernių sprendimų dermę. Ji čia rodoma itin demonstratyviai – dominuoja ryškūs kontrastai autentiškų raudonų plytų sienų kontekste. Taip kareivinėse niekada nėra buvę. Tai – tarsi naujų erdvių flirtas su istorija.

REKLAMA

Edukacinės iniciatyvos ir naujos darbo vietos

„Devbridge Group” ryžtingai nusiteikę naujose erdvėse kurti ir savo istoriją – įmonė ketina toliau investuoti į vietinę IT bendruomenę bei išplėsti profesionalų komandą Kaune nuo 160 iki 400. Vidinės edukacinės programos „Sourcery“ dėka, įmonė tikisi pasiekti ambicingą tikslą – per dešimt metų padidinti stojančiųjų į IT skaičių Lietuvoje dešimt kartų.

„Į šią viziją žiūrime labai rimtai, tad diegiame naujas ir plečiame jau esamas programas. Viena jų yra skirta programuotojams, antra – programinės įrangos testuotojams. Be to, šiemet pirmieji Lietuvoje visuomenei pristatėme nemokamą programavimo pagrindų akademiją 7-12 m. vaikams „Sourcery for Kids“. Joje šiuo metu mokosi per 200 vaikų“, – įmonės edukacines programas pristato jų iniciatorius V. Gurgždys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Devbridge Group” kuria IT sprendimus Šiaurės Amerikos rinkai – JAV ir Kanados įmonėms. Tarptautinę įmonės komandą šiuo metu sudaro per 320 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno, Vilniaus ir Londono padaliniuose.

Tarp įmonės klientų yra pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, „Morningstar“, „Fitch“, „Louis Dreyfus“, „John Deere“ ir kt. Bendrovė pastaruosius penkis metus iš eilės atsiduria sparčiausiai JAV augusių kompanijų sąraše, „Inc. 5000“, kuriame - visų sričių įmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų