REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Kalėdos (nuotr. Vida Press)

Šių metų Kalėdinė prognozė jau ne pirmą kartą mus nuvilia. Sniego patalu padengtų švenčių vargu ar sulauksime. O juk taip smagu iki kelių įbristi į sniegą ir pasimėtyti gniūžtėmis. Šiuose miestuose – tai įmanoma. Čia sniego būna kasmet, o kai kurie iš jų, visai greta.

26

Šių metų Kalėdinė prognozė jau ne pirmą kartą mus nuvilia. Sniego patalu padengtų švenčių vargu ar sulauksime. O juk taip smagu iki kelių įbristi į sniegą ir pasimėtyti gniūžtėmis. Šiuose miestuose – tai įmanoma. Čia sniego būna kasmet, o kai kurie iš jų, visai greta.

REKLAMA

Helsinkis, Suomija

Šiaurinės Europos šalys yra vienos tų, kuriose per Kalėdas sulaukti sniego yra labai didelė tikimybė, na o viena tų šalių yra gerai mums pažįstama Suomija.

Nuvykę į šią, šiaurės pašvaistėmis ir švariais ežerais garsėjančią šalį, tikrai rasite jaukią vietelę kalėdinio miesto ritmo stebėjimui. Čia viskas juda, kaip laikrodžio mechanizmas, net jei lauke – pusės metro sniego danga.

Oslas, Norvegija

Visai kaip suomiai, danai ar švedai, sniego pusnių sulaukia ir norvegai. Šioje šalyje Kalėdos taip pat būna gražios ir baltos.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie slidinėjimo centrai įsikūrę visai šalia sostinės, kad ten atsidurtumėte tereikia pora valandų pasnausti traukinyje.

Talinas, Estija

Visai šalia mūsų esanti Estija ir jos sostinė Talinas, taip pat, tikėtina, sulauks sniegingų naujų metų ir Kalėdų. Talino centre pasijausite, kaip sniegu padengtame kalėdiniame miestelyje, kur įsikūrusios jaukios kalėdinės parduotuvėlės pasidengusios sniegu, žybsi eglutė.

REKLAMA

Zalcburgas, Austrija

Įsikūręs tarp Alpių, Zalcburgas sniego laukti pradeda anksti, nes kai tik žemę paliečia pirmosios snaigės, zalcburgiečiai ima planuoti pabėgimą į kalnus. Kol jie slidinėja, miestas savaime transformuojasi į žiemos stebuklų šalį, pilną skoningų Kalėdų švieselių bei dekoracijų. Nuotaiką sukuria ir skambanti fortepijono muzika, sukurta jų įžymiausio gyventojo – Mocerto, kuri susimaišo su Kalėdų melodijomis ir karietas tempiančių arklių kanopų dunksėjimu.

Sankt Peterburgas, Rusija

Sankt Peterburge pradeda vėsti pakankamai anksti ir paskutiniaisias metais gruodžio pabaigoje jis buvo nuklotas sniego sluoksniu.

REKLAMA
REKLAMA

Žvelgiant plačiau, jūs turite dvi galimybes pasimėgauti baltomis Kalėdomis Sankt Peterburge, nes rusų ortodoksų kalendoriuje šventė minima sausio septintą dieną. Taigi, galite pamatyti Kalėdų eglę in Rūmų aikštę bei pasivaikščioti palei užšalusią Nevos upę.

Monrealis, Kanada

Svajodami apie miestus, kuriuose snigs per Kalėdas turime paminėti Monrealį. Jame įsikūręs visas Kalėdų senelio kaimelis, pilnas parduotuvių ir restoranų.

Čia tvyro 18 - tojo amžiaus senovinio Prancūzijos miesto bei šiuolaikinis šiaurinės Amerikos žavesys. Kalėdos yra puiki diena aplankyti Monrealį ir pasimėgauti įspūdingomis Kalėdų šviesomis palei Mont-Royal Avenue. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikjavikas, Islandija

Reikjavike per Kalėdas sniego sulaukti galima ne kasmet, bet tikimybė yra didelė.

Reikjavikas yra spalvingas ir labai mielas miestas, kuris sukuria malonią ir autentišką Kalėdų nuotaiką. Šios Kalėdos tikrai taptų įsimintinos.

Čikaga, Ilinojus, JAV

Čikaga yra kita vieta, kurioje smagu sutikti Kalėdas. Joje sninga dažnai. Beje, ar žinojote, kad filmo „Vienas namuose” scenos iš tikrųjų buvo nufilmuotos Čikagoje, o ne Niujorke?

Praha, Čekija

Aplankius šį miestą atrodo, kad jis buvo pastatytas kaip tik Kalėdoms. Dėl gotiškos architektūros, siaurų viduramžių gatvelių, ir didelės tikimybės sulaukti sniego – tai puikus pasirinkimas sulaukti gražiausių metų švenčių. Per paskutinį dešimtmetį pasitaikė daugiau Kalėdų kuomet snigo, nei paprastų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų