REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Sniegas

Artimiausios dienos Lietuvoje dar bus gana žiemiškos: šiek tiek pasnigs, keliuose gali būti slidu. Vėliau ši situacija išgaruos kaip dūmas išblaškytas vėjo. Per Kalėdas sniego jau neturėtų būti. Tiesa, viena Lietuvos dalis orų loterijoje gali ir išlošti.

22

Artimiausios dienos Lietuvoje dar bus gana žiemiškos: šiek tiek pasnigs, keliuose gali būti slidu. Vėliau ši situacija išgaruos kaip dūmas išblaškytas vėjo. Per Kalėdas sniego jau neturėtų būti. Tiesa, viena Lietuvos dalis orų loterijoje gali ir išlošti.

REKLAMA

Artimiausią naktį daug kur numatomi nedideli krituliai. Vietomis numatomas plikledis. Naktį kai kur tvyros rūkas, formuosis silpna lijundra. Naktį temperatūra bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 0, pajūryje numatomi maždaug 4 laipsniai šilumos, Šiauliuose – laipsnis šilumos.

Penktadienio dieną šils iki 1 – 2 laipsnių, pajūryje sušils iki 5 laipsnių. Taip pat numatomi ir nedideli krituliai: sniegas – rytinėje šalies dalyje, šlapdriba bei lietus – likusioje Lietuvoje.

Šeštadienį gali būti slidu

Šeštadienio naktį rytinėje šalies pusėje prognozuojami nedideli krituliai, vyraus sniegas. Bus slidu. Šals iki minus 1 – 2 laipsnių, pajūryje bus apie 2 laipsniai šilumos, Vilniuje apie 0 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną numatomas sniegas, pereinantis į šlapdribą, vietomis į lietų. Pietvakarių vėjo gūsiai kai kur sieks 15–18 m/s. Dieną vyraus 0 – 2 laipsniai šilumos, pajūryje bus maždaug 7 laipsnių šiluma.

REKLAMA

Sekmadienį bus šilčiau

Sekmadienio naktį vės iki 2 – 3 laipsnių šalčio, pajūryje iki 2 laipsnių šilumos. Visoje Lietuvoje numatomi nedideli krituliai: pajūryje ir Šiauliuose – lietus, o kitur – šlapdriba.

Sekmadienio dieną vyraus 3 – 5 laipsnio šiluma, pajūryje apie 6 laipsniai šilumos. Žymesnių kritulių nenumatoma.

„Įsivyrauja cikloninė veikla. Šeštadienį, sekmadienį, pirmadienį, iš dalies antradienį žemynas bus padalintas į dvi dalis: pietinę ir šiaurinę. Pietinėje bus ramūs ir gražūs beveik be kritulių orai, o šiaurėje orus lems ciklonai, ten bus vėjuota, drungna, drėgna, vyraus mišrūs krituliai, arba lietus, tai reiškia, kad oras ateina nuo Atlanto vandenyno”, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdos bus nelabai kalėdiškos

Pirmosios Kalėdų dienos naktį vės iki 1 - 3 laipsnių šilumos, pajūryje bus apie 5 laipsnių šiluma. Žymesnių kritulių nenumatoma. Dieną šils 4 – 6 laipsnių šilumos. Daugelyje rajonų gali trumpai palyti.

Antradienio naktį numatomi 0 – 2 laipsniai šilumos. Pajūryje ir Kaune bus apie 4 -5 laipsniai šilumos. Daugelyje rajonų numatoma šlapdriba.

Antrąją Kalėdų dieną vyraus 5 - 7 laipsnių šiluma. Visoje Lietuvoje numatomas trumpalaikis lietus.

Ar sulauksime baltų Kalėdų?

Atsakymas, ar per Kalėdas bus sniego nėra visiškai aiškus, bet jo būti neturėtų. Tačiau bet kokiu atveju, tai nesutrukdys laukti Kalėdų stebuklo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Garantijų, kad Kalėdos bus baltos – nėra. Rytiniame šalies pakraštyje, kur sniego dangos storis yra storesnis ir ne mieste, o kaime, tai jos galbūt ir bus baltos, dar ne viskas spės ištirpti, o kitur to grožio kalėdinio jau greičiausiai nebeliks.

Rytiniam kraštui dar ne viskas prarasta: Aukštaitija visa ir miškingoji Dzūkija dar turi šansų sulaukti baltų Kalėdų”, – kalbėjo sinoptikas.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 1 – 4 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +3 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +4 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +2 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +1 laipsnis, Neryje (Vilniuje) +1 laipsnis, Nemune (Druskininkuose) +1 laipsnis, Šventojoje (Anykščiuose) +1 laipsnis, Kuršių mariose +2 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų