REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
125
Prostitucija (nuotr. Fotolia.com)

Apie seniausią pasaulyje profesiją Lietuvoje kalbama tik išimtinais atvejais. Retsykiais į politikų ar visuomenės diskusijas įsivelia klausimas apie prostitucijos legalizavimą.

125

Apie seniausią pasaulyje profesiją Lietuvoje kalbama tik išimtinais atvejais. Retsykiais į politikų ar visuomenės diskusijas įsivelia klausimas apie prostitucijos legalizavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet vos prasidėjusios diskusijos greitai užgesta. Tad bendra situacija nesikeičia. Moterys ir toliau yra išnaudojamos prostitucijai arba pačios pasirenką šį kelią, kad galėtų užsidirbti. Nors pinigai šioje rinkoje sukasi dideli, bet pasakyti, kad jie yra lengvai uždirbami – neapsiverčia liežuvis.

REKLAMA

Juokingos baudos

Lietuvoje yra sudarytos „išskirtinės“ sąlygos verstis prostitucija. Tokį kelią renkasi tiek pinigų pritrūkusios studentės, tiek vyresnio amžiaus moterys. Numatytos baudos jų neatgraso.

Pasirodo, kad pirmą kartą įkliuvusios, merginos susimoka puse minimalios baudos, o tai yra viso labo 45 eurai. Kuriozas tame, kad viešai prieinamuose skelbimuose sekso paslaugų įkainiai yra iš tiesų įspūdingi. Pusvalandis gali kainuoti nuo 30 iki 60 eurų ir daugiau. O valandos kaina prasideda nuo 70 ir drąsiai peržengia 100 eurų ribą.

REKLAMA
REKLAMA

Tad rizika įkliūti ir susimokėti 45 eurus neatrodo tokia grėsminga. Net ir pakartotinai į policijos rankas patekusių merginų didžiausia laukianti bauda siekia 300 eurų.

Matematika paprasta – vienas ar du vakarai ir baudos kaip nebūta. Tad, kodėl nesurizikuoti. Ir merginos bei moterys rizikuoja. Skelbimų su intymiais, kartais „masažo paslaugomis“ maskuojamais, pasiūlymais apstu.

Vien šiais metais, kurie dar net nesibaigė, pirmą kartą dėl vertimosi prostitucija įkliuvo net 275 merginos. Palyginus su 2016-siais, kai tokių merginų buvo vos 114, tai skaičiai tiesiog pribloškia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, 2016 m. užregistruoti 179 pasikartojantys prostitucijos atvejai, kai šiemet tokių pasitaikė vos 62. Galima daryti išvadą, kad merginos pabando, bet sulaukusios baudos nusprendžia nebeteikti sekso paslaugų arba joms tiesiog sekasi neįkliūti pakartotinai.

Nekaltai viliojantis skelbimas

„Ypatingai švelni mergina pakviestų puodeliui kavos ir atsipalaiduojančiam masažui (šypsenėlė). Seanso metu atsipalaiduosi, pamirši rutiną, pajausi palaimos oazę (šypsenėlė)“ – tokiu skelbimu klientus vilioja 28-erių Urtė.

REKLAMA

Štai, koks pokalbis įvyko susisiekus Urtės nurodytu telefonu:

- Labas.

- Sveiki.

- Skambinu pagal skelbimą. Ar labai užimta?

- Žiūrint kada.

- Šįvakar būtų per anksti?

- Taip, šįvakar užimta.

- Tai kada artimiausiu metu būtų galima susitikti?

- Šiaip tai visada prieš atvažiuojant aš siūlau pasiskambinti. Bet šiandien vakare aš dirbu tik iki 17 val.

- O vėliau po darbo?

- Nelabai. Kartais iki 19 val. dirbu.

- Kiek kainuoja pusvalandis ar valanda malonumų su jumis?

- Pusvalandis kainuoja 50 eurų, o valanda – 80 eurų.

- O kokios paslaugos būna įskaičiuotos?

- Telefonu aš tokių dalykų neaptarinėju. Tik gyvai. Telefonu tokių dalykų nešneku.

- Kur vyktų susitikimas?

- Gyvenu Vilniuje. Reikėtų atvažiuoti pas mane. Gyvenu senamiestyje. Netoli „kiaušinio“ paminklo.

REKLAMA

- O butas nėra labai viešai matomas kitiems žmonėms?

- Namas senas. Butas labai gražus. Daugiabutis trijų aukštų. Bet mažai žmonių sutinku laiptinėje. Praktiškai nesutinku.

- Yra atsipalaidavimui papildomų privalumų bute?

- Yra dušas, nusiprausti. Kitaip nebūtų jokių kalbų – nei apie masažą, nei apie nieką kitą. Apsisaugojimo priemonės taip pat yra faktas. Nėra net kalbos.

- Kaip dėl jūsų skelbime patalpintų nuotraukų. Ar jos tikros?

- Mano nuotraukos. Kai atvažiuoja, tai ir randa mane tokią, kokia esu nuotraukose. 165 cm. ūgio, 54 kg. svorio, krūtinė antro dydžio, rudaplaukė. Esu maloni. Neskriaudžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- O tavo pasakyta kaina yra „kalėdinė“?

- Taip, „kalėdinė“. Kalėdos – juk stebuklų metas. Jeigu susitarsime, tai lauksiu ir vėlesniu laiku. Yra žmonių, kurie pažada ir neatvažiuoja. Jei tapsite pastoviu klientu, tai sutarsime dėl nuolaidos.

- Tau tikrai 28 metai, kaip rašai skelbime?

- Taip, man 28 metai. Tiesa, parduotuvėje prieš kelias dienas pirkau alkoholio, tai manęs klausė, ar turiu 18? Niekas man iš tikrųjų neduoda 28 metų. Reikia atvykti ir pamatyti. Tik prieš važiuodamas pasiskambinkite.

- Gerai, ačiū.

- Geros dienos. Iki.

Policijos atstovas: situacija nesikeičia

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato su prostitucija kovojančio skyriaus pareigūnas tv3.lt žurnalistui papasakojo, kaip yra vykdomos priemonės, kurių metu bandoma nustatyti prostitucijos atvejai.

REKLAMA

- Kokių veiksmų imamasi su internete prostitucijos paslaugas siūlančiomis merginomis?

- Yra nurodomas numeris, pasiskambini ir suderini. Nuvyksta neuniformuoti pareigūnai.

- Kiek metų dirbate šioje srityje?

- Jau kažkur 8 metai.

- Ar pastebite, kad situacija keičiasi, jog internete parsiduodančių merginų skaičius mažėja?

- Panašumas išlieka. Kaip buvo prieš 8 metus, taip ir dabar.

- Gal menkos baudos yra problema?

- Tai yra politikų daržas ir jie sprendžia, kas liečia visą šį dalyką. O mes tiesiog vykdome įstatymus. Kai kurioms merginoms tos baudos iš tiesų – juokingos. Jei pagaunama pirmą kartą, tai gauna puse minimalios baudos, o tai yra – 45 eurai.

- Kaip tikrinate, ar masažus siūlančios merginos iš tiesų apsiriboja tik tuo?

- Pakanka tik paskambinti ir viskas aišku pasidaro. Trumposiomis žinutėmis niekas nesusirašinėja. Merginos tikisi, kad iš balso gali atpažinti pareigūną arba klientą su kuriuo nenori turėti jokių reikalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų