REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smegenų augliai būna pačių įvairiausių formų ir dydžių. Įvairūs būna ir apie juos pranešantys simptomai. „Auglio siunčiami pavojingi simptomai priklauso nuo auglio vietos smegenyse“, - teigė neurochirurgas Theodore‘as Schwartzas.

Smegenų augliai būna pačių įvairiausių formų ir dydžių. Įvairūs būna ir apie juos pranešantys simptomai. „Auglio siunčiami pavojingi simptomai priklauso nuo auglio vietos smegenyse“, - teigė neurochirurgas Theodore‘as Schwartzas.

REKLAMA

Jei auglys atsirado šalia smegenų dalies, kontroliuojančios rankų judesius arba regėjimą, vieni iš simptomų gali būti suprastėjęs regėjimas ir galūnių tirpimas.

Pradėjus galvoti, jog kiekviena smegenų ląstelė gali suformuoti auglį ir kad jūsų smegenys kontroliuoja ir interpretuoja informaciją, gautą iš kiekvienos kūno dalies, galimų smegenų vėžio sukeliamų simptomų sąrašas tik pailgėja.

Tačiau štai keli pagrindiniai požymiai, kuriuos pastebėjus reikėtų nedelsti ir tuojau pat registruotis vizitui pas gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Priepuoliai

Nepaisant smegenų auglio tipo, priepuoliai yra bene pirmasis šios problemos ženklas.

„Auglys dirgina smegenų neuronus, kurie ima nekontroliuojamai veikti. Būtent dėl to ima nekontroliuojamai susitraukinėti raumenys“, - teigė neurochirurgas.

REKLAMA

Kaip ir augliai, priepuoliai būną įvairių rūšių. Gali imti purtytis visas jūsų kūnas, nekontroliuojamai lankstytis galūnės arba pasikeisti veido išraiška.

Nerangumas

Jei jums pradėjo pintis kojos, sunku išlaikyti pusiausvyrą, nesugraibote net paprasčiausios šakutės, iš rankų slysta daiktai, tai gali byloti apie smegenyse esančią problemą – auglį. Taip pat vertėtų sunerimti atsiradus sunkumams kalbant, ryjant maistą, reiškiant emocijas veido mimikomis.

Galūnių ir kitų kūno vietų nutirpimai

Kaip ir nerangumas, rankų, kojų ir kitų gan neįprastų kūno vietų nutirpimai gali būti vienas iš smegenų auglio simptomų. Jei smegenų auglys atsirado ties susijungimu su stuburu, kai kurios kūno vietos tampa nejautrios.

REKLAMA
REKLAMA

Atminties ar mąstymo pokyčiai

Tai, jog smegenų augliai pakeičia žmogaus asmenybę, jo būdą, yra tiesa, tačiau tokie radikalūs pokyčiai, kuriuos neretai matome filmuose, nutinka labai retai.

Žmonės, kurių smegenyse atsirado augliai, dažniausiai turi problemų su mąstymu, atmintimi, dažnai jaučiasi lyg nesavi.

Pykinimas

Pykinimas ar skrandžio maudimas, ypač jei šie simptomai yra nuolatiniai ir atsirado dėl neaiškių priežasčių, taip pat gali būti auglio požymis.

Suprastėjo regėjimas

Akyse susiliejo vaizdas? Jums dvejinasi? O gal nebematote arti padėtų daiktų?

Visi šie pokyčiai gali būti smegenų auglio simptomai, tačiau jie taip pat byloja apie kitas ligas, todėl būtina pasirodyti akių gydytojui, kuris galės nustatyti tikslią šių simptomų priežastį.

Taip pat svarbu atminti, kad galvos skausmas tikrai nėra ankstyvas smegenų auglio požymis. Nors taip mano daugelis žmonių, dažniausiai galvos skausmą sukelia labai dideli augliai ir tai tikrai nėra vienas pirmųjų apie tai pranešančių simptomų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų