REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba antradienį nubalsavo už humanitarinės pagalbos tiekimo atnaujinimą per sieną į Sirijos opozicijos kontroliuojamus rajonus, tačiau Rusija balsuojant susilaikė ir pareiškė, kad tokios pagalbos reikėtų atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija pareikalavo tam tikrų pakeitimų misijoje, per kurią nuo 2014 metų pagalbos siuntas gabenantys sunkvežimiai galėdavo patekti į Siriją iš Turkijos ir Jordanijos, negavę tam Damasko režimo leidimo.

REKLAMA

Pasak Rusijos ambasadoriaus pavaduotojo Vladimiro Safronkovo, padėtis Sirijoje per pastaruosius trejus metus „radikaliai pasikeitė“, todėl per sieną gabenama pagalba yra „praeities palikimas“.

„Manoma, kad svarbu palaipsniui atsisakyti šios rudimentinės schemos, kuri prisideda prie Sirijos susiskaldymo“, – sakė V. Safronkovas.

Rezoliucija, kurią pateikė Egiptas, Japonija ir Švedija, buvo patvirtinta 12 balsų. Rusija, Kinija ir Bolivija balsuojant susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinės Tautos tvirtina, kad tokios per sieną gabenamos pagalbos siuntos yra gyvybiškai svarbios sukilėlių kontroliuojamų teritorijų gyventojams, nes Damasko valdžia labai riboja būtiniausių produktų siuntas į tuos rajonus.

Septintus metus karo draskomoje Sirijoje humanitarinės pagalbos reikia daugiau nei 13 mln. žmonių.

Tiekiant humanitarines siuntas per sieną, pagalba pasiekia vidutiniškai 1 mln. žmonių per mėnesį, sako JT pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų