REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
83
Remigijaus Morkevičiaus nužudymo metinės (nuotr. tv3.lt)

Lygiai prieš metus, gruodžio 21-sios vakarą, Kaune prie savo namų šaltakraujiškai buvo nužudytas kovotojas Remigijus Morkevičius. Žudikas prisėlino iš nugaros ir paleido šūvių seriją.

83

Lygiai prieš metus, gruodžio 21-sios vakarą, Kaune prie savo namų šaltakraujiškai buvo nužudytas kovotojas Remigijus Morkevičius. Žudikas prisėlino iš nugaros ir paleido šūvių seriją.

REKLAMA

Sunkiai sužalotas R. Morkevičius mirė vietoje, o žudiko pėdsakai ataušo itin greitai. Pareigūnams liko tik skėsčioti rankomis ir pradėti, kaip jau galima daryti išvadas, varginantį tyrimą.

Prabėgo metai, o ikiteisminį tyrimą kuruojantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento prokuroras Zdzislavas Tuliševskis kalbėdamas su tv3.lt žurnalistu teapsiriboja banalia fraze: „Tyrimas vyksta.“

Ir tai yra viskas, ką galite pasakyti prabėgus metams po nužudymo? „Taip, tai yra viskas, ką galiu šiuo metu pasakyti“, - dar sykį kategorišką atsakymą užtvirtina prokuroras Z. Tuliševskis.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimų daug, o atsakymo nė vieno. Tiesa, tą patį prokuroras kartojo ir prabėgus pusmečiui po šio žiauraus nusikaltimo. Ar toks pat atsakymas bus pateiktas ir po 5, 10, 15 metų? Viskas įmanoma.

REKLAMA

Žinomi faktai

Tad, kas yra žinoma šiuo metu. R. Morkevičius buvo nužudytas prie savo namų Baltų prospekte laiptinės. Kovotojas namo grįžo po treniruotės ir kieme pastatė savo automobilį.

Vėliau išsiaiškinta, kad žudikas, greičiausia, nusikaltimui panaudojo „Kalašnikov“ automatą. Tiesa, dėl keistų kulkų trajektorijų R. Morkevičiaus kūne, tikėtina, kad automatas buvo perdirbtas.

Pagal visą veikimo modelį iš pradžių užsiminta, kad nusikaltimą, greičiausia, įvykdė profesionalas. Bet prabėgus vos kelioms savaitėms pareigūnai atsitvėrė visiška tylos siena. Tas nepasikeitė ir praėjus metams nuo šio nusikaltimo.

REKLAMA
REKLAMA

H. Daktaro versija

Apie tai, kad su R. Morkevičiumi galėjo susidoroti Kauno nusikalstamo pasaulio atstovai tv3.lt žurnalistui yra užsiminęs Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime bausmę iki gyvos galvos atliekantis Henrikas Daktaras.

Bent iš spaudoje skaitytų straipsnių ir šiek tiek susipažinęs su nužudymo aplinkybėmis, Henytė teigė, jog dėl savo būdo niekada nenusileisdavęs R. Morkevičius galėjo kažkam neįtikti. Šie esą galėjo nusamdyti žudiką iš užsienio, kuris įvykdęs „užduotį“ iškart paliko šalį.

Visiškai neseniai per pokalbį su H. Daktaru užsiminus apie šį tyrimą, šis tik nudelbė akis: „Netikiu, kad pavyks atskleisti šį nusikaltimą. Prisiminkite, kai buvo nužudytas Daškė. Tiek metų praėjo, o taip niekas ir nepaaiškėjo. Tad to galima tikėtis ir R. Morkevičiaus nužudymo tyrime.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, tuometinis Lietuvos bokso federacijos prezidentas Remigijus Daškevičius buvo nužudytas 2001-ųjų lapkritį Vilniuje, Trakų gatvėje. Snaiperiui pakako vienintelio šūvio.

Vėliau nustatyta tiksli vieta iš kurios buvo šauta ir net rasti įtariamojo pirštų antspaudai. Prireikė pusantrų metų, kol buvo nustatyti galimi R. Daškevičiaus nužudymo užsakovai, bet žudiko daugelį metų taip ir nepavyko surasti. O kai kažkokie siūlo galai išlindo, tai asmenys, kurie galimai galėjo būti įsitraukę, jau buvo nebegyvi... Ar toks pat likimas laukia ir R. Morkevičiaus nužudymo tyrime? Atsakys laikas. Tik visa tai gali užtrukti net ir dešimtmetį ar dar ilgiau...

REKLAMA

Išskirtinė asmenybė

„Esu sąžiningas gatvės vaikas. Augau be tėvo, be mamos. Gyvenau visada taip, kaip mokėjau, - yra pasakojęs sportininkas. – Būdamas trylikos metų jau visiškai save išlaikydavau ir padėdavau savo močiutei“.

Tokį, iki skausmo atvirą, kovotoją Remigijų Morkevičių prisimins visa Lietuva. Jis niekada nebijojo pripažinti klydęs, prašė jam atleisti ir visada judėjo link tokio gyvenimo, kurio neturėjo.

Tad jo meile širdies draugei ir vaikams niekas neabejojo. „Remigijus buvo puikus tėvas“, - sako artimi draugai. Ir jis nesulaukė dar vieno džiugaus įvykio savo gyvenime. Po sušaudymo praėjus kelioms savaitėms gimė jo vaikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų