REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujuosius metus visada norime sutikti atsinaujinę, kurdami drąsius planus, idėjas, sudarome sąrašus, ką veiksime ateinančiais metais.

Naujuosius metus visada norime sutikti atsinaujinę, kurdami drąsius planus, idėjas, sudarome sąrašus, ką veiksime ateinančiais metais.

REKLAMA

Tačiau dažniausiai planus nugali beprotiškas skubėjimas ir pasiruošimas artėjančioms šventėms, ieškant dovanų artimiesiems ir vieną po kitos ruošiant šventines vakarienes draugams, kolegoms bei šeimai. Visgi tiksliai suplanavus savo laiką ir iš anksto pasiruošus, šventinį stalą galima paruošti vos per valandą ir išvengti nereikalingo streso.

Kalėdinių receptų ir stalų dekoravimo idėjas specialiai skubantiems BORJOMI šiemet pristatė kartu su VMG ir Alfu Ivanausku. Svetainėje www.kaledos.borjomi.lt lankytojai gali rasti VMG sukurtus ir pagal gaminimui skirtą laiką suskirstytus trijų tipų stalus – „Greita ir šventiška“ (10 min.), „Operatyvu ir sumanu“ (20 min.), „Ilgai laukta ir planuota“ (30 min.), ir 15 originalių šventinių patiekalų receptus.

A. Ivanauskas pateikia keturis receptus norintiems suspėti pasiruošti šventinei vakarienei kiek greičiau nei per valandą.

Jis siūlo ant stalo patiekti du skirtingus užkandžius: silkės ir mangų kapotinį ir sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepą, bei vieną sotų pagrindinį patiekalą – troškintus ėriuko kulniukus slyvų padaže, o taip pat originalų desertą – keptą ananasą su sojų padažu ir ledais.

REKLAMA
REKLAMA

Silkės ir mangų kapotinis (10 min.)

Ingredientai 300 g silkės 100 g valgomojo („šalotinio“) svogūnėlio 300 g mango 300 g marinuotų agurkų 40 g alyvuogių aliejaus 20 g šviežios kalendros Kukurūzų traškučiai

REKLAMA

Gaminimas Silkę, svogūnėlį, mangą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir sudėkite į žemas taures. Papuoškite šviežia kapota kalendra ir kukurūzų traškučiais.

Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas

 

Ingredientai 4 sviestiniai rageliai 2 pakeliai mocarelos 200 g kalakutienos kumpio 100 g bruknių uogienės 200 g vyšninių pomidoriukų 50 g šviežio baziliko

Gaminimas Sviestinius ragelius įpjaukite skersai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Kai iškeps, papuoškite šviežio baziliko šakele.

REKLAMA
REKLAMA

Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže (30 min.)

Ingredientai 4 ėriuko kulniukai 3 morkos 400 g mažų bulvyčių 3 svogūnai 40 g rozmarino 600 g jautienos sultinio 20 g pomidorų pastos Druska, pipirai

Gaminimas Ėriuko kulniukus pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, apie 15 min., kad apskrustų. Puode pakepkite stambiai kapotus svogūnus ir morkas. Kai apkeps, įdėkite pomidorų pastos ir per pusę perpjautas bulvytes. Įpilkite sultinį ir užvirkite. Ištraukite skardą iš orkaitės ir supilkite į ją visas daržoves su sultiniu. Taip pat įmeskite ir rozmarino šakeles. Uždenkite viską folija ir kepkite apie 2 val. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais (20 min.)

Ingredientai 1 ananasas 200 ml ledų 50 g medaus 50 g nesūraus sojų padažo 50 g vandens Kelios šviežių mėtų šakelės

Gaminimas Ananasą perpjaukite pusiau, išskobkite jo vidų ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami. Ištirpinkite medų kartu su sojų padažu ir vandeniu. Pakeptus ananaso kubelius sudėkite į išskobtą ananaso puselę, pašlakstykite sojų padažu ir įdėkite ledų. Papuoškite šviežiomis mėtomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų