REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Ieva Adomavičiūtė ir Milda Valčiukaitė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Jų pažintis įvyko prieš septynis metus, kai teko varžytis atrankinėse irklavimo varžybos į jaunių pasaulio čempionatą. Milda Valčiukaitė buvo pirma, Ieva Adomavičiūtė – antra. „Nusprendėme pabandyti irkluoti dvivietę. Taip ir susipažinome“, - susižvalgė tituluotos merginos.

14

Jų pažintis įvyko prieš septynis metus, kai teko varžytis atrankinėse irklavimo varžybos į jaunių pasaulio čempionatą. Milda Valčiukaitė buvo pirma, Ieva Adomavičiūtė – antra. „Nusprendėme pabandyti irkluoti dvivietę. Taip ir susipažinome“, - susižvalgė tituluotos merginos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Du metus iš eilės merginos sugebėjo triumfuoti pasaulio jaunių čempionate. Vėliau M. Valčiukaitė valtį irklavo su Donata Vištartaite-Karaliene. Kartu merginos triumfavo Europos ir pasaulio čempionatuose, Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius.

REKLAMA

I. Adomavičiūtė tęsė karjerą vienvietėje valtyje: dukart ji tapo jaunimo pasaulio čempione. Studijuodama Jungtinėse Amerikos valstijose (JAV) Ieva irklavo aštuonvietėtę valtį.

Lietuvos irklavimo rinktinės treneriai ilgai suko galvas, kai apie pertrauką karjeroje po olimpinių žaidynių paskelbė Donata Karalienė.

Ir štai, eksperimentas: vienoje valtyje jau sėdėjusios merginos drąsiai gali ištarti „Mes grįžome!”

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinis ūgis

Prieš devynis metus irklavimo treneris apsilankė mokykloje, kurioje mokėsi Ieva. Jai tuomet buvo dvylika. Treneris ieškojo aukštų merginų.

„Tuo tikrai išsiskyriau iš savo bendraamžių. Pamatęs mane jis nė kiek nesuabejojo: „Gal nori į irklavimą“? – prisiminė I. Adomavičiūtė.

Mergina jau buvo suplanavusi pradėti lankyti tinklinio treniruotes. Tačiau noras sportuoti buvo begalinis – čia ir dabar.

„Žinoma, ateisiu pabandyti“, - tada treneriui atsakė Ieva.

Išbandžiusi irklavimą Ieva nusprendė atidėti savo tinklininkės karjerą. Be to, į treniruotes dėl kompanijos pasikvietė ir savo metais vyresnį brolį Aurimą. „Iki šiol abu labai irkluojame“, - nusijuokė Ieva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai gerai, kad abu irkluojame. Konkurencija visadajautėsi ir jaučiasi iki šiol. Pamenu, kad tik pradėjus irkluoti mano rezultatai visada būdavo geresni“, - šyptelėjo Ieva.

O mama namuose nuolat kartodavo: „Štai, Ievai tai sekasi...“

Ieva dažnai triumfuodavo ir žiemos irklavimo varžybose (su treniruokliais „Concept“). Aurimui sekėsi prasčiau. „Jis buvo lengvas ir mažas. Iš jo niekas daug ir nesitikėjo... O dabar užaugo...“, - kikeno Ieva.

Aurimas Adomavičius pernai startavo olimpinėse žaidynėse, o šiais metais tapo Europos ir pasaulio čempionu keturviete valtimi.

REKLAMA

Neįprasta pora

„Deja, irklavime nėra daug merginų. Todėl negalime rinktis komandos draugo pagal ūgį, - nusijuokė M. Valčiukaitė, išgirdusi klausimą apie kontrastiškai atrodančią komandą. – Tačiau mumis iki šiol stebisi netgi patyrę varžybų komentatoriai. Juk dažniausiai partneriai valtyje yra ieškomi panašaus kūno sudėjimo... O mūsų ūgiai labai skiriasi“.

Visi kelia klausimą: „Kaip jos irkluoja?“

Mildos ūgis yra 176 centimetrai, Ieva už ją yra aukštesnė netgi 18 centimetrų (194 cm).

„Treneris turėjo daug keblumų, - pripažino M. Valčiukaitė. – Valtis yra parenkama pagal irkluotojų svorį, mums reikėjo rasti vidurkį, teko matuoti, kad valtis „lygiai eitų“. Užtruko, kol išsprendėme visas problemas“.

REKLAMA

Paklausta, ar dažnai yra pavadinama krepšininke, I. Adamovičiūtė nusijuokia: „Priklauso nuo šalies, kurioje tenka lankytis“.

Jungtinėse Amerikos valstijose žmonės spėja, kad Ieva yra tinklininkė, Lietuvoje – krepšininkė, kitur – ir lengvaatletė.

„Krepšininkų masažuotoja“

Merginos netruko išnaudoti savo išskirtinumą – socialiniame tinkle „Instagram“ sukūrė paskyrą „Tall and Taller“ (Aukšta ir Aukštesnė, - liet.k). Tai buvo Mildos pasiūlyta idėja.

„Norėjome turėti linksmą paskyrą. Pavadinimą sugalvojome ekspromtu. Visi sako, kad pavadinimas turėjo būti „Tall and Small“... Tačiau aš nesu jau tokia ir maža. Tik tarp irkluotojų nesu aukštaūgė“, - paaiškino M. Valčiukaitė ir tuoj prisiminė savo nuotaikingą patirtį dėl ūgio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu žmonės dažniausiai mano Ievą esančią krepšininkę ar tinklininkę, tai Milda tampa tiesiog... Krepšinio komandos padėjėja.

„Oro uoste dažnai irkluotojų komanda atrodo tarsi krepšininkai, o aš atrodau pati mažiausia, todėl man žmonės greitai „prirašo“ padėjėjos, masažuotojos pareigas, - juokiasi olimpinė prizininkė. – Man yra labai sunku įrodyti, kad taip pat esu sportininkė“.

„Instagram“ paskyroje merginos dalinasi savo profesionalių sportininkių karjeros akimirkomis. „Galbūt, norėtume parodyti ir daugiau, bet ne visada turime galimybę nusifotografuoti ar nusifilmuoti, kai irkluojame, - sakė M. Valčiukaitė. – Tačiau tikime, kad žmonėms mūsų gyvenimas gali būti įdomus“. Šiuo metu „Tall and Taller“ paskyrą seka virš 2 tūkst. sekėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų