REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventiniai burtai ir ritualai neatsiejami nuo didžiųjų žiemos švenčių ir dažniausiai atliekami Kūčių vakarą. Būrėja Rasa Paškevičienė pataria, jog siekiant, kad ateinantys metai būtų sėkmingi, svarbu suprasti, kad dažnai likimas priklauso nuo žmogaus minčių, svajonių ir gebėjimo įsiklausyti į savo širdį.

Šventiniai burtai ir ritualai neatsiejami nuo didžiųjų žiemos švenčių ir dažniausiai atliekami Kūčių vakarą. Būrėja Rasa Paškevičienė pataria, jog siekiant, kad ateinantys metai būtų sėkmingi, svarbu suprasti, kad dažnai likimas priklauso nuo žmogaus minčių, svajonių ir gebėjimo įsiklausyti į savo širdį.

REKLAMA

Vadovaujantis tuo, Kūčių vakarą veiksmingiausia nespėlioti apie galimą likimą, o patiems užkalbėjimo, burtų metu jį nulemti. „Kūčių naktį labai stipri minties ir žodžio energija, todėl kiekvienas žodis keliaus „Dievui į ausį“. Šią naktį kartu su kūdikio Jėzaus gimimu, gimsta ir naujas gyvenimas, naujos žmogaus viltys bei pasaulis“, – pabrėžia Rasa Paškevičienė.

Keiskite likimą

Būrėja pasakoja, kad Kūčių naktį, jei žmogus išties trokšta naujo gyvenimo, žengia pirmuosius žingsnius svajonių išsipildymo link, likimo kryptį pakeisti lengva.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia, prieš užkalbėjimo ritualą, būtina pasikalbėti pačiam su savimi. Atsakykite sau, ar esate švarus, nelaikote širdyje nuoskaudų, pykčio. Kūčių vakarą atleiskite visiems žmonėms, kuriems jaučiate pyktį, taip pat nepamirškite ant vaišių stalo padėti lėkštę mirusiems artimiesiems. Taip pagerbsite jų atminimą ir pakviesite prie Kūčių stalo pabūti kartu, juos prisimenant“, – primena pašnekovė.

REKLAMA

Stebuklingi užkalbėjimai

Būrėja Rasa Paškevičienė dalinasi užkalbėjimų paslaptimis ir tvirtina, kad Kūčių vakarą užkalbėjimai, lemiantys tolimesnio gyvenimo sėkmę, yra ypač veiksmingi.

Užkalbėjimas sėkmei

Prieš atliekant užkalbėjimo ritualą visuose namuose būtina užgesinti šviesas, uždegti vienintelę žvakę ir ją pastatyti ant rytinės krypties palangės. Tinkamiausia – šventinta žvakė, tačiau jei tokios neturite, tiks ir paprasta. Uždegus žvakę sulaukite, kol danguje įsižiebs pirmoji žvaigždė ir sakykite užkalbėjimą 3 kartus:

REKLAMA
REKLAMA

"Betliejaus žvaigždė spindi danguje ir skelbia džiaugsmą visam pasauliui. Gimė kūdikėlis Jėzus ir atnešė visam pasauliui laimę. Ši didžioji laimė pasaulyje palies ir mane. Aš būsiu laiminga(s) Dievo tarnaitė (tarnas) (vardas), mane visur ir visada lydės sėkmė ir gausa. Amen".

Po šių užkalbėjimų reikia greitai užgesinti žvakę ir tvirtai, garsiai ištarti: „Tebūnie taip, tebūnie taip, tebūnie taip“.

Apsaugos ritualas

Kalėdų naktį skaitomi užkalbėjimai apsaugai, kurie veiks visus metus. Tokie užkalbėjimai saugo nuo nužiūrėjimų, užkeikimų, prakeikimų ir kitokių agresyvios aplinkos nemalonumų. Norint gauti nuo to apsaugą, prieš sėdant prie Kalėdinio stalo reikėtų perskaityti šiuos žodžius:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Betliejaus žvaigždė spindi danguje ir skelbia džiaugsmą visam pasauliui. Gimė kūdikėlis Jėzus ir atnešė visam pasauliui laimę. Ši didžioji laimė pasaulyje palies ir mane. Aš Dievo tarnaitė (tarnas) (vardas), Dieviškos Valios būsiu apsaugota nuo piktų akių ir piktų žodžių. Visi pikti linkėjimai praskries pro šalį ir nepalies manęs. Amen“.

Po šių žodžių taip pat būtina frazė: „Tebūnie taip, tebūnie taip, tebūnie taip“.

Vėliau, prieš skirstantis nuo Kalėdinio stalo ir einant miegoti tai vėl reikėtų pakartoti. Iš viso – trys kartai. Tam, kad užkalbėjimas veiktų, reikia pačiam būti geram ir niekam nelinkėti blogo, nes kitaip blogis sugrįš pas jus ir magiškas užkalbėjimas nesuveiks.

REKLAMA

Likimo užkalbėjimas

Kalėdų arba Naujųjų metų naktį reikia paimti 5x5 dydžio popieriaus lapelį. Vieną lapelio pusę visą nuspalvinti raudona spalva ir ant raudono fono užrašyti savo vardą, pavardę, gimimo datą. Likusioje baltoje pusėje užrašyti 3 svarbiausius norus. Tai gali būti mylimojo atsiradimas jūsų gyvenime, karjeros sėkmė, sveikatos pagerėjimas ar kiti reikšmingi norai. Be to, jokiu būdu tiek kitiems, tiek sau negalima linkėti blogo.

Surašius norus paslėpkite lapelį po pagalve ir tris kartus ištarkite: „Kas parašyta, tegul išsipildo, kas parašyta, tegul išsipildo, kas parašyta, tegul išsipildo“.

Po šio užkalbėjimo reikėtų eiti į lovą ir stengtis užmigti iki 12 val. nakties. Jeigu viską padarėte teisingai, turėtumėte susapnuoti pranašišką sapną, kuriame susapnuosite patarimus, kaip įgyvendinti įvardintus norus. Atsibudus ryte, lapelį su norais paslėpkite ir laikykite tol, kol norai išsipildys.

Ritualas sveikatai

Nusivilkti nuo savęs drabužį, kurį dėvėjote sirgdami ir sudeginti, tariant šiuos žodžius: „Daiktą sudeginu ir liga su juo kartu sudega visam laikui“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų