REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo senų laikų mūsų krašte auga ypatingų galių turintys augalai. Jie minimi tautosakoje, tradiciškai vartojami per apeigas, ritualus, buitinėje magijoje, juos gerai pažinojo mūsų protėviai, gerbė ir vartojo jėgoms atgauti, kūnui ir sielai gydyti.

Nuo senų laikų mūsų krašte auga ypatingų galių turintys augalai. Jie minimi tautosakoje, tradiciškai vartojami per apeigas, ritualus, buitinėje magijoje, juos gerai pažinojo mūsų protėviai, gerbė ir vartojo jėgoms atgauti, kūnui ir sielai gydyti.

REKLAMA

Lietuviškų augalų žiniuonė Dalia Treigienė, neseniai išleidusi knygą „Lietuviškų augalų galios: 22 didžiai stebuklingi“ dalinasi paslaptimis, kokias stebuklingas galias slepia lietuviški augalai.

Dilgėlė

Pavasarinės jaunos dilgėlės žmogui gali suteikti stiprybės ir jėgos. Turintiems problemų dėl kraujo krešėjimo patartina dilgeles maišyti su kiaulpienių lapais ar kitais augalais, skystinančiais kraują ir toks užpilas ar arbata akimirksniu išspręs kraujo krešėjimo problemą.

Dilgėlės galia – panaikinti prakeiksmą. Vėliau, kada dilgėlė auga, darosi kietesnė, aštrėja, užaugina sėklas, ji tampa kaip sarginis šuo, kuris apgina savo šeimininką. Nuo seno sakoma, kad energetiškai dilgėlė ne tik saugo nuo svetimos blogos energijos, tačiau ir sugeria pyktį ir neigiamas mintis. Tad jei kankina slegianti neapykanta, nuoskaudos ar niekaip negalite užmiršti žmogaus dėl jums sukelto skausmo, paėmę dilgėles jas užkalbėkite, išliekite visą skriaudą žodžiais, mintimis ir sudeginkite dilgėles. Neabejotinai atsikratysite pykčio ir pajusi palengvėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šermukšnis

Energijos suteikiantis vaistas, vitaminas, tinkantis visiems, tačiau energetiškai siejamas su vyresnio amžiaus moterimis. Šis augalas turi nemažai estrogenų, tad šermukšnio uogos ne tik sustiprina, tačiau ir padeda atsiskleisti moteriškumui.

REKLAMA

Moterims naudinga žinoti, kad jei pasipuošite šermukšnių karoliais, tai ne tik atkreipsite aplinkinių dėmesį, tačiau ir apsisaugosite nuo pikto. Dėl ryškių raudonų uogų visų žvilgsniai pirmiausia kryps į papuošalą ir taip būsite apsaugotos nuo piktos akies nužiūrėjimo ar pikto liežuvio apkalbėjimo.

Kietis

Tai yra mėnulio žolė. Šiandien daug žmonių kenčia nuo nemigos, vartoja vaistus, nesapnuoja sapnų, tačiau šią problemą lengva išspręsti teisingai paruošus kiečio arbatą ir visų šio augalo dalių: lapų, žiedų ir šaknų.

Kietis taip pat tinkamas ir kaip prieskonis, tačiau patį stebuklingiausią jo poveikį gali pajusti tik moterys. Šis augalas veikia viršutinius energetinius centrus, tad pasikvėpinus kiečio vandeniu tampa nebesvarbus nei moters amžius, nei išvaizda. Pabandykite pasipurškus kiečio vandeniu apsilankyti vakarėlyje ar kokiame nors kitame susibūrime – jus užgrius tiek vyrų, tiek moterų ypatingas dėmesys. Kietis sukuria įspūdį, kad esate tikra deivė.

REKLAMA
REKLAMA

Gluosnis

Šie augalai turi pritraukimo galią. Iš gluosnių dažnai pinami krepšeliai, net krėslai ir jei pastebite, kad vyras pradeda įtartinai ilgai dirbti arba lakstyti iš namų, patariama jo lovos koją apvynioti gluosnio šakele. Tokiu būdu jis taps pririštas ir visi lakstymai baigsis. Jei dar iš gluosnio šakelių pintinės pavaišinsite vyrą duona ar pasodinsite į tokį krėslą, net neabejotina, kad vyrą prie savęs prisirišite tvirtai.

Vingiorykštė

Tai itin kvapnus ir moteriškas augalas. Rekomenduotina iš vingiorykštės žiedų pasidaryti aliejinę ištrauką, kuri veikia kaip grožio lašeliai, atjauninantys odą, paakius, padedantys atsiskleisti moteriškumui ir atsipalaiduoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų