REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Aprangos kodo pavyzdžiai (nuotr. 123rf.com)

 Nėra ko slėpti – kad ir kaip natūraliai spindėtų akys, su makiažu atrodys kur kas ryškesnės ir gražesnės. Žinoma, jei padažytos tinkamai. Stulbinantį rezultatą pasiekti visai nesunku. Reikia tik žinoti kelias paslaptis ir nebijoti praktikuoti.

40

 Nėra ko slėpti – kad ir kaip natūraliai spindėtų akys, su makiažu atrodys kur kas ryškesnės ir gražesnės. Žinoma, jei padažytos tinkamai. Stulbinantį rezultatą pasiekti visai nesunku. Reikia tik žinoti kelias paslaptis ir nebijoti praktikuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šešėlių paletė

Išsirinkti akių šešėlių spalvą kartais beveik misija neįmanoma. Ypač jeigu akys dažomos retai ar apskritai tai atlieka specialistė tik išskirtinėmis progomis. Pagrindinės spalvos turi daugybę atspalvių, o tam tikri tonai kartais kinta priklausomai nuo sezono. Kaip nesuklysti? Juolab kad parduotuvėje šešėlių spalva gali atrodyti įspūdingai, tačiau užtepus nemalonu į save žiūrėti. Tokių ir panašių klaidų išvengti galima šešėlius renkantis pagal vieną iš trijų taisyklių. Be to, netgi vadovaujantis kuria nors viena vertėtų atsižvelgti ir į kitas. Mat kartais mėlynų akių savininkės gali išsiskirti šiltu veido tonu ir būti tamsiaplaukės. Tad šešėlių derinimo variantų tikrai nemažai.

REKLAMA

1. Akių spalva

Klasikinis variantas – šešėlius rinktis pagal akių spalvą. Taip neužgoš jų grožio, o kaip tik paryškins. Mėlynakėms rekomenduojami neutralūs tonai – koralų, šampano, pilkai rusvi atspalviai. Pilkų akių savininkės gali drąsiai išbandyti dūminių akių makiažą. Žalias akis paryškins prigesintos spalvos – purpurinė, slyvų ar ruda. Šviesiai rudoms puikiai tiks bronziniai, auksiniai, pilkšvai rožiniai šešėliai. Tamsiai rudą spalvą pabrėš vario auksiniai, kaštoniniai ar lašišos spalvos tonai.

REKLAMA
REKLAMA

2. Odos tonas

Sunkiausia šiuo atveju nustatyti savo odos toną. Dažniausiai siūloma natūralioje šviesoje žvilgtelėti į rankų venas. Jei mėlynos ar violetinės, odos tipas – šaltas. Jis būdingas turinčioms blyškią odą. Jei venos atrodo žalsvos, odos tipas – šiltas. Oda tuomet būna gelsvesnė, rusvesnė. Puikiai tiks neutralesni, prigesinti koralų, šviesiai rausvi, švelni žalsvi šešėlių tonai. Šalto tipo veidui dera rusvi, sidabriniai, alyviniai, pilki atspalviai.

3. Plaukų spalva

Tamsiaplaukės, t. y. juodų ar rudų plaukų savininkės, gali išbandyti kone visą paletę. Joms tinkamiausios drąsios ryškios spalvos – violetinė, geltona, žalia, ruda ir net juoda. Šviesiaplaukėms patariama rinktis šviesesnius ir švelnesnius atspalvius. Raudonplaukės dailiai atrodys padažytos rožiniais, auksiniais, alyvuogių spalvos šešėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką vertėtų žinoti apie blakstienų tušą?

Net jei be blakstienų tušo neapsieinama nė vienos dienos, naujo rinkimasis gali lengvai trikdyti. Rinka keičiasi labai greitai, nuolat pristatoma naujų gaminių. Tad kokį blakstienų tušą rinktis?

(Ne)atsparus vandeniui

Vandeniui neatspariame blakstienų tuše yra daugiau vandens, jis nesulipdo blakstienų, todėl lieka lankstesnės. Tokį tušą galima pašalinti tiesiog nuplovus vandeniu. Tačiau neretai lieka žymių ant vokų vos užkritus keliems lietaus lašams. Atsparaus vandeniui tušo sudėtis visai kitokia, todėl patvaresnis lietui ar ašaroms. Kaip tik dėl to jį sunkiau pašalinti nuo blakstienų. Tinkamai nenuvalius galima gana greitai jas pažeisti.

REKLAMA

Šepetėlių įvairovė

Renkantis blakstienų tušą būtent šepetėlis dažniausiai kelia daugiausia svarstymų ir abejonių. Mat jų pasirinkimas labai didelis. Šepetėliai skiriasi šerelių ilgiu, storiu, forma. Be to, gaminami tušai ir su guminiais šepetėliais. Skirtingi šepetėliai – skirtingi ir rezultatai.

Kuo ilgesni šereliai – tuo ilgesnės blakstienos. Ovalus šepetėlis smailiu galiuku puikiai dengia visas blakstienas, net mažiausias, esančias akių kampučiuose. Smėlio laikrodžio formos šepetėlis suteiks stulbinančios apimties blakstienoms. Maži šepetėliai trumpais šereliais taip pat užtikrins didesnę apimtį, bet ne ilgį.

REKLAMA

Spalvinė gama

Nors daugelis moterų renkasi klasikinę juodą spalvą, blakstienų tušas gali būti ir kitokių atspalvių. Ruda spalva atrodo natūraliau, puikiai tinka natūralaus makiažo (angl. no make-up) įvaizdžiui. Mėlynas tušas gali paryškinti šešėlius ar akių spalvą. Net ir juodas turi kelis atspalvius. T. y. kartais juoda spalva maišoma su ruda, taip išgaunamas švelnesnio tono tamsus tušas.

(Ne)pamiršti antakiai

Kartais galima stulbinamai pasidažyti akis, tačiau žvelgiant į veidrodį vis tiek atrodys, kad kažko trūksta. Dažniausiai dėl to kalti antakiai. Būtent jie – slaptasis ginklas, galintis akims suteikti dar daugiau išraiškingumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Auksinė antakių pešiojimo taisyklė. Antakiai turėtų prasidėti tame taške, per kurį eina įsivaizduojama linija palei nosies sienelę ir akių kampą. Antakių lankas turėtų būti 2/3 nuo jo pradžios, bet tik ne centre. O užsibaigti ten, kur eina įsivaizduojama linija nuo nosies ir akių išorinio kampučių.

• Spalva. Kuo šviesesni plaukai, tuo šviesesni ir antakiai. T. y. šviesiaplaukėms tinka šviesiai rudi, brunetėms – tamsiai rudi arba pilkesni tonai, juodaplaukės gali dažytis netgi juodai.

Stop dirglumui

Dažniausiai sudirgsta per menkai drėkinamos akys. Taip nutinka, kai ašaros pernelyg greitai išgaruoja. Tuomet paviršius tampa jautresnis ir ne toks atsparus dirgikliams.

REKLAMA

Akių sausumas vystosi ir sutrikus riebalinių liaukų, vandens ar gleivių pusiausvyrai organizme. Kartais nemalonų pojūtį sukelia tam tikros ligos, pvz., reumatoidinis artritas. Bet kokiu atveju makiažas būklę gali dar labiau pabloginti.

Ištirta, kad daugelis akių makiažo priemonių liečiasi su membrana, dengiančia akies obuolį, ir taip stiprina sausų akių sindromą.

JAV atlikto eksperimento metu tirtas akių kontūro priemonių poveikis membranai. Nustatyta, kad kuo arčiau blakstienų linijos brėžiama linija, tuo daugiau priemonės dalelių patenka į akies membraną ir ją dirgina. Lygiai taip pat veikia ir birūs akių šešėliai ar netgi džiūstantis blakstienų tušas.

REKLAMA

Siekiant malšinti akių dirginimą patariama bent 30 min. iki makiažo įsilašinti specialių drėkinamųjų lašų. Vengti birių priemonių, jų nenaudoti itin arti akies obuolio ar blakstienų linijos. Be to, labai svarbu makiažą kruopščiai valyti ir reguliariai plauti šepetėlius.

Įdomu

• 2016 m. JAV vien blakstienų tušo pardavimai siekė 941,5 mln. JAV dolerių (apie 813,9 mln. Eur).

• Blakstienų tušą patariama naudoti ne ilgiau nei 3 mėnesius. Mat jame itin greitai veisiasi bakterijos. Viename atliktame tyrime net 79 % moterų naudojamų tūbelių buvo užkrėstos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Paradoksalu, bet 82 % dailiosios lyties atstovių, patyrusios grožio problemų dėl pasenusios kosmetikos, vis tiek jaučiasi kaltos, kad išmeta neišnaudotą pakuotę.

• Apklausos atskleidžia, kad dažniausiai nepaisant galiojimo pabaigos saugomos akių makiažo priemonės.

• Maždaug 1 iš 3 moterų prisipažįsta niekur neinanti iš namų, jei prieš tai nepasidažė.

• 2016 m. JAV gyventojų apklausa atskleidė, kad 8,53 mln. amerikiečių akių šešėlius naudoja vidutiniškai 8 kartus per savaitę.

Publikacijos šaltinis: savaitraštis „Prie kavos“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų