REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Kaune prie pat prekybos centro nudurtas iš parduotuvės išėjęs vyras

Kauno apylinkės teismas trijų mėnesių laikotarpiui leido suimti nužudymu Aukštuosiuose Šančiuose įtariamą kaunietį R. O.

6

Kauno apylinkės teismas trijų mėnesių laikotarpiui leido suimti nužudymu Aukštuosiuose Šančiuose įtariamą kaunietį R. O.

REKLAMA

Kaip įtariama, R. O., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2017 m. gruodžio 11 d. vakare prie Aukštuosiuose Šančiuose, Medvėgalio gatvėje, esančios parduotuvės ,,Iki” nudūrė 39-erių vyriškį.

Teismas, skirdamas suėmimą, atsižvelgė į tai, kad 62-ejų R. O. įtariamas padaręs labai sunkų, tyčinį nusikaltimą. Šiuo metu yra atlikti tik pradiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai, nėra surasti visi tyrimui reikšmingi daiktai, apklausti liudytojai. Teismo vertinimu, šiuo metu nėra pagrindo R. O. taikyti švelnesnę kardomąją priemonę. ,

,Vengdamas griežtos, ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės, jis gali bėgti ar slėptis”, - rašoma teismo nutartyje. Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Daug ko neprisimena

Nužudymu pirmadienio vakarą prie parduotuvės Kauno Aukštųjų Šančių mikrorajone įtariamas vyras kaltu neprisipažįsta, sako daugelio aplinkybių neprisimenantis.

REKLAMA

„Jis neprisipažįsta padaręs nusikaltimo, jis sako, kad daug neprisimena, kad pažinojo tą žmogų – nesako“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė prokuroras Virginijus Mizaras.

„Mes vertiname kaip gynybinę versiją, nes į daugelį klausimų jis neatsako. Visos kitos aplinkybės, ir nusikaltimo sunkumas, ir tai, kad ikiteisminis tyrimas dar pirminėje stadijoje yra, ir asmenys, kuriuos mes dar ruošiamės apklausti gali būti socialiai pažeidžiami, tai mes galvojame, kad jeigu jis bus laisvėje, gali paveikti proceso dalyvius, gali pasislėpti“, – sakė prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuroro, 62–ejų metų įtariamasis prisimena, kad buvo darbe ir ten girtavo, taip pat alkoholį vartojo ryte, vėliau taip pat ieškojo su kuo išgerti, o daugiau jokių aplinkybių nebeprisimena.

Teisėsaugos duomenimis, įtariamasis anksčiau yra teistas už vagystę, tačiau teistumas išnykęs. Jis turi darbą, šeimą, tačiau, pasak prokuroro, susidarė įspūdis, jog nevengia alkoholio.

62–ejų metų vyrui pareikšti įtarimai dėl nužudymo, už tai gresia nuo 7 iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

39–erių metų vyro kūnas pirmadienio vakarą rastas prie parduotuvės Aukštuosiuose Šančiuose. Antradienio vakarą policija paskelbė sulaikiusi 62–ejų metų įtariamąjį. Vyras sulaikytas savo namuose, jis nesipriešino, buvo neblaivus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų