REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Naujieji metai (nuotr. 123rf.com)

Iki metų pabaigos likus mažiau nei dviem savaitėms skubama ne tik pabaigti darbus, bet ir išsirinkti puikią vietą Naujųjų metų sutikimui. Šiemet jau ne kartą ekonomistai ir visuomenė aptarinėjo bei aikčiojo dėl poilsio ir pramogų paslaugų kainų. Niekas nebesistebi, kad kainos prilygsta prabangiems užsienio kurortams ir pramogų kompleksams. Pasiteisinama aukšta kokybe.

7

Iki metų pabaigos likus mažiau nei dviem savaitėms skubama ne tik pabaigti darbus, bet ir išsirinkti puikią vietą Naujųjų metų sutikimui. Šiemet jau ne kartą ekonomistai ir visuomenė aptarinėjo bei aikčiojo dėl poilsio ir pramogų paslaugų kainų. Niekas nebesistebi, kad kainos prilygsta prabangiems užsienio kurortams ir pramogų kompleksams. Pasiteisinama aukšta kokybe.

REKLAMA

Tad aukštos kokybės ir prabangos toli ieškoti nereikės - Lietuvoje pasiūlymų aibė ir kiekvienam pagal kišenę. Apžvelgiame, kas šiemet siūloma Lietuvoje ir kiek teks pakloti už įspūdingą šventinį vakarą. 

Kaip šiemet švęsti nori tautiečiai

Lietuviai kasmet vis labiau stebina tiek kelionių organizatorius, tiek specialistus savo norais keliauti daugiau, toliau ir už brangiau. Pasirodo, ne išimtis bus ir su paskutine metų diena – ją paminėti įprastai namuose linkę vienetai. Pigių kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius portalui tv3.lt pasakojo, ko ieško lietuviai ir kada pradėjo planuotis Naujųjų metų sutikimo šventę.

„Klientų, besidominčių tik vakariene restorane, be nakvynės – mažuma. Iš tiesų, nugali tie, kurie po šventinės vakarienes kviečia praleisti naktį jų viešbutyje ir galbūt ryte pasiūlo pusryčius tiesiai į lovą. Lietuvoje turime neįtikėtinai įdomių apgyvendinimo vietų: veikiančiame vienuolyne, pilyje, dvaruose - to mums pavydi didelė dalis Europos“, - priminė R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Sunku patikėti, bet pasak Rimvydo, lietuviai dar vasaros pabaigoje pradėjo ieškoti gerų variantų. „Pirmuosius naujametinius pasiūlymus viešinti pradėjome birželio mėnesį - vasaros pradžioje. Nepaisant itin žemų kainų ir gerų pasiūlymų, niekas neturėjo noro galvoti apie žiemos šventes. Deja, vasarą galiojusios kainos šiuo metu yra dvigubai ar net trigubai aukštesnės. Visgi, didesnis susidomėjimas atsirado rugpjūčio pabaigoje, kai jau praktiškai kasdien gavome užklausas dėl Naujųjų metų atostogų datų“, - atskleidė Rimvydas.

REKLAMA

Paklaustas, kaip ruošiasi vietiniai viešbučiai ir pramogų kompleksai, jis pasakojo pastebėjęs skirtą didesnį dėmesį. „Šiemet pastebiu didelį aktyvumą iš Lietuvos viešbučių - garsiau kalbama apie Naujųjų metų sutikimo specialius pasiūlymus, siūlomi netgi specialūs žiemos atostogų paketai su užimtumu vaikams. Lietuva tapo puikia alternatyva kokybiškai pailsėti nepraleidžiant ilgo laiko kelionėje, nors kainos pakankamai kandžiojasi“, - sakė kelionių organizatorius.

Išskirtiniai pasiūlymai už įspūdingas kainas

Pasižvalgykime, ką ir už kiek siūlo prabangūs bei gerai žinomi Lietuvos viešbučiai ir pramogų kompleksai. Apklausa apie užimtumą buvo atlikta gruodžio antrąją savaitę. Kaip nurodė daugelis kalbintų atstovų, užimtumo tendencijos panašios – laisvų vietų likę visai nedaug ir kaip visada didžiausios klientų apgulties sulaukiama paskutinėmis savaitėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus centre įsikūręs vienas geriausių šalies viešbučių „Kempinski“ kaip ir kasmet rengia įspūdingą naujametinę. „Esame vieninteliai, svečiams per naujametinę šventę siūlantys tokios apimties programą: prabangi Gala vakarienė, gyvos muzikos pasirodymai (atlikėja Monika Liu), du DJ, šokėjų pasirodymai ir pramogos svečiams. Po pagrindinės šventės vyks Burleskos „afterparty“, - nurodė viešbučio rinkodaros ir el. komercijos vadybininkė Rugilė Bartkevičiūtė. Šventinės programos ir apgyvendinimo kainos vyrauja tarp 490-2650 eurų.

Prabangiais pasiūlymais vilioja ir netoli Vilniaus įsikūręs pramogų ir poilsio parkas „TonyResort“. Naujametinės programos su šventine vakariene ir nakvyne pasiūlymų kainos vyrauja tarp 399-799 eurų dviem arba keturiems asmenims. Pasak atstovų, beveik visos vietos šventei jau užsakytos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prabangios vakarienės

Kasmetinio susidomėjimo nepraranda ir šventinės vakarienės Televizijos bokšte. Kaip portalui tv3.lt sakė kavinės-baro „Paukščių takas“ vadovė Aušra Lukošienė, gruodžio pradžioje buvo parduota apie 40% bilietų, o pagrindinis pirkimas būna paskutinę savaitę.

„Iš anksto planuojantys darbus ir laisvalaikį žmonės, Naujųjų metų sutikimu pasirūpina anksčiau. Skambučių sulaukiame nuo spalio mėnesio, o bilietų pirkimas prasideda lapkritį“, - teigė A. Lukošienė. Šventinės vakarienės su programa kaina asmeniui – 120 eurų.

Tikras garsių Lietuvos atlikėjų būrio rengiamas naujametinis Gala koncertas „Auksiniai Duetai“ įvyks „Žalgirio arenoje“ Kaune. UAB „Kauno arena” renginių organizavimo vadovas Justinas Budnikas nurodė, kad naujametinio renginio bilietai, kainuojantys 16,00-40,00 eurų, pradėti pardavinėti tik lapkričio pradžioje, todėl susidomėjimas kyla palaipsniui. Pasak jo, žmonės linkę bilietus įsigyti prasidėjus šventiniam bumui.

REKLAMA

Kaune įspūdingą Gala vakarą rengia viešbutis „Daugirdas“. Siūlantis šventinę programą už 90 eurų bei nakvynę užsakant atskirai. Viešbučio atstovės Naujuosius metus palygino su Valentino diena, kuomet vos per paskutines kelias dienas užpildomos visos vietos.

Vienas prabangiausių viešbučių Baltijos regione „Harmony park“, įsikūręs Prienų rajone, Naujuosius metus kviečia pasitikti skambant gyvai muzikai ir ragaujant išskirtinius šefo iš Prancūzijos patiekalus. Prabangios vakarienės kaina asmeniui 75 eurai, nakvynės kainos numatytos atskirai.

Šiemet lietuviai švaistosi pinigais kaip niekad

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė portalui tv3.lt įvardino net kelias šiais metais pastebėtas tendencijas.

REKLAMA

„Matoma kategorija žmonių, kurie paskutinę minutę užsakinėja vietas, tačiau pastaruoju metu intensyviai vyksta rezervacijos. Kalbėjau su Palangos keliais viešbučiais ir Birštonu – tai dominuoja klientai lietuviai, net 92 proc. Visgi, daugėja švęsti atvykstančių rusų. Vilniuje bus nemažai rusų, baltarusių, ukrainiečių.

Anksčiau buvo įprasta rusakalbiams rengti net atskiras prabangias programas. Dabar jau to siekiama nedaryti ir jau praktiškai nėra. Pastebima, kad emigrantų labai daug užsisako viešbučiuose švęsti naujametines šventes. Ir užsakinėti pradeda dar lapkritį“, - sakė asociacijos prezidentė.

Pasak jos, lyginant kainos viešbučiuose su pernai, tai jos yra panašios. O pasiūlymai brangs tik likus nedaug laiko iki šventės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Programoms viešbučiai ir restoranai šiemet skiria mažiau lėšų, niekas nenori kainos kelti, nors kaštai ir padidėję. Anaiptol, prognozės teigiamos, užsakymų daug, viešbučiai patenkinti. O rezultatus jau po švenčių matysime.

Šiemet mes ir iš prekybininkų matom, kad žmonės neadekvačiai leidžia pinigus. Galbūt ta emigrantų banga taip paveikia. O ir leidžiam viskam: dovanoms, maistui, pramogoms“, - atskleidė lietuvių ypatybes E. Šiškauskienė.

Statistikos departamentas nurodo, kad šventiniu laikotarpiu lietuviai išleidžia daugiau pinigų maistui ir gėrimams. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų