REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Agnės Jagelavičiūtės ir Alfo Ivanausko knygos pristatymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Trečiadienio popietę sostinės centre buvo pristatyta garsios stilistės Agnės Jagelavičiūtės ir VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knyga „Gal pavalgom“.

44

Trečiadienio popietę sostinės centre buvo pristatyta garsios stilistės Agnės Jagelavičiūtės ir VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knyga „Gal pavalgom“.

REKLAMA

Garsusis duetas susirinkusiems draugams ir žiniasklaidos atstovams pasakojo, kaip sekėsi kurti knygą ir su kokiais iššūkiais susidūrė. 

Agnė tvirtino, kad šia knyga pabandė reabilituoti kiaulieną. „Dabar manau, kad visai nepelnytai šią mėsos rūšį buvome išbraukę iš šeimos mitybos raciono. Paragavę iškeptą kumpį, abu su Alfu nustebome skoniu ir pavykusiu rezultatu“, - pasakojo stilistė.

Žinoma moteis išdavė, kad gamindama maistą niekada nesveria ir nematuoja naudojamų maisto produktų - dažniausiai prieskonius ir reikiamus patiekalų ingredientus ji deda iš akies. 

Kaip kulinarinės knygos pristatymas be klausimų apie tai, ką labiausiai mėgsta knygos sumanytojai ir leidėjai?

Agnė žurnalistams įvardijo mėgstamiausią savo patiekalą. Tai - Benedikto kiaušiniai ir cezario salotos. Kaip ji aiškino, pastarosios salotos, tam tikra prasme, gali būti restorano indikatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą atėjusi į tam tikrą restoraną, ji renkasi būtent šias salotas. „Jei pamatau, kad jose nėra ančiuvių arba parmezano, išsyk susidarau nuomonę apie maitinimo įstaigą. Tokias salotas galiu vadinti nebent vištienos salotomis“, - paaiškino moteris. 

REKLAMA

Tuo tarpu Alfui Ivanauskui daugiausiai sentimentų kelia varškėčiai. Sakydamas, kad būtent jie ir yra mėgstamiausias jo patiekalas, Alfas pateikė įdomią statistiką - jis teigė, kad 70 proc. vyrų restoranuose užsisako būtent varškėčius su padažais, uogienėmis ar kitais priedais. 

Specialūs receptai Kūčių ir šv. Kalėdų stalui.

Alfo Ivanausko silkė su baklažanais ir terijakio padažu, 4 asmenims.

2 baklažanų, 2 raudonųjų svogūnų, 200 g sūdytos silkės, ~50 g tiršto terijakio padažo, šlakelio alyvuogių aliejaus, kelių šakelių šviežių mėtų, kiškio kopūstų lapelių papuošti (nebūtina), druskos, juodųjų pipirų

REKLAMA
REKLAMA

1. Baklažanus supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska ir leiskite jiems 10 minučių pastovėti.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepimo formoje sumaišykite su baklažanais. Apšlakstykite aliejumi, užberkite dar žiupsnelį druskos bei pipirų ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Pabaigoje supilkite terijakio padažą, išmaišykite ir palikite dar kelioms minutėms orkaitėje.

3. Tuo metu kubeliais supjaustykite silkę. Apibarstykite ją mėtomis ir kiškio kopūstais. Patiekite su keptai baklažanais.

Agnės Jagelavičiūtės silkė su saulėgrąžomis, 4 asm.

„Į šį patiekalą sudėjau visus mėgstamiausius ingredientus: dūmo skonio silkę, raudonąjį svogūną, kaparėlius, keptas saulėgrąžas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį patiekalą ruošiu nedažnai, bet man jis atrodo gana subtilus, palyginti su silkės patiekalais, kuriuos gamindavo mūsų tėvai ir seneliai.

Dabar, prisiminus vaikystę, susidaro įspūdis, kad tarp silkės ir šiokio tokio jovalo lėkštėje tais laikais galima buvo dėti lygybės ženklą.“

400 g dūmo skonio silkės filė, 50 g saulėgrąžų, 2 raudonųjų svogūnų, kelių šakelių šviežių čiobrelių, 50 ml baltojo vyno acto 50 ml geriamojo vandens, 1 šaukštelio cukraus, žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų, 500 g šviežių nedidelių virtų bulvyčių su lupenomis, sviesto (bulvėms kepti)

1. Silkę supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į gilesnį dubenį.

2. Svogūnus supjaustykite elegantiškais žiedais ir sudėliokite ant silkės. Apibarstykite šviežiais čiobreliais.

REKLAMA

3. Suplakite actą, vandenį, cukrų ir pipirus. Supilkite ant silkės su svogūnais ir palikite marinuotis 1 valandai.

4. Saulėgrąžas paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų, atidžiai žiūrėkite, kad nepridegtų, ir jomis prieš patiekdami apibarstykite silkę.

5. Bulvytes sudėkite į kepimo indą, aptepkite lydytu sviestu ir kepkite orkaitėje, nustatę grilio režimą ir įkaitinę iki 200 °C, kol gražiai apskrus.

6. Patiekalą patiekite su grietine.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų