REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Sniegas (nuotr. 123rf.com)

Artėjant Kalėdoms sinoptikams vis dažniau tenka išgirsti klausimą – tai ar bus to sniego per šventes, ar nebus? Atsakymas patiks ne visiems.

20

Artėjant Kalėdoms sinoptikams vis dažniau tenka išgirsti klausimą – tai ar bus to sniego per šventes, ar nebus? Atsakymas patiks ne visiems.

REKLAMA

Atsakymas, ar bus sniego per Kalėdas dar nėra aiškus, bet tikėtis galima.

„Jeigu žiūrint į šį gruodį, kaip į mėnesį, tai jis toks gana vidutiniškas, truputėlį gal šiltesnis, nei įprasta. Šio mėnesio temperatūra dažnai svyruoja ir sužinoti, ar per Kalėdas tie svyravimai bus teigiami,ar neigiami tikrai dar nėra aišku.”, – kalbėjo klimatologas dr. Donatas Valiukas.

Nepastovi sniego danga, kuri susidaro savaitei ir ištirpsta gali atsirasti ir gruodį, o pastovi – formuojasi jau po Kalėdų. Todėl taip sunku žinoti, koks kritulių būvis bus per Kalėdas.

„Yra žinoma, kad pastovi sniego sluoksnio danga susiformuoja jau po Kalėdų. Tačiau kiekvieni metai būna skirtingi ir aš manau, kad sniego laukti ir tikėtis visada galima ir būna, jog jis pasirodo”, – kalbėjo klimatologas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiams tenka didžiausia tikimybė sulaukti sniego

Gruodžio vidutinė metinė temperatūra Lietuvoje yra neigiama (– 1,9 laipsniai). Tik pajūryje temperatūra yra aukštesnė. Ten vyksta kitokie procesai, nei likusioje Lietuvos dalyje. Jūra šildo miestą, todėl gruodį ten vyrauja teigiama temperatūra.

REKLAMA

„Reiktų atskirti Lietuvą nuo pajūrio. Rytinėje Lietuvos dalyje tikimybė sulaukti sniego tikrai yra didesnė, negu prie jūros, galbūt dar Žemaičių aukštumoje ji yra didesnė”, – minėjo klimatologas.

Artimiausi orai

Šiandien vietomis, daugiausia šiaurės vakariniuose rajonuose, prognozuojami krituliai. Vėjas vakarų, pietvakarių, pereinantis į pietų, 7–12 m/s, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra 2 – 4 laipsniai šilumos. Artimiausią naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Pūs pietų, pietryčių, 7–12 m/s vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra naktį kris iki 2 – 3 laipsnių šalčio, pajūryje iki 2 laipsnių šilumos. Ketvirtadienio dieną daug kur numatomi krituliai, daugiausia sniegas. Šils iki 0 – 1 laipsnio šilumos, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų