REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 13-ąją Danijoje prasideda Europos plaukimo čempionatas trumpajame (25 m) baseine. Varžybose Kopenhagoje startuoja bene stipriausia visų laikų šalies rinktinė.

Didžiausia šalies plaukimo žvaigždė Rūta Meilutytė 50 m krūtine rungtyje laimėjo savo atranką, sugaišdama 30,03 sek. Bendroje rikiuotėje ji liko trečia ir pateko į pusfinalį. Jis vyks vakare.

Analogiškoje vyrų rungties atrankoje Giedrius Titenis atstumą nuplaukė per 26,9 sek. (18 vieta), o Andrius Šidlauskas - 27,31 sek. (35 vieta). Abu vyrai į pusfinalį nepateko.

Danas Rapšys 200 m nugara rungties atrankoje plaukė per 1 min. 51,63 sek. ir pateko į finalą su ketvirtu geriausiu rezultatu.

Šioje rungtyje startavo ir Gytis Stankevičius. Jam pavyko daugiau nei sekunde pagerinti asmeninį rezultatą, bet to buvo maža - liko dvidešimtas. Distanciją jis įveikė per 1 min. 55,97 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Nesisekė ir Tadui Duškinui, kuris laimėjo savo atrankos 100 m peteliške plaukimą, distanciją įveikdamas per 52,03 sek., tačiau to neužteko, kad patektų į pusfinalį - užimta 27 vieta.

REKLAMA

Plaukimas neblogas, bet techniškai neišpildžiau plano. Apie tris dešimtąsias praradau. Tai buvo viena pagrindinių rungčių mano, tad tikėjausi geriau. Bet liko dar dvi rungtys.

Nelabai gerai adaptavausi, nes atskridau tiesiai iš JAV. Naktimis keliuosi, dienomis miegu“, - po plaukimo kalbėjo T.Duškinas. 

Šioje atrankoje varžėsi ir dar vienas lietuvis - Deividas Margevičius, kuris užtruko 51,83 sek. Jis irgi liko už geriausių šešioliktuko ribų ir nepateko į pusfinalį, likęs 25-oje vietoje.

„Pagavau gerą gurkšnį, tai kaip su juo, rezultatas geras. Pirmas startas, dar lieka du. Bus manau geriau.

Per guršknį susimėčiau ir išsibalansavau. Vanduo toks geras (juokiasi)“, - plaukimą įvertino D.Margevičius.

100 m nugara moterų rungties atrankoje Ugnė Mažutaitytė užtruko 1 min. 1,52 sek. ir liko 39-a.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų