REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Manų košės blyneliai su obuoliais

Tikriausiai visi neretai mintimis grįžtame į vaikystę ir prieš akis regime ką tik iškeptus mamos blynelius. Jais nebūtinai galite mėgautis tik mintyse, pasigaminkite minkštutėlius manų košės blynelius jau dabar! Juos galite ruošti drauge su visa šeima arba priešingai – pradžiuginti artimuosius saldžiais kepiniais. Receptu su skaitytojais dalinasi kulinarinio tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona. 

4

Tikriausiai visi neretai mintimis grįžtame į vaikystę ir prieš akis regime ką tik iškeptus mamos blynelius. Jais nebūtinai galite mėgautis tik mintyse, pasigaminkite minkštutėlius manų košės blynelius jau dabar! Juos galite ruošti drauge su visa šeima arba priešingai – pradžiuginti artimuosius saldžiais kepiniais. Receptu su skaitytojais dalinasi kulinarinio tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona. 

REKLAMA

4 valgytojams reikės:

1 puodelio manų kruopų (puodelio talpa - 250 ml), 900 ml pieno, 3 didelių kiaušinių, 5 valgomųjų šaukštų miltų, 1 valgomojo šaukšto cukraus, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos, 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus, 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono, 2 - 3 vidutinio dydžio obuolių, Aliejaus kepimui

Gaminimas:

1. Dideliame prikaistuvyje užvirkite pieną, nuolat maišant, lėtai suberkite manų kruopas ir maišant virkite apie 2 minutes, kol gausite tirštą košę. Palikite košę atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA

2. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų.

3. Į atvėsusią košę (maišyti tešlai tiks tas pats prikaistuvis) sudėkite trynius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

4. Obuolius stambiai sutarkuokite ir įmaišykite į košę. Tada įmaišykite miltus. Nepersistenkite maišydami, tik kol neliks sausų miltų.

 

5. Sudėkite pusę baltymų ir išmaišykite. Tada sudėkite likusius baltymus ir atsargiai išmaišykite. Tešla bus gana tiršta.

6. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite du šaukštus aliejaus. Į įkaitusį aliejų pilkite tešlą maždaug po valgomąjį šaukštą, paliekant tarp blynų tarpus, kad nesuliptų. Stenkitės, kad blynai nebūtų labai dideli.

7. Neskubėkite apversti, kai apatinė blyno dalis gražiai parus, o viršutinės dalies krašteliai ims kietėti (tai truks apie 3 minutes), apverskite juos. Kepkite dar apie porą minučių. Prieš kepdami naują blynų partiją, į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus.

8. Patiekite šiltus su uogiene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų