REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kancleris Gedeminas Aleksonis atleidžiamas iš pareigų.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kancleris Gedeminas Aleksonis atleidžiamas iš pareigų.

REKLAMA

Dėl netinkamo valstybės turto valdymo ir kitų pažeidimų G. Aleksoniui spalį ministras Aurelijus Veryga buvo skyręs griežtą papeikimą, sulaukusi atsakymo iš teisėsaugos, ministerija nutarė jį atleisti, sakė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip siekiama išvengti besikartojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimų ir neteisėtų sprendimų bei dar didesnės žalos valstybei“, – BNS sakė ministro patarėja.

REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Renata Endružytė BNS savo ruožtu teigė, kad spalį gavusi SAM kreipimąsi tarnyba atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačiusi korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos požymių. Anot jos, įvertinus duomenis, nustatyta, kad aplinkybės galėtų būti vertinamos ne baudžiamosios, o drausminės atsakomybės požiūriu. Teisėsaugos institucija, anot R. Endružytės, gali nustatyti tarnybinio nusižengimo požymius, kuriuos vertina pačios atsakingos institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

SAM komisijos vykdyto tyrimo metu nustatyta, kad G. Aleksonis, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, darė įtaką ministerijos darbuotojams, siekdamas teisės aktams prieštaraujančio ir tretiesiems asmenims palankaus sprendimo ne konkurso būdu išnuomoti valstybės turtą bendrovei „Dussmann service“. Ši bendrovė 2016 metų rugpjūtį laimėjo Santaros klinikų organizuojamą viešą maitinimo paslaugų pirkimą. „Dussmann service“ maitinimo paslaugas ligoninės darbuotojams ir kitiems lankytojams teikia nuo 2005 metų.

Komisija nurodė, kad buvo sudarytos sąlygos išvengti ligoninės patalpų nuomos viešo konkurso, taip užtikrinant maitinimo paslaugas teikiančiai įmonei itin mažą patalpų nuomos mokesčio dydį. UAB „Dussmann service“ nustatyta nuomos kaina – 2,60 Eur už 1 kvadratinį metrą, tuo metu tai pačiai veiklai vykdyti tos pačios ligoninės patalpose kita įmonė – bendrovė „Pontem“ – už 1 kvadratinį metrą moka 10 eurų. Per faktinį sutarties vykdymo laikotarpį valstybė esą negavo apie 25 tūkst. eurų pajamų, o per visą sutarties įvykdymo laikotarpį ministerija potencialiai būtų negavusi apie 86 tūkst. eurų pajamų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų