REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Pilnaties ritualas (nuotr. 123rf.com)

Pilnatis – vienas paslaptingiausių ir mistiškiausių mėnulio laikotarpiu. Ši paskutinė metų pilnatis prasidėjo gruodžio trečią dieną ir tęsis iki pat šio sekmadienio. Dar mūsų protėviai tikėjo, kad toks metas yra tinkamiausias savo vidinės energijos ir minčių išvalymui.

3

Pilnatis – vienas paslaptingiausių ir mistiškiausių mėnulio laikotarpiu. Ši paskutinė metų pilnatis prasidėjo gruodžio trečią dieną ir tęsis iki pat šio sekmadienio. Dar mūsų protėviai tikėjo, kad toks metas yra tinkamiausias savo vidinės energijos ir minčių išvalymui.

REKLAMA

Pilnaties fazė laikoma paslėpta stiprybės ir kūrybiškumo galia. Nuo seno tikima, kad būtent pilnaties laikotarpiu ateina laikas svarbiems ir ryžtingiems gyvenimo pokyčiams.

Tai metas, kai pravartu atsikratyti seniai jus slėgusių daiktų, emocijų ir vidinių išgyvenimų. Kiekvienas iš mūsų turime tai, ką seniai laikas paleisti.

Pilnaties metu skleidžiama energija yra galinga ir intensyvi. Būtent tokia sukurta atmosfera leidžia žmonėms imtis veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės per pilnatį jau nuo senų laikų atlikdavo vadinamą Pilnaties ritualą.

Jį galite atlikti ir jūs.

Pilnaties ritualas

Reikės: rašiklio, popieriaus, degtukų, žvakių, 2 mažų indų, vandens.

Ugnis – panaikina, sudegina senus prisiminimus, mintis ir nuoskaudas,

Vanduo – išvalo ir gydo.

Tikima, kad geriausia šį ritualą atlikti pilnaties metu lauke, nes tokiu būdu priartėsite prie gamtos ir mėnulio energijos. Tačiau jei to padaryti negalite – atlikite jį ir savo namuose, jaukioje ir ramioje aplinkoje.

REKLAMA

1.Išvalykite savo energiją. Įsivaizduokite, kad stovite po bėgančiu kriokliu, apsupto gamtos ir ramybės. Įsiklausykite į jo skleidžiamus garsus, leiskite sau pajusti vandens purslus ir išvalomą jūsų neigiamą energiją.

2.Susikurkite jaukią ir saugią erdvę. Susiraskite sau saugią ir ramią vietą, kurioje atliksite ritualą. Jeigu reikia – atsineškite jums artimų ir saugumo jausmą sukuriančių daiktų.

3. Giliai įkvėpkite kelis kartus, nusiraminkite ir atsipalaiduokite. Uždekite žvakes, paimkite popieriaus lapą su rašikliu ir pradėkite rašyti viską, ką norėtumėte paleisti ir išmesti iš savo gyvenimo. Apmąstykite, kas jums trukdo judėti pirmyn, ko ilgą laiką nesiryžote pripažinti ir kas jums gyvenime tapo tiesiog nebereikalinga.

REKLAMA
REKLAMA

4.Kai popieriuje išliesite visas savo mintis, nepamirškite parašyti datos ir savo parašo.

5.Laikydami popieriaus lapą, giliai įkvėpkite dar kelis kartus ir sau kartokite: „Aš paleidžiu tai, kas man trukdo judėti pirmyn. Nuo šiol bus taip“. Kai būsitę pasirengę apsivalymui, pridėkite lapo kampą prie žvakės ir leiskite popieriui degti. Stebėkite savo neigiamų minčių ir nuoskaudų išsivalymą.

Pastebėjimas: jeigu popierius dega sunkiai arba iš viso neužsidega, gerai apgalvokite, ar tikrai norite paleisti tai, ką užrašėte savo popieriaus lape. Tik tada, kai nuoširdžiai būsite tam pasirengę – ugnis lengvai panaikins popieriaus lapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7.Kai jūsų rašytas popierius sudegs, nusiplaukite savo rankas vandens inde. Tai simbolizuoja apsivalymą ir naują pradžią.

8.Ištraukite rankas iš vandens ir dar kartą giliai įkvėpkite. Kelioms minutėms atsisėskite ramioje vietoje priešais uždegtas žvakes. Taip pasėdėkite kurį laiką, apmąstykite savo mintis, tikslus ir siekius. Pabūkite vienas su savimi.

Tai tik vienas iš pavyzdžių, kaip galite atlikti Pilnaties ritualą.

Jeigu jaučiate, kad norite nesudeginti lapo ar jums nereikia žvakių, o galbūt norite kaip tik jų daugiau – viską galite daryti taip, kaip jaučia jūsų vidinė energija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų