REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėda oficialiai paskelbta kitų metų Europos sporto miestu, pranešė savivaldybė.

Klaipėda oficialiai paskelbta kitų metų Europos sporto miestu, pranešė savivaldybė.

REKLAMA

Šis titulas Lietuvos uostamiesčiui suteiktas Briuselyje, Europos Parlamente, per Europos sporto sostinių ir miestų federacijos apdovanojimų ceremoniją.

REKLAMA
REKLAMA

„Priimdami šį titulą įsipareigojame sportui skirti ypatingą dėmesį“, – teigė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA

Anot jo, mieste vyks ne tik daug sporto renginių, bet bus tvarkomi mokyklų sporto aikštynai, prasidės svarbių sporto objektų rekonstrukcija, duris atvers naujas, europinius standartus atitinkantis baseinas, planuojama statyti Ledo areną.

Apie sprendimą Klaipėdai suteikti 2018 metų Europos sporto miesto vardą Europos sporto sostinių ir miestų federacija (ACES Europe) paskelbė gegužės mėnesį. Prieš tai organizacijos atstovai lankėsi Klaipėdoje ir vertino sporto bazes, propaguojamų sporto šakų įvairovę, sportuojančiųjų skaičių, bendruomenės įtrauktį, sporto renginius, ateities planus bei viziją.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Klaipėdos mero, nors titulas suteikiamas vieneriems metams, jis turės išliekamąją vertę.

Pasirašiusi sutartį su ACES Europe, Klaipėda tarptautiniu mastu bus pristatoma kaip sportą propaguojantis miestas, galės naudoti ACES Europe ženklą, taip pat atsiras daugiau galimybių užmegzti ryšius su kitomis tarptautinėmis sporto organizacijomis.

Anot savivaldybės pranešimo, šiuo metu Klaipėdoje plėtojama daugiau kaip 50 sporto šakų, veikia beveik 100 sporto, laisvalaikio ir sveikatingumo bazių, penki profesionalūs sporto klubai, penkios sporto mokyklos vaikams. Skaičiuojama, kad organizuotai sportuoja per 9 tūkst. klaipėdiečių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų