REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Spektaklio „Trumpos istorijos apie...“ fotosesija (nuotr. Organizatorių)

Žinomos aktorės Reditos Dominaitytės įkurto „Knygos teatro“ kolektyvas gruodžio 10 dieną kviečia į pirmojo vaikiško spektaklio „Trumpos istorijos apie...“, skirto visiems, kurie ne tik mato, bet ir jaučia, premjerą.

13

Žinomos aktorės Reditos Dominaitytės įkurto „Knygos teatro“ kolektyvas gruodžio 10 dieną kviečia į pirmojo vaikiško spektaklio „Trumpos istorijos apie...“, skirto visiems, kurie ne tik mato, bet ir jaučia, premjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų biblioteka pagal Kęstučio Kasparavičiaus apsakymus parengtas spektaklis bus pristatomas jaukioje, inovatyvioje erdvėje -Vilniaus vaikų dienos darželyje „Basa pieva“.

REKLAMA

„Kažkada apie tai, kad ne tik pati vaidinsiu, bet ir režisuosiu spektaklius, nė akimirkos nesusimąsčiau“, - sakė R. Dominaitytė. Vaikystėje jos šeimoje nebuvo tradicijos lankytis teatruose, todėl pašnekovė tvirtino mačiusi vos kelis mažiesiems skirtus pastatymus.

Įgijusi vidurinį išsilavinimą, R. Dominaitytė mokslus ketino tęsti universitete ir tapti pradinių klasių mokytoja. Stojamųjų egzaminų rezultatai abiturientei nebuvo palankūs, todėl, laukdama kito bandymo, ji įsidarbino indų plovėja.

REKLAMA
REKLAMA

Kartą, vartydama laikraštį, mokykloje organizuotumu bei aktyvumu išsiskyrusi mergina, pamatė kvietimą stoti į Kauno jaunimo kamerinio teatro scenos meno mokyklą. Nieko apie aktorystę neišmaniusi Redita nesudvejojo – reikia išmėginti jėgas naujoje srityje.

„Kol kiti prieš stojamuosius ruošė etiudus, aš ploviau indus ir net nenutuokiau, su kuo valgomi, tie etiudai!“, - su šypsena prisiminė pašnekovė.

Po dviejų metų ji ne tik baigė mokslus, bet tapo Kauno Mažojo teatro aktore, vaidino įvairiuose televizijos ir teatro projektuose, vedė laidas, vėliau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo Meno vadybos bakalauro laipsnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai ratas apsisuko... Nors mokytoja taip ir netapau, bet pradėjau kurti spektaklius mažiesiems“, - apie visagalio likimo iššūkius užsiminė aktorė.

Anot jos, naujausias „Knygos teatras“ spektaklis ypatingas tuo, kad veiksmui iliustruoti pasitelkiamas pasakojamasis - skaitovinis teatro žanras. Juo siekiama sužadinti žiūrovo vaizduotę ir perkelti jį į kitą – juslinio pasaulio dimensiją.

Vaikiškomis istorijomis išprovokuojamų pojūčių spektrą teatras kviečia ne tik pažinti liečiant, bet pasitelkti klausos bei uoslės receptorius. Naudojant inovatyvų pasakojimo būdą, vaidinimuose vaikams parodoma mandagaus elgesio reikšmė, supažindinama su buities daiktais. Istorijoje „Ąsotis“ mažiesiems suprantama kalba atskleidžiamas grožio trumpalaikiškumas. Taip pat jaunieji žiūrovai supažindinami su skirtingais augalais ir jų fizinėmis savybėmis.

REKLAMA

„Iliustruodami kai kurias istorijas papildomai pasitelkiame kvapus arba garsus. „Knygos teatre“ yra derinamas skaitovinis žanras su kompoziciniais elementais, tačiau komandos stiprybe išlieka lietuvių literatūros perkėlimas į sceną. Daiktais ir detalėmis yra atkuriama jutiminė aplinka, kuri atgyja žiūrovo vaizduotėje įvairiais pojūčiais. Spektakliu „Trumpos istorijos apie...“ kreipiamės į nuoširdžią, jautrią ir itin atvirą naujiems potyriams vaikišką vaizduotę“, – sakė R. Dominaitytė.

Trumpas Kęstučio Kasparavičiaus istorijas perteiks kūrybinė spektaklio trupė: teatro aktoriai Aura Garmutė, Artūras Dubaka ir Laura Misiukevičiūtė. Režisierė – Redita Dominaitytė. Kostiumų dailininkė - Greta Subatavičiūtė, kompozitoriai - Modestas Kapustinskas ir Laura Misiukevičiūtė, molio dizainerė - Augustė Maziukaitė.

Inovatyvus spektaklis sukurtas bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų biblioteka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų