REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Sasha Song

Po ilgos pertraukos Sasha Song su džiaugsmu pristato muzikinį turą po Lietuvą - skirtą Jo močiutės Ninos Šavrovos atminimui. Klausydamas senosios klasikos rusų romansų, Sasha Song buvo įkvėpas dainuoti nuo mažens.

32

Po ilgos pertraukos Sasha Song su džiaugsmu pristato muzikinį turą po Lietuvą - skirtą Jo močiutės Ninos Šavrovos atminimui. Klausydamas senosios klasikos rusų romansų, Sasha Song buvo įkvėpas dainuoti nuo mažens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau gruodžio 7 d. talentingasis neeilinio balso atlikėjas Sasha Song pradės romansų turą po Lietuvos miestus ir miestelius. Kad artimiau susipažintumėte su Sasha Song kūryba, paruošėme atvirą atlikėjo interviu.

REKLAMA

- Sasha Song, papasakok apie save, savo kūrybinį kelią, pasiekimus ir požiūrį į gyvenimą.

- Aš dainuoju nuo trejų metų, pirmoji mano vokalo mokytoja buvo mano močiutė Nina Šavrova. Būtent ji manyje ir pažadino meilę muzikai. Esu jai labai dėkingas, nes ji mane palaikė, tikėjo manimi ir kantriai mokė. Tai buvo muzikantė ir žmogus iš didžiosios raidės.

Močiutės dėka profesionaliai dainavau būdamas vos 12 metų - tuomet išleidau savo pirmąjį albumą ir už jį gavau “Bravo” apdovanojimą. Buvau nominuotas kaip „Metų atradimas”. Taip pat esu gavęs padėkos laišką už laimėjimus tarptautiniuose konkursuose iš paties Lietuvos Respublikos Prezidento.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau, ko gero, atsidūriau tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Visų gerbiamas Ovidijus Vyšniauskas man parašė legendinę dainą “Mamai”, kuri kaipmat tapo viena populiariausių ir išdrįsiu teigti - viena gražiausių lietuviškų dainų. Tokia yra ir iki šiol.

2009 metais atstovavau Lietuvą Eurovizijoje , tuomet Lietuva antrą kartą per visą istoriją pateko į Eurovizijos finalą. Dalyvavau su savo autorine daina „Pasiklydęs žmogus”. Be to, esu vienintelis lietuvis, kuris laimėjo Euroviziją pagal pasaulinį internetinį balsavimą. Nuo tada tikiu, kad galiu rasti kelią ir į visų europiečių širdis. Neseniai išleidau albumą XX, noriu išleisti dar ne vieną. Praėjusiais metais atšvenčiau 20 metų scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl pasirinkote Visaginą pirmuoju koncertinio turo tašku?

- Nieko asmeniško (juokiasi). Man labai patinka šis nedidelis, bet itin jaukus miestelis. Čia gyvena daug rusakalbių žmonių. Aš gaunu daug laiškų iš Visagino žmonių. Esu sužavėtas, kad šio miesto žmonės yra tokie draugiški ir atviri. O ir aš pats turiu rusiškų šaknų. Gerbiu tiek lietuvius, tiek rusakalbius, esu užaugęs su rusų romansais ir filmais. Neabejoju, jog programa, kurią gruodžio 7d. atvešiu į Visaginą, palies kiekvieno klausytojo širdį. Šią muziką aš vadinu „Širdies muzika”. Tai tarsi mano sielos apsinuoginimas.

REKLAMA

- Kokiai auditorijai skirta ši Jūsų programa?

- Esu tikras, jog ji patiks tiek jaunimui, tiek vyresnio amžiaus žmonėms. Tikiu, jog klausydamiesi manęs , Jūs pajusite nostalgiškus sentimentus praeičiai, mano muzika privers nusišypsoti ar net nubraukti džiaugsmo ašarą… Užtikrinu įsimintiną vakarą ir puikią nuotaiką! Bilietai yra nebrangūs.

- Kokia buvo pirmoji Jūsų daina rusų kalba? Ar yra mėgstamiausių?

- Kiek pamenu, pirmoji daina buvo „Ne Uletay”, kurią parašiau kartu su SEL lyderiu Egidijumi Dragūnu, ir ši daina tapo viena populiariausių rusiškų dainų Lietuvoje, buvo pasiekusi pirmąją vietą Ruskoje radijo stotyje . Mano mėgstamiausia daina iš romansų programos, ko gero, yra "Baltas beržas" (autorius B. Kurochkin).

REKLAMA

- Kokius miestus jau esate aplankęs savo gastrolių metu? Ar yra tų, kurie labiausiai įsiminė?

- 20 metų rengiau koncertus beveik visuose Lietuvos miestuose ir daugelyje Europos miestų. Negaliu išskirti vieno, nes auditorija labai skiriasi, bet aš niekada nepamiršiu, kai dainavau romansus „Hage" Nyderlanduose. Žmonės nesuprato žodžių, bet dainavo kartu ir verkė... Tai yra rusų romansų galia. Jie randa kelią į kiekvieno širdį.

- Kokių neįprasčiausių dalykų ar netikėtumų yra įvykę per tavo koncertų pasirodymus?

- Esu pamiršęs dainos žodžius. Nes kartais tenka koncertuoti ir sirguliuojant, nekaip jaučiantis. Bet kai žinai, kad ateis žmonės, kurie nori, kad pasidalintum su jais savo kūryba, kurie yra išsilgę tavo muzikos, bėgi, nekreipdamas dėmesio į nieką. Tai yra mūsų, kūrėjų, variklis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokie yra Jūsų ateities planai? Galbūt filmuojate naują vaizdo įrašą ar įrašinėjate albumą?

- Jei viskas vyks pagal planą, šią savaitę ketinu išleisti kalėdinį vaizdo klipą, o naujas albumas bus išleistas 2018 metų pavasarį. Labai džiaugiamės dirbdami su tarptautine kompanija BMG, kuri dirba su itin aukšto lygio pasaulinėmis žvaigždėmis, kaip Janet Jackson ir Bruno Mars.

- Ką patartum pradedantiesiems dainininkams ir menininkams: kaip pradėti, kaip pasiekti populiarumą ir sėkmę, darant mėgstamus dalykus?

- Visų pirma, reikia suprasti, kad niekas, kartoju, niekas negimsta mokėdamas dainuoti - tai yra talentas ir darbas. Talentas turėtų būti vystomas, atskleidžiamas. Norint pasiekti gerų rezultatų, reikia daug dirbti, kaip sportininkams, norint užsiauginti raumenis, neužtenka dviejų savaičių, taip ir dainavime - ištreniruoti vidinius raumenis reikia laiko. Tai žmogaus fiziologija. Taigi negalime tikėtis greitų rezultatų… Darbas, darbas, darbas. Antra, ieškokite sau įvaizdžio, savo stiliaus. Būkite kitokie. Trečia, norint sukurti kokybišką produktą, reikia investuoti nemažai pinigų. Tai ilgas procesas, bet manau, tikrai verta!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų