REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
Lietuvos futbolo apdovanojimai (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Geriausiuoju 2017-ųjų Lietuvos futbolininku antrus metus iš eilės išrinktas šalies rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas.

86

Geriausiuoju 2017-ųjų Lietuvos futbolininku antrus metus iš eilės išrinktas šalies rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

26-erių saugas už nugaros paliko komandos draugą Arvydą Novikovą. Abu žadžia tame pačiame Lenkijos klube – Balstogės „Jagiellonia“.

REKLAMA

Į 2017-ųjų geriausiųjų futbolininkų trejetuką pateko ir Lietuvos čempionu su Marijampolės „Sūduva“ tapęs Vaidas Slavickas.

Nors jam laimėti nepavyko, trenerių įskaitoje triumfavo kitas čempionų atstovas – vyriausiasis treneris iš Kazachstano Vladimiras Čeburinas. Jis aplenkė su „Palanga“ Pirmą lygą laimėjusį Valdą Trakį ir Lietuvos rinktinės strategą Edgarą Jankauską.

Prizą atsiėmė dar vienas „Sūduvos“ narys – Robertas Vėževičius. 31-erių futbolininkas įmušė gražiausią praėjusio Lietuvos sezono įvartį. R. Vėževičius pasiuntė kamuolį į Šveicarijos „Sion“ vartus, svečiuose išlygindamas rezultatą (1:1). Šią ataką šalies futbolo gerbėjai lygino su legendiniu Garetho Bale’o įvarčiu į „Barcelona“ vartus.

REKLAMA
REKLAMA

Į gražiausiųjų mėnesio įvarčių trejetuką, kartu su R. Vėževičiumi, pateko Manto Kuklio ir Vykinto Slivkos smūgiai.

Geriausiu moterų treneriu be konkurencijos tapo eilinį kartą su Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda šalies čempiono titulu džiaugęsis Rimantas Viktoravičius. Jis ekipą antrąkart istorijoje atvedė į UEFA Čempionių lygos aštuntfinalį. Ten šiaulietės pralaimėjo legendinei „Barcelona“.

Metų futbolininke išrinkta Ugnė Šmitaitė. Ji sezoną pradėjo ir baigė „Kauno Žalgiryje“, o vasarą buvo prisijungsi prie Kosovo „Hajvalia“. 23-ejų šilališkė su šia komanda žaidė UEFA moterų Čempionių lygos atrankos varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų