REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš tarnybos atleistas neblaivus nepilnametę merginą persekiojęs Mažeikių policininkas.

Iš tarnybos atleistas neblaivus nepilnametę merginą persekiojęs Mažeikių policininkas.

REKLAMA

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu, policininkas iš vidaus tarnybos atleistas už pareigūno vardo pažeminimą, pirmadienį pranešė komisariatas.

Lapkričio 21-osios vakarą 17-metė pranešė, kad P. Vileišio ir Laisvės gatvėje ją persekioja asmuo.

21.29 val. po gauto nepilnametės pranešimo įvykio vietoje buvo sulaikytas ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas 37 metų D. R.

Po įvykio Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų grupėje buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Jo metu nustatyta, kad policininkas pagal bendruosius neblaivumo požymius tą vakarą buvo neblaivus. Jis blaivumą tikrintis atsisakė, o kitos dienos rytą jam buvo nustatytas 0,78 promilės girtumas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas viešoje vietoje neleido pro jį ėjusiai nepilnametei merginai praeitį pro šalį, ją persekiojo.

Kai buvo sulaikytas piliečio, atvykus policijos pareigūnams D. R. nevykdė teisėtų kolegų reikalavimų, vengė būti uždarytas į laikino sulaikymo patalpą.

REKLAMA

„Tokie pareigūno veiksmai neatitiko bendrųjų etikos principų ir pažeidė Etikos kodekso punktuose įtvirtintus principus ir nustatytus veikimo tam tikroje situacijoje standartus bei Valstybės tarnybos įstatymo nuostatas“, – rašoma Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime.

Atleistas policijos pareigūnas vidaus tarnybos sistemoje dirbo 19 metų, per tarnybos laikotarpį jis buvo skatintas 8 kartus, tačiau jam buvo paskirtos 4 tarnybinės nuobaudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų