REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas Australijos konservatyvios valdančiosios partijos deputatas pirmadienį parlamente pasipiršo savo partneriui.

Vienas Australijos konservatyvios valdančiosios partijos deputatas pirmadienį parlamente pasipiršo savo partneriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tai padarė praėjus kelioms minutėms po to, kai parlamentui buvo pateiktas įstatymo projektas, sudarantis sąlygas tos pačios lyties asmenų santuokoms.

REKLAMA

Timas Wilsonas (Timas Vilsonas), kaip pranešama, jau devynerius metus susižadėjęs su Ryanu Bolgeriu (Rajenu Boldžeriu), tramdydamas ašaras padėkojo sužadėtiniui, kad šis ištvėrė debatus dėl santuokos, „buvusius garso takeliu mūsų santykiams“.

„Savo pirmoje kalboje mūsų ryšį apibūdinau žiedais ant mūsų abiejų kairiųjų rankų – kad jie yra atsakymas į klausimus, kurių negalime užduoti“, – sakė 37 metų parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Tad liko padaryti vienintelį dalyką: Ryanai Patrickai (Patrikai) Bolgeri, ar tuoksies su manim?“ – paklausė T. Wilsonas.

R. Bolgeris, sėdėjęs lankytojų galerijoje, nedelsdamas atsakė „Taip“, o salėje pratrūko plojimai.

„Tai buvo „Taip“, didžiulis „Taip“. Sveikinimai“, – posėdžio protokolui pasakė parlamento pirmininkas Robas Mitchellas (Robas Mičelas).

Tos pačios lyties asmenų santuokų įstatymas iki Kalėdų turėtų būti priimtas Atstovų Rūmuose. Aukštieji parlamento rūmai – Senatas – jam pritarė praėjusią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po daugiau kaip dešimtmetį vykusių debatų, australai praėjusį mėnesį per nacionalinį balsavimą paštu aiškiai pritarė gėjų santuokoms – tokią poziciją išreiškė maždaug 62 proc. iš 12,7 mln. balsavime dalyvavusių žmonių.

„Tai istorinis įtraukties, pripažinimo, pagarbos momentas“, – pirmadienį netrukus po įstatymo pateikimo žemiesiems parlamento rūmams pasakė ministras pirmininkas Malcolmas Turnbullas (Malkolmas Ternbalas).

„Tai diena, kai galima ypač didžiuotis, kad visi mūsų draugai, mūsų kolegos, mūsų kaimynai, mūsų broliai, mūsų seserys gali tuoktis su žmonėmis, kuriuos myli“, – pridūrė jis.

REKLAMA

Buvęs konservatorių ministras pirmininkas Tony Abbottas (Tonis Abotas), aktyviai dalyvavęs priešininkų kampanijoje, pasakė, kad dabar įstatymo projektą parems.

„Tikrai neapsimetu, kad per naktį persigalvojau ir remiu tos pačios lyties asmenų santuokas, bet esu pasižadėjęs gerbti Australijos žmonių verdiktą ir palengvinti (jo įgyvendinimą)“, – sakė jis.

„Tos pačios lyties asmenų santuokos dabar turėtų būti pripažintos. Jos dabar bus pripažintos“, – pažymėjo ekspremjeras.

T. Abbottas pateikė pataisą, pasak jo, apsaugančią nuo diskriminacijos asmenis, išsakančius „sąžiningą nuomonės apie santuokos prigimtį“. Tačiau jis vėliau pareiškė planuojantis ateinančiais metais dalyvauti savo homoseksualios sesers vestuvėse.

„Laukiu, kada galėsiu dalyvauti savo sesers Christine (Kristin) vestuvėse su jos partnere Virginia (Virdžinija) kažkuriuo metu kitų metų pradžioje“, – sakė T. Abbotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų