REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vilniaus Santaros klinikose sekmadienį bus persodinamos iš Rygos gabenamos donoro kepenys.

 

Kaip BNS sakė Santaros klinikų pilvo chirurgas Marius Petrulionis, kartu su kolega pilvo chirurgu Donatu Daniu jie sekmadienio naktį vyko paimti kepenų iš potencialaus donoro Rygoje. Sekmadienio popietę abu chirurgai su komanda kepenis gabenama į Vilniaus Santaros klinikas, jų persodinimo operaciją Lietuvos piliečiui tikimasi pradėti iki 15 valandos.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš Latvijos transplantacijos biuro sekmadienio naktį gauta žinia, kad vienoje iš ligoninių Rygoje yra potencialus kepenų donoras. Latvijos biuras susisiekė su Vilniaus biuru, įvertinus tam tikrus donoro parametrus, nuspręsta mūsų brigadai vykti į Rygą dėl donorinių kepenų eksplantacijos. Kadangi Latvijoje kepenų persodinimo operacijos neatliekamos, jie atlieka inkstų transplantacijas, pasinaudojome tarptautiniu pasiūlymu“, – BNS telefonu sakė M. Petrulionis.

REKLAMA

Anot jo, kepenų paėmimas vyko kartu su kitais organais ir užtruko apie 3 valandas. Tai, jo teigimu, palyginus nėra sudėtinga, tuo metu pats organo persodinimas yra „sudėtinga yra tretinio lygio chirurginė operacija“. Vilniuje jau laukia persodinimą atliksianti medikų brigada, kuriai vadovauja klinikų generalinis direktorius chirurgas Kęstutis Strupas bei vyriausiasis transplantologas Vitalijus Sokolovas.

Kaip LRT radijui sakė D. Danys, operacijos trukmė sunkiai prognozuojama ir gali užsitęsti net iki pusės paros.

Vilniaus ir Kauno klinikos atlieka iki 30 kepenų transplantacijų per metus, tik keletas jų atliekama gavus organą iš užsienio valstybių donorų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų