REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos automobilį atsitrenkė apsvaigusio vairuotojo transporto priemonė.

 Į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos automobilį atsitrenkė apsvaigusio vairuotojo transporto priemonė.

REKLAMA

Policijos automobilį „Passat“, nepažymėtą skiriamaisiais ženklais, vairavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui viršininkas Alvaras Bacevičius. Jo vadovaujamo padalinio pareigūnai tiria ne tik avarijas, bet ir bylas, kuriose vairuotojams nustatomas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Avarija įvyko ketvirtadienį apie 15.20 val. Savanorių prospekte. A. Bacevičius BNS pasakojo, kad neblaivus vairuotojas, vairavęs mašiną „Mercedes“ suko į kairę ir susidūrė su jo vairuojama mašina. Per avariją niekas nenukentėjo, nestipriai apgadinti abu automobiliai. Avarijos kaltininkui buvo nustatytas 1,96 promilės girtumas.

„Jeigu vidury dienos tokiam girtume, vadinasi situacija nesikeičia, reikia ieškoti papildomų priemonių. Kada reidus darom, supranti, kad neblaivių vairuotojų yra dar labai daug“, – BNS sakė A. Bacevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikalstamų veikų eismo saugumui skyriaus vadovas mano, kad į kovą su neblaiviais vairuojančiais turi įsijungti ir darbdaviai, nes sulaikius neblaivų neretai aiškėja, kad jis vyko neblaivus į darbą, arba alkoholį vartojo darbe.

REKLAMA

„Gerokai neblaivių vairuotojų padaugėja 5–15 mėnesio dienomis, kada mokami atlyginimai, tada yra sulaikomi didžiausi kiekiai neblaivių vairuotojų, ypač vidutinio ir sunkaus girtumo. Jeigu alkoholis būtų pramoga, žmogus jį reguliuotų, tačiau tai yra gyvenimo būdas“, – pastebi A. Bacevičius.

Vilniuje nuo sausio 1 dienos kai kurie neblaivūs vairuotojai policijai neblaivūs įkliuvo 3-4 kartus, teismas jiems skyrė arešto bausmes.

Neseniai trečią kartą sustabdytas vairuotojas pareigūnams pareiškė, kad vairavo ir toliau vairuos neblaivus.

Nuo metų pradžios Vilniuje ir Vilniaus rajone buvo pradėta daugiau nei 800 ikiteisminių tyrimų dėl vairavimo esant neblaiviam.

„7 iš 10 neblaivių vairuotojų sulaikomi pagal gyventojų pranešimus. Tai puikus rezultatas ir rodo, kad mes nepakantūs“, – mano A. Bacevičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų