REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šri Lankoje ir Indijoje tūkstančiai žmonių šeštadienį plūdo į nukentėjusiųjų stovyklas, stengdamiesi išvengti potvynių, sukeltų mažiausiai 26 gyvybių pareikalavusio ciklono.

Šri Lankoje ir Indijoje tūkstančiai žmonių šeštadienį plūdo į nukentėjusiųjų stovyklas, stengdamiesi išvengti potvynių, sukeltų mažiausiai 26 gyvybių pareikalavusio ciklono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl ciklono „Ockhi“, šiuo metu siaučiančio Arabijos jūroje, nuo penktadienio Šri Lankoje žuvo 13 žmonių, dar tiek pat žuvo Indijos Keralos ir Tamil Nadu valstijose.

REKLAMA

Abiejuose valstybėse dingusiais laikomi 11 žmonių, daugiausia žvejų, o beveik 9 tūkst. prisiglaudė evakuacijos stovyklose.

Regioną siaubiant iki 130 km per valandą vėjui, nuo potvynių nukentėjo daugybė vietos gyventojų, daug kur buvo nutrauktos elektros ir telefono linijos.

Orų ekspertai perspėjo, kad laukiama dar daugiau smarkaus lietaus, o vandens lygis keliose pietinės Indijos upėse toliau kyla.

Mažytė Indijai priklausanti sala Lakšadvypas, esanti prie vakarinių šalies krantų, pasirengė atremti vėjus, kurių greitis gali siekti 145 km per valandą.

REKLAMA
REKLAMA

Šri Lankos stichinių nelaimių padarinių valdymo centras pranešė, kad šešiolikoje rajonų nukentėjo 77 tūkst. žmonių, daugiausia nukentėjusių yra pietinėje šalies dalyje esančiame Galės rajone.

Šri Lankos evakuacijos stovyklose šiuo metu glaudžiasi beveik 4 tūkst. žmonių.

Pakrančių valdžios institucijos yra paskelbusios aukščiausią pasirengimo lygį, o pietinėje Indijos taške esančiame Kanjakumario mieste jau pranešama apie penkis žuvusiuosius.

Uždarytos kai kurios Indijos pietinių valstybių mokyklos ir universitetai, kol vietos tarnybos stengiasi sutaisyti beveik 4 tūkst. nutrūkusių elektros linijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keralos valstijos nenumatytųjų situacijų departamentas pranešė, kad nukentėjusių stovyklose šiuo metu yra beveik 3,2 tūkst. žmonių.

„Per keletą incidentų žuvo septyni žmonės, dar 218 buvo išgelbėti jūroje“, – naujienų agentūrai AFP sakė departamento pareigūnas.

Orų tarnybos prognozuoja, kad audra per artimiausias keturias dienas turėtų judėti į šiaurę, Tamil Nadu ir rytų pakrantėje esančios Andra Pradešo valstijos link.

Nuo balandžio iki gruodžio rytinėje Indijos pakrantėje, kurioje įsikūrę dideli miestai, pavyzdžiui, Čenajus ir Bhubanešvaras, neretai siaučia didžiulių nuostolių pridarančios audros.

1999 metais vienam ciklonui smogus rytinės Odišos valstijos pakrantei žuvo daugiau kaip 8 tūkst. žmonių.

Pareigūnai pranešė, kad ciklonas „Ockhi“ silpsta, tačiau prie rytinių Indijos krantų esančioje Bengalijos įlankoje bręsta nauja atogrąžų audra.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų