REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Vytautas Medineckas-Ironvytas, Arnoldas Misiūnas (nuotr. asm. archyvo)

Reperis Ironvytas žinomas ne tik dėl sceninės veiklos, bet ir dėl raumeningo sudėjimo bei meilės „geležims“. Žinomas vyras didžiąją savo laisvalaikio dalį praleidžia sporto salėje.

46

Reperis Ironvytas žinomas ne tik dėl sceninės veiklos, bet ir dėl raumeningo sudėjimo bei meilės „geležims“. Žinomas vyras didžiąją savo laisvalaikio dalį praleidžia sporto salėje.

REKLAMA

Tačiau pastaruoju metu jo socialinės erdvės profiliuose gausu nuotraukų šalia bokso kriaušės. Akivaizdu, kad odines pirštines Ironvytas pasimatavo ne kartą.

- Vytautai, jei teisingai suprantu, greitai vadinsime jus ne tik raumenų kalnu, bet ir kovotoju?

- Tikrai ne... Tiesiog pradėjau daryti daugiau kardio treniruočių, kad pagerinčiau kūno formas. Pagalvojau, kad reikia kiek paįvairinti dienos rutiną sporto salėje, tad nusprendžiau įtraukti ir kovos treniruočių, pasimokyti technikos.

- Technikos mokotės tam, kad galėtumėt užlipti į kovos ringą?

- Gal kada nors. Tačiau tikrai ne greitu metu. Sveriu 110 kilogramų. Tad įsivaizduokite, jeigu man tektų susiremti su šios svorio kategorijos atstovu, pavyzdžiui, Sergėjumi Moslobojevu... Mane sumaitotų. Tikrai „gaučiau malkų“. Beje, kartą su juo jau teko lipti į ringą, tačiau tąkart repuodamas lydėjau jį į kovą.

REKLAMA
REKLAMA

- Į ką orientuojatės mokydamasis šios sporto šakos?

- Mokausi stovėsenos, šlifuoju gynybą. Mano smūgiai stiprūs, tačiau apsiginti nemoku. Gatvėje niekas to nemokė. Nuo vaikystės sąvoka „muštis“ man asociavosi su žodžiu „trankyti“.

REKLAMA

- Boksuodamasis judate daugiau nei kilnodamas svarmenis. Ar pastebėjote figūros pokyčių?

- Forma pasikeitė, raumenys tapo sausesni. Atsikračiau 5 kilogramų, nes jie trukdė man sportuoti. Kasryt po valandą skiriu bėgimui ant kardio takelio, vakare kilnoju svarmenis, o du-tris kartus per savaitę boksuojuosi. Kas vakarą stengiuosi grįžti prie štangų, nes geležys yra pirmoji mano meilė. Yra posakis – geležis niekada neišduoda, o sportas gydo ne tik kūną, bet ir sielą.

- Į kokius kovotojus lygiuojatės?

Iš MMA (kovų be taisyklių, aut.) lygos kovotojų seku Alistair Overeem, Bob Lashley. Taip pat patinka buvęs galiūnas, o dabar KSW MMA lygos kovotojas Mariusz Pudzianowski.

REKLAMA
REKLAMA

- Ką manai apie visų pamiltą Conorą Mcgregorą?

- Mano treneris labai į jį panašus. Lietuviškasis Mcgregoras (juokiasi). 

Įvertinti, kaip Ironvytui iš tiesų sekasi demonstruoti jėgą su bokso pirštinėmis, sutiko ir jis, lietuviškasis Makgregoras, Arnoldas Misiūnas, kuris neseniai vykusiame „Bushido & KOK world GP 2017” turnyre nudyrė odą Moldovos kovotojui.

„Vytui sekasi gerai. Raumenų kalnas retai kada būna greitas, sprogstamas ar plastiškas. Prieš tai buvo lankęs kovos menus, tad žalias į pirmą treniruotę neatvyko. Jis tikrai žinotų, kaip „išjungti“ priešininką. Koks svoris – toks ir smūgis. Aišku, šiame sporte visada galima tobulėti. Reikia žinoti, kaip atitinkamai pasukti riešą, pakelti alkūnę, pasukti koją ir t.t. Sudėtingiausia – judėjimas ir supratimas. Greičiausiai todėl Vytui ir patinka sportuoti mūsų salėje. Aš akcentuoju techniką, greitį ir stabilumą. Man atrodo, kad Vytui pradžioje buvo sunkoka. Nes tai, ką jis anksčiau darė kovos menų treniruotėse, šiek tiek skiriasi nuo mano treniruočių“, – tvirtina Ironvyto treneris, kovotojas A. Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų