REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Gintarė Songailė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Jeigu motinystę galima būtų prilyginti bokso ringui, Gintarė Songailė greičiausiai atstovautų sunkiasvorių kategoriją. Namuose zuja trys berniukai, o jos vyras – krepšinio aikštelės milžinas, vyriškumo simbolis. „Kai bėgioji paskui juos tris, tai ir sporto salės nereikia“, – juokiasi naujo leidinio „Įkvepiančiai motinystei“ viršelio žvaigždė.

27

Jeigu motinystę galima būtų prilyginti bokso ringui, Gintarė Songailė greičiausiai atstovautų sunkiasvorių kategoriją. Namuose zuja trys berniukai, o jos vyras – krepšinio aikštelės milžinas, vyriškumo simbolis. „Kai bėgioji paskui juos tris, tai ir sporto salės nereikia“, – juokiasi naujo leidinio „Įkvepiančiai motinystei“ viršelio žvaigždė.

REKLAMA

Visgi nei gimdymai, nei didžiulė šeima, nei verslas (Gintarė vadovauja vienam populiariam Vilniaus restoranui) dar nespėjo jos veide iškalti nuovargio žymių ar pridėti nepageidaujamų kilogramų. Paprašyta padiktuoti receptą „kaip neapsileisti po gimdymo“, pašnekovė numoja ranka: „Stereotipai“.

„Apsidairykite aplink, visos šios moterys yra beprotiškai gražios, nors augina ir po du, ir po tris vaikus, – žvelgdama į žurnalo mamoms pristatymo viešnias pastebi Gintarė. – Manau, kad ši tendencija, jog pagimdžiusios moterys apsileidžia, jau nebeegzistuoja. Kaip man pavyksta? Pagrindinis dalykas: turi labai save mylėti. Nes tik tuomet gali būti ta labai mylima mama, žmona, draugė ar kolegė“.

REKLAMA
REKLAMA

Prakalbusi apie savo dienotvarkę pašnekovė suteikia vilties – trys berniukai toli gražu ne tik vienos mamos reikalas. Gintarė dėkoja artimiesiems dėl visokeriopos pagalbos.

REKLAMA

„Mano vyras mane padengia visose situacijose, kuriose aš pati negaliu dalyvauti. Jis vaikus ir pas gydytojus, ir į kirpyklas veža. Jeigu reikia – nuveža ar parsiveža iš darželio. Jis daro viską, ką ir aš darau. Tiesiog leidžia man išlikti ta moteriška, gražia moterimi, kuri kartais lakuojasi nagus, tvarkosi“, – įkvepiančiai pasakoja žibančių akių savininkė.

Artimųjų meile ir pagalba nesiskundžianti Gintarė gali sukelti pavydą toms, kurios šių gyvenimo gėrybių stokoja. Mamos neretai prabyla apie užklumpančią pogimdyvinę depresiją, vienatvę, liūdesį. Gintarė džiaugiasi, kad to patirti jai neteko.

REKLAMA
REKLAMA

„Pogimdyvinio liūdesio niekuomet nejutau. Greičiausiai todėl kad po pirmojo gimdymo praėjus penkeriems mėnesiams įvyko mūsų vestuvės. Tad buvau visiškai pasinėrusi į šį projektą. Auginau dvynukus, kasdien turėdavau bent po vieną susitikimą, išeidavau iš namų. Aš niekada nepraradau socializacijos, visada aplinkui turėjau žmonių, bendravau, domėjausi, skaičiau. Vestuvės buvo didelis renginys – mums labai svarbi šventė. Po Vėjuko gimimo buvo paleistas vienas mano verslo projektų. Vėl buvo labai daug darbo. Manau, kad socializacija yra tas dalykas, kurio labiausiai trūksta ką tik pagimdžiusioms mamoms. Jos lieka tarp keturių sienų su mažyliu. Vyras, natūralu, dirba, o tu lieki viena su vaiku. Manau, kad tai yra viena iš tų priežasčių, kodėl ateina tas liūdesys ar net depresija. Aš to nepatyriau. Darius visada buvo šalia. Jeigu man reikia į susitikimą, jis sako – „Važiuok, tau reikia, aš pabūsiu su vaikais“. Mano mama labai jauna. Ji kartais net savo savaitgalius aukodavo: liepdavo pasiimti abiem po kelias laisvas dienas, važiuoti į Palangą, o pati likdavo prižiūrėti berniukų. Visada turėdavau ir dabar turiu didelę pagalbą. Manau, kad tai yra viena priežasčių, kodėl jaučiu tą meilę sau“, – atvirauja verslininkė ir trijų vaikų mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi gimdymas turėjo šiokių tokių padarinių – pakeitė moters požiūrį į pasaulį. „Tu supranti, kas iš tiesų gyvenime yra svarbu. Ne nulūžęs nagas, ne nedažytos šaknys ir ne dešimt priaugtų kilogramų. Jie nukris, viskas susidėlios į savo vietas“, – tiki moteris. Paklausta, ar pasikeitus gyvenimo ritmui ir pati neturėjo problemų su svoriu, Gintarė nesutriko: „Po pirmojo nėštumo kilogramai tirpo labai greitai. Žinoma, prisidėjo stresas prieš vestuves ir visi kiti reikalai. Po antrojo gal ne taip greitai. Tačiau man visiškai nesvarbu ir aš net nesiaiškinu, kada tie kilogramai nukrito. Tiesiog gyvenau savo ritmu ir viskas susireguliavo. Grįžo normali mityba, hormonai. Pradėjau sportuoti, darbai darbą vijo. O dar kai bėgioji paskui juos tris, tai čia ir sporto salės nereikia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų