REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
19 patiekalų idėjų skubantiems (nuotr. 123rf.com)

Kai kurie žmonės mėgsta virtuvėje leisti visą savaitgalį, pjaustyti, virti ir sverti produktus, gaminti įvairiausius egzotinės ir tradicinės virtuvės patiekalus.

26

Kai kurie žmonės mėgsta virtuvėje leisti visą savaitgalį, pjaustyti, virti ir sverti produktus, gaminti įvairiausius egzotinės ir tradicinės virtuvės patiekalus.

REKLAMA

Be to, jie pasistengs, kad galutinis produktas būtų vertas ir nuotraukos socialiniame tinkle. Tačiau yra ir tokių, kurie ne tik nežino, kaip restorane rezervuoti staliuką, neturi noro ir jėgų išsivirti kiaušinio, todėl mieliau laiką leis prie televizoriaus.

Jei priklausote pastarajai kategorijai žmonių, nebijokite, nes daugiau alkti jums nebeteks. Štai keli lengvi daug pastangų ir didelio ingredientų kiekio nereikalaujantys, tačiau tokie pat gardūs receptai.

Daugelį čia išvardytų patiekalų tikrai pagaminsite vos per kelias minutes. 

Makaronų lazanija

Kas nemėgsta lazanijos? Ypač jos sunku atsisakyti tuomet, kai ji pagaminta iš makaronų, mėsos, padažo ir sūrio. Sudėkite viską sluoksniais, pašaukite į orkaitę ir po kelių akimirkų jūsų lėkštėje garuos išties gardus patiekalas.

REKLAMA
REKLAMA

5 ingredientų riešutų sviesto sausainiai

Norite sausainių? Jei namuose turite avižų, datulių, pieno, druskos ir riešutų sviesto, viską sumaišę ir tešlą šiek tiek palaikę šaldytuve, o po to suformavę sausainius, sau po nosimi turėsite gardų desertą.

REKLAMA

Saldžiarūgštė vištiena su žaliosiomis citrinomis

Vištieną apibarstykite keliomis prieskonių rūšimis ir kepkite orkaitėje. Garnyrui pasirinkę ryžius ir daržoves, o pačią vištieną apšlakstę žaliosios citrinos sultimis, galėsite mėgautis gurmanišku patiekalu.

Vištienos troškinys kitaip

Tortilijos paplotėlius užpildykite keptuvėje kepta vištiena. Vėliau viską sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir užbarstykite sūrio. Po kelių akimirkų jūsų skrandis galės džiaugtis kiek kitokiu dar neragautu vištienos troškiniu.

Spagečiai paprastai, bet ne prastai

Visus ingredientus – spagečių makaronus, pipirus ir parmezano sūrį – sudėję į puodą, turėsite restorano lygio patiekalą.

REKLAMA
REKLAMA

Pyragas puodelyje

Šio patiekalo variacijų internete galima aptikti milijonus, tačiau visi jų dažniausiai prasideda sumaišius 5 pagrindinius.

Tai dažniausiai būna: 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas cukraus, pusė šaukšto kepimo miltelių ir kakavos, 1 šaukštas pieno. Visus ingridientus sumaišykite, supilkite į puodelį ir pašildykite mikrobangų krosnelėje. Viskas!

Jau galite ragauti tai, ką patys pagaminote.

Vištienos pyragas tingiems

Nesivarginkite ruošdami pyragą. Tai, ką dėtumėte į vidų, patiekite ant skrebučio ar duonos.

Iš vakaro paruoštos avižos

Avižas, pieną ir kelis pagardinimui skirtus ingredientus supilkite į stiklainį ar dubenį ir padėkite į šaldytuvą, Ryte nereikės galvoti apie pusryčius, nes jie jau bus paruošti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sušis dubenėlyje

Ar kas nors nori vynioti sušį į jūros dumblius? Visus šiam japoniškam patiekalui pagaminti skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir viskas. Jūsų mėgstamiausias patiekalas tapo dar patogesnis valgyti.

4 ingredientų pomidorų sriuba

Išvirkite pomidorus, svogūnus, įberkite šiek tiek pipirų ir alyvuogių aliejaus. Kai daržovės suminkštės, viską sutrinkite maisto smulkintuvu. Paprasčiau nebūna.

Makaronai su sūriu

Makaronus, vandenį ir sūrį bei pieną sudėkite ir supilkite į dubenėlį ir kelioms minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę.

Kruasanai su šokoladu

Jei šaldiklyje turite iš anksto paruoštos sluoksniuotos tešlos, o spintelėje guli plytelė šokolado, galite sukurti tikrą beveik prancūziškam prilygstantį šedevrą.

REKLAMA

Vištienos sriuba vienam

Nereikia gaminti didelio puodo sriubos. Iš anksto iškeptos vištienos gabalėlius, sultinį, daržoves ir makaronus sudėkite į dubenėlį ir pašildykite. Skanaus.

Šokoladinis gardėsis

Šokoladinis kremas ir kiaušiniai – tai ko reikia, norint paruošti šį desertą. Viską sumaišę, įdėkite į karštą orkaitę ir kelias minutes pakepkite.

Skrebutis su avokadu

Šis patiekalas gali būti ruošiamas pačiais įvairiausiais būdais, tačiau šį kartą siūlome išbandyti tai. Ant skrebučio uždėkite supjaustytą gerai prinokusį avokadą, užberkite kelis gabalėlius fetos sūrio, pabarstykite šiek tiek granato sėklų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Sangrija taurėje

Taurėje susmulkinkite avietes, užpilkite jas vynu, apelsinų likeriu ir mineraliniu vandeniu. Štai ir viskas – gėrimas paruoštas.

Kalakutienos ir salsos čili troškinys

Į lėto maisto ruošimo puodą sudėkite šaldytą maltą kalakutieną, juodąsias pupeles, daržines ir baltas pupeles, pomidorus, salsos padažą. Nereikėjo nieko pjaustyti, tačiau galite ragauti patį gardžiausią troškinį.

Sveiki blyneliai

Jei šaldytuve turite kiaušinių ir bananų, paruošite pačius gardžiausius ir itin sveikus blynus.

Vištienos gabalėliai su medaus garstyčių padažu

Sultingi ir drėgni vištienos gabalėliai, padengti traškia plutele, ir iš medaus bei garstyčių paruoštas padažas. Viskas, ko reikia dieviškam vakarui.

Kai kuriems šie receptai gali pasirodyti paprasti, kitiems, jog skirti tinginiams, tačiau sutiksite, jog dabar pat pulsite išbandyti bent vieną jų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų