REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Jal Shamaak Mudra

Jei kada nors matėte medituojantį žmogų ar net bandėte patys tuo užsiimti, pastebėjote, kad medituojant jų rankos būna sudėtos į tam tikrą pozą.

9

Jei kada nors matėte medituojantį žmogų ar net bandėte patys tuo užsiimti, pastebėjote, kad medituojant jų rankos būna sudėtos į tam tikrą pozą.

REKLAMA

Senovės indų praktikos aiškina, kad tokie paprasti dalykai, kaip rankų pirštų laikymas tam tikroje pozoje gali padėti atpalaiduoti protą ir kūną, netgi jį pagydyti.

Šios rankų pozos vadinamos Mudra. Iš viso yra net 8 būdai, kaip sudėti pirštus, kad tai turėtų tam tikros įtakos protui ir kūnui.

Net jei netikite tokiais dalykais, vist tiek turėtumėte tai išbandyti. Tam nereikia jokių treniruočių ar mokymų, o milijonai žmonių visame pasaulyje teigė, jog tai jau padėjo jiems pagerinti savo gyvenimo kokybę.

Štai kaip žmonių gyvenimus keičia tam tikros rankų ir pirštų pozos.

Gyan Mudra

Neleiskite, kad šie sudėtingai skambantys pavadinimai jus išmuštų iš vėžių. Nereikia bandyti jų tarti ar įsidėmėti.

REKLAMA
REKLAMA

Šios pozos metu rodomaisiais pirštais lieskite savo nykščius. Tai klasikinė ir labiausia atpažįstama poza, kuri naudojama sustiprinti kūne esančius oro elementus.

REKLAMA

Sėdėdami kėdėje ir taip sudedami savo pirštus, padidinsite entuziazmą, šalin nuvysite nuovargį ir, jei taip pabūsite ilgesnį laiką, savo sielai suteiksite daugiau išminties.

Vaayu Mudra

Savo rodomuoju pirštu lieskite nykščio pagrindą, o ne jo galiuką. Po kurio laiko pasijusite labiau atsipalaidavę, jūsų kūną užplūs raminanti energija.

Jei jaučiatės agresyviai, nuliūdę ar jums trūksta energijos, kelias minutes pasėdėję šioje pozoje viso to atsikratysite, be to, pagerės jūsų dėmesio sutelkimo įgūdžiai.

Aakash Mudra

Kaip matote, visos šios pirštų pozos yra labai panašios, tačiau kiekviena jų atliekama dėl skirtingų priežasčių. Viduriniuoju pirštu liesdami nykštį, atsikratysite jus užvaldžiusių pykčio, liūdesio ir baimės.

REKLAMA
REKLAMA

Ši poza padidina kūne esančius erdvės elementus, nes ji naudojama norint detoksikuoti kūną ir mintis, padeda atsikratyti rėmens ir palengvina išsipūtusio pilvo jausmą.

Shunya Mudra

Viduriniuoju pirštu lieskite nykščio pagrindą. Taip pabuvę kelias minutes atsikratysite jus kamuojančio skausmo, pykinimo ar netgi pagerinsite klausą.

Prithvi Mudra

Ta pati poza, tik skirtingi pirštai. Šį kartą naudosite bevardį pirštą, kuriuo liesite nykščio galiuką.

Jei ieškote būdų, kaip pagerinti savo išvaizdą, tai yra būtent tai, ko ieškojote. Ši pirštų poza skatina nagų augimą, o jei norite pagerinti odos būklę, reguliariai atlikdami šį pratimą pastebėsite kardinalius pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Surya Mudra

Bevardžiu pirštu lieskite nykščio pagrindą. Švelniai paspaudę šią vietą, atsikratysite peršalimo metu atsiradusio drebulio. Nors tai nepakeis šilto megztinio ar karšto arbatos puodelio, žinoti, jog tokia poza padeda, yra gan šaunu.

Varun Mudra

Mažyliu pirštu lieskite nykščio viršų. Taip pasėdėję ir kelias minutes ramiai pabuvę, sumažinsite artrito skausmą ar net hormonų trukumo sukeliamus simptomus. Jei kamuoja mėnesinių skausmai, dehidratacija, išsausėjusios akys ar silpni plaukai, pabandykite šią rankų pozą.

Jal Shamaak Mudra

Mažyliu pirštu lieskite nykštį, tačiau ne jo galiuką ir ne pagrindą, o patį nykštį, kuris yra palenktas kuo arčiau mažylio piršto. Taip kurį laiką palaikę pirštus sumažinsite skrandžio rūgštingumą ir alerginius simptomus.

REKLAMA

Taigi, išbandę šiuos pratimus jūs niekuo nerizikuojate, todėl radę laisvą minutę sudėkite pirštus į vieną iš šių pozų ir stebėkite savo savijautą.

Juk kiekvienas nusipelnome pertraukėlės, o jei ją išnaudosite būtent taip, padėsite ne tik savo protui, bet ir kūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų