REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA lygoje sužaista ketvirtis sezono. Jį žvėriškai pradėjo komandą pakeitęs Domantas Sabonis. Jonas Valančiūnas įsivažiavo sunkiau. Krepšininką pastaruoju metu apgaubė mainų debesis.

NBA lygoje sužaista ketvirtis sezono. Jį žvėriškai pradėjo komandą pakeitęs Domantas Sabonis. Jonas Valančiūnas įsivažiavo sunkiau. Krepšininką pastaruoju metu apgaubė mainų debesis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkus darbas atsiperka

Lietuvos krepšinio sirgaliams liepa prasidėjo staigmena. Mėnesio pradžioje pranešta apie grandiozinius mainus – ilgametis Indianos „Pacers“ vedlys Paulas George’as siunčiamas į Oklahomą.

REKLAMA

„Thunder“ atidavė vieną savo lyderių Victorą Oladipo ir priedą, kurį NBA apžvalgininkai juokais vadino traškučių pakeliu – D. Sabonį.

21-erių lietuvis praėjusiame sezone metė 5,9 taško ir atkovojo 3,6 kamuolio.

Šio sezono D. Sabonio statistika – daugiau kaip dvigubai geresnė. „Pacers“ aukštaūgis tildo skeptikus, pelnydamas 13,3 taško bei stverdamas 8,8 kamuolio.

„Domantas žaidžia labai gerai. Jis džiugina, – tv3.lt sakė krepšinio ekspertas Šarūnas Sakalauskas. – Domantas mėgaujasi žaidimu, komandos sistemos atitinka jo stilių. Šis krepšininkas eilę metų sunkiai dirbo, o tai duoda puikių rezultatų. Ir jis vis dar tobulėja – yra universalesnis, techniškesnis, geriau pataiko iš toli.“

REKLAMA
REKLAMA

Š. Sakalauskui įstrigo dar vienas pagerėjęs D. Sabonio žaidimo aspektas – aikštės matymas. Jei lietuvis praėjusiame sezone atlikdavo po rezultatyvų perdavimą, šiemet skaičius beveik patrigubėjo. Aukštaūgis komandos draugams asistuoja 2,5 karto.

NBA 2,1 rezultatyvaus perdavimo atlikdavo puikiai aikštę matęs Domanto tėtis – dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas.

„Domantas labai gerai vertina situacijas, bet tėtį aplenkti bus labai sunku. Jis, būdamas jaunas, viską darė labai gerai“, – šypsojosi Š. Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eksperto vertinimu, šiemet D. Saboniu labiau pasitiki treneris. Lietuvis ne tik žaidžia stabiliau, o ir yra sutvirtėjęs fiziškai. Tai leidžia dar patikimiau gintis prieš ketvirtosios bei penktosios pozicijų krepšininkus.

Nepamatuota Jono kritika

NBA lygoje šeštąjį sezoną žaidžia uteniškis J. Valančiūnas. Šiemet jo statistika siekia 10,2 taško ir septynis atkovotus kamuolius.

25-erių lietuvis šiame sezone demonstruoja prastesnius rezultatus nei jo karjeros vidurkiai – 11,4 taško, 8,4 atkovoto kamuolio.

„Turime galvoti, kad Jonas žaidžia stipriausioje pasaulio lygoje. Jis nėra atsarginis krepšininkas. Klausimas, ar Jonas pasirodys starto penkete, ar kils nuo suolo. Mūsų mažai šaliai turėti du tokius žaidėjus, kurie taip matomi, labai džiugu. Lietuvos spaudoje yra daug negatyvo, o jo Jonas mažiausiai nusipelno“, – mano Š. Sakalauskas.

REKLAMA

J. Valančiūnas naudingiausias buvo ketvirtajame sezone. Tada lietuvis pelnė 12,8 taško, atkovojo 9,1 kamuolio ir blokavo 1,3 metimo. Tiesa, tąkart vidurio puolėjas praleido 22 reguliariojo sezono rungtynes.

„Reikia žiūrėti, kaip Jonas per šešerius metus keitėsi. Kaip jis, būdamas aukštas, klasikinis vidurio puolėjas, stengiasi praturtinti savo arsenalą įvairiais judesiais, geriau pataiko iš vidutinio nuotolio. Jonui labai sunku, nes krepšinis, ypač aukštaūgių, labai keičiasi. Tačiau Jonas spėja su tuo. Jį laikau labai svarbia „Raptors“ dalimi“, – vertino Š. Sakalauskas.

REKLAMA

Toronto komanda (12 pergalių / 7 pralaimėjimai) užima ketvirtąją Rytų konferencijos poziciją.

Kone visus šešerius J. Valančiūno metus netyla kalbos apie galimus lietuvio mainus. Šįkart žiniasklaida ant stalo deda Memfio „Grizzlies“ pasiūlymą. Esą ši komanda norėtų pradėti naują etapą, atsisakydama ilgamečio lyderio Marco Gasolio.

„Raptors“ praėjusiame sezone pralaimėjo konferencijos pusfinalyje, 2016-aisiais – finale. Sunku spręsti, bet spėju, kad klubo viduje gali būti priimti sprendimai, leisiantys komandai pasiekti dar geresnių rezultatų“, – mainų tikimybės neatmetė Š. Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame sezone permainų neišvengė trečiasis NBA lietuvis – Mindaugas Kuzminskas. Jį lapkričio viduryje atleido Niujorko „Knicks“.

Iš pradžių netilo kalbos apie susidomėjimą lietuviu. Esą jį savo komandoje norėjo matyti Atlantos „Hawks“, Bostono „Celtics“, Čikagos „Bulls“, Indianos „Pacers“, Los Andželo „Lakers“.

Mindaugas buvo susitikęs su pastarosios vadovu, NBA legenda Magicu Johnsonu, bet dėl sutarties nesutarė – „Lakers“ lietuviui vietos kol kas neturi. Esą ji galėtų atsirasti gruodžio viduryje, atsisveikinus su vasarą į komandą atvykusiais laisvaisiais agentais.

REKLAMA

Pastarąją savaitę M. Kuzminsko karjeros vingius gaubia tyla.

„Manyčiau, Mindaugo vieta, neabejotinai, yra NBA. Jis pajėgus ten žaisti. Tiek Mindaugas, tiek jo agentas yra patyrę ir tikrai nėra taip, kad jie siektų žūtbūt išsilaikyti NBA – Mindaugas ieško komandos, kurioje galėtų parodyti savo talentą. Lietuvis pirmaisiais metais įrodė, kad gali žaisti NBA, o dabar žino, kur norėtų nueiti, tad ekipos paieškos gali užtrukti“, – svarstė Š. Sakalauskas.

M. Kuzminskas praėjusiame sezone rinko 6,2 taško ir atkovojo 1,9 kamuolio. Šiemet lietuvis aikštėje pasirodė kartą ir per dvi minutes taškų nepelnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų