REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
Melanie Gaydos  (nuotr. Instagram)

Reta genetine liga, sukeliančia išsigimimus, serganti mergina prabilo apie ryžtą tapti žinomu mados pasaulio veidu.

58

Reta genetine liga, sukeliančia išsigimimus, serganti mergina prabilo apie ryžtą tapti žinomu mados pasaulio veidu.

REKLAMA

Melanie Gaydos (27) gimė sirgdama ektodermine displazija, turinčią įtakos dantų augimui, poroms, kremzlėms, nagams ir net smulkiems kaulams. Dėl šios ligos Melanie neturi plaukų bei suaugusiems žmonėms įprastų dantų.

Iš Konektikuto kilusi mergina apie savo modelio karjeros pradžią prabilo „Yahoo!Style“. Ji pasakojo, kaip sekasi tvarkytis su neigiamasi komentarais ir kodėl ji atsisako turėti dantų protezus.

„Žmonės jaučiasi patogiau, kai mano burnoje yra dantų, tačiau aš – priešingai“, - sakė Melanie.

Mergina taip pat kenčia nuo vilko gomurio ir plikumo, neleidžiančio plaukams augti natūraliai. Jos turima plikumo forma sukelia įaugusius plaukus, o vaikystėje nepatikrinti blakstienų plaukeliai ir jų nebuvimas pažeidė Melanie akių ragenas ir dabar ji turi regėjimo sutrikimų.

REKLAMA
REKLAMA

Metų metus praleidusi kovodama su ligos simptomais, tik sulaukusi 26-ių mergina, kurios fanų gretose ir pati Miley Cyrus, ji gavo pirmuosius netikrus dantis. Tuo metu jai tokią dovaną padovanojo laidos „The Doctors“ kūrybinė grupė. Tačiau Melanie, praėjus vos 8 mėnesiams po laidos filmavimo, nustojo nešiojusi protezus, nes, kaip teigia ji pati, nors dantys ir pakeitė jos gyvenimą, ji laimingesnė buvo be jų.

REKLAMA

Tapti modeliu paskatino vaikinas

„Visada iš gyvenimo norėjau daugiau, nei turiu. Svajojau atsidurti ant plakatų gatvėse arba pasirodyti kino filmų ekranuose“, - apie įkvėpimą tapti modeliu kalbėjo ji.

Pirmąja tikrąja aistra Melanie gyvenime tapo vaizduojamasis menas, kurį ji studijavo Niujorke esančiame Pratt institute. Būtent tai padėjo merginai žengti pirmuosius žingsnius modelio karjeros link, nes ji susidomėjo autoportretais, atskleidžiančiais tikrąjį išskirtinį merginos grožį.

„Manau, kad tai ir kitiems žmonėms padeda pamatyti mane iš visai kitokios perspektyvos“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai, Melanie savo jėgas išbandyti mados industrijoje paskatino jos vaikinas.

„Jis padėjo suprasti, kad esu vienintelė, kuri taip atrodo, ir kad dėl to turiu didžiulį potencialą“, - prisiminė ji.

Melanie laimės ieškojo „Craigslist“ skelbimuose, ieškančiuose išskirtinių modelių, ir greitai susikūrė savo albumą. Ji negalėjo patikėti, kad laiškas, siųstas garsiam ispanų fotografui Eugenio Recuenco uždirbo jai atranką. Fotografas, sužavėtas Melanie jam siųstomis fotografijomis, atskraidino ją į Berlyną, kuriame ji režisavo garsios grupės „Rammstein“ vaizdo klipą.

Kai jis merginos paklausė apie jos ligą, Melanie atsakė: „Ji man nė kiek netrukdo ir niekada netrukdė. Jei taip ir būtų, tai tik dėl to, kad žmonės man sakė, jog dėl to turėčiau jaustis prastai. Žmonės manęs dažnai klausinėdavo, kaip valgau neturėdama dantų. Na, žmonės be kojų nubėga didžiulius maratonus, tad viskas priklauso nuo nusistatymo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų