REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Gimdymo akimirkos (nuotr. 123rf.com)

Lindsey Paris papasakojo apie pirmąjį savo gimdymą. Jis moteriai dar iki šiol išlikęs atmintyje. Kodėl? Sužinosite perskaitę jos istoriją.

6

Lindsey Paris papasakojo apie pirmąjį savo gimdymą. Jis moteriai dar iki šiol išlikęs atmintyje. Kodėl? Sužinosite perskaitę jos istoriją.

REKLAMA

„Pirmasis mano vaikas buvo berniukas. Lankiau gimdyvėms skirtas pamokėles, kad apsiprasčiau su šia manęs laukiančia lemtimi ir žinočiau, ko tikėtis.

Medicinos darbuotoja man teigė, jog nesvarbu, kaip nuspręsiu gimdyti, nes kūdikis turi savo planą, todėl jo nesusidariau. Džiaugiuosi tokiu savo sprendimu, kadangi mano sūnus tikrai būtų sugriovęs visus mano planus“, - pasakojimą pradėjo ji.

Siurprizas

Dieną prieš gimdymą, Lindsey vyras nusivedė savo žmoną gimtadienio vakarienės. Pastaruosius 5 nėštumo mėnesius Lindsey vis patirdavo taip vadinamus Brakstono sąrėmius, tačiau jie nebuvo niekaip susiję su prasidedančiu gimdymu.

„Staiga, mudviem vis dar vakarieniaujant, aš pajutau kai ką keisto. Man prasidėjo tikrieji sąrėmiai, todėl nusprendėme juos sekti. Jie įvykdavo lygiai kas dvi minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Kai pasiekėme ligoninę, jau buvo maždaug 22.30 val. ir aš nežinojau, kokioje gimdymo stadijoje esu. Man labai skaudėjo, tačiau bijojau, kad nebūčiau išsiųsta namo, nes atvykau per anksti. Mane patikrinus, gydytojai ištarė tuo 3 džiaugsmingus, raminančius ir kartu bauginančius žodžius – „Vaikelis tikrai ateina“, - tęsė Lindsey.

REKLAMA

Gimdymas

Iš pradžių mamai buvo suleista šiek tiek morfino, nes ji norėjo apmalšinti skausmą, tačiau nežinojo, ar nori, kad tai būtų daroma tikrai stipriais vaistais.

„Tačiau po poros valandų ir jie buvo suleisti. Gimdymas vyko iš tikrųjų, nejaučiau jokio skausmo“, - sakė ji.

Kas vyko toliau, Lindsey pamena lyg per miglą, nes, kaip pati teigė, tuo metu prasidėjo baisūs dalykai.

„Visą naktį mano gimdymo kanalai tai plėtėsi, tai susitraukė, dažnai netekdavau sąmonės. Be to, pakilo mano kūno temperatūra. Ji pasiekė pavojingus 40 laipsnių.

Kūdikis mano pilvelyje buvo veidu į viršų, o jo galva pakreipta keistu kampu. Būtent tokioje pozoje jis bandė patekti į pasaulį, tačiau net po 3 valandų gilaus kvėpavimo ir stūmimo, jis nė nepajudėjo“, - teigė Lindsey.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi jis negalėjo išlysti, pamažu ėmė retėti vaikelio širdies plakimas. Moteriai svaigo galva, o jos ranką laikiusi medicinos seselė sakė, jog gali tekti atlikti cezario pjūvį.

„Tuo metu nerūpėjo, ar jis išlįs pro mano nosį. Norėjau, kad jis gimtų sveikas“, - teigė moteris.

Laiminga pabaiga

Atlikus cezario pjūvį, po 2 minučių vaikelis jau buvo gimęs. Jis gimė 14.45 val.

„Buvau be galo pavargusi, tačiau prisiminiau, kad jis, vos tik gimęs, neverkė. Pažiūrėjau į vyrą ir akimis paklausiau, kas vyksta. Mano sūnus patyrė tokią kančią, kad viename jo plautyje atsirado skysčių.

Gydytojai puikiai pasidarbavo ir man į rankas įteikė sveiką berniuką. Tai pirmas kartas, kuomet šią istoriją pasakoju viešai, nes ji mane labai sutraumavo“, - teigė Lindsey.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kartas laimingesnis

Antrojo vaikelio, šį kartą dukrelės, gimdymas buvo visiškai kitoks. Moteris, iki oficialios gimdymo datos likus 1,5 savaitės, planavo atlikti cezario pjūvį.

„Vos tik užsiregistravau į ligoninę, prasidėjo sąrėmiai. Laimei, tinkamoje vietoje buvau pačiu tinkamiausiu metu. Gimdymas vyko itin sklandžiai, mergaitė buvo rožinės spalvos ir kėlė daug triukšmo“, - prisiminė moteris.

Štai kaip gali susiklostyti 2 tos pačios moters gimdymai. Šiuo metu vaikai yra sveiki, laimingi ir labai protingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų